2,03 m lange Cam Gregory dominerte mot Centrum Tigers og noterte seg for 19 poeng og 12 returer, i tillegg til at han påførte flere av hjemmelagets forwarder foultrøbbel. Her dunker amerikaneren inn to poeng med Bendik Aunan (til venstre), Giorgos Kotrotsios og Georg Helvik som sjanseløse tilskuere. Bak ser vi en annen av kampens giganter, Wayne Stewart.
FOTO: ERIK BERGLUND
2,03 m lange Cam Gregory dominerte mot Centrum Tigers og noterte seg for 19 poeng og 12 returer, i tillegg til at han påførte flere av hjemmelagets forwarder foultrøbbel. Her dunker amerikaneren inn to poeng med Bendik Aunan (til venstre), Giorgos Kotrotsios og Georg Helvik som sjanseløse tilskuere. Bak ser vi en annen av kampens giganter, Wayne Stewart. FOTO: ERIK BERGLUND

Frøya noen nummer for store

Et Centrum-lag uten Johannes Dolven hadde ikke forutsetninger til å følge Frøya eller å stoppe Cam Gregory og Wayne Stewart inside.

M Centrum Tigers – Frøya 53-97

M Nidaros Jets – Fyllingen 55-111

K  Midtbyen – Ulriken Eagles 49-96

Johannes Dolven har pådratt seg et brudd i høyre ankel og er i praksis ute for resten av sesongen – og i landslagets to neste EM-kamper borte mot Danmark og Kosovo, 24. og 27. februar.

– Jeg «tråkka over» i andre periode mot Gimle sist, og røntgenbildene viste at det var et svakt brudd, fortalte 25-åringen etter å ha sett lagkameratene tape 53-97 for Frøya hjemme i Vulkanhallen.

Serielederne fra Bergen ledet 24-13 etter første periode og bare økte på i de tre siste.

– Bruddet skal gro i seks uker, og så er det rehab, så får vi se hva det blir. Ligasesongen er nok over og landskampene i februar blir også vanskelig, så jeg får sette meg landslaget i sommer som mål. Uheldig, selvfølgelig, men jeg har vært heldig og inntil nå gått en hel karriere uten skader, og det er jo en del av gamet, erkjenner Dolven.

 

Gregory dominerte

For nestjumboen med 2-17 i seire og tap var det naturlig nok ytterst ubeleilig å miste den 2,02 m lange forwarden. Johannes Dolven er Centrums toppscorer med 16,6 poeng i gjennomsnitt per kamp og lagets beste og ligaens nest beste rebounder med 12,9 returer i snitt.

De tallene kan ikke resten av laget erstatte, og mot et fysisk sterkt Frøya-lag ble det merkbart at Dolven manglet.

Cam Gregory dominerte igjen under kurvene, endte med 19 poeng og 12 returer og var i tillegg spilleren som allerede i første periode fikk Georg Helvik i foultrøbbel og senere påførte også Marcus Barnett et par feil. De unge forwardene Helvik (19), Barnett (20) og Giorgos Kotrotsios (20) måtte alle ut med fem feil i fjerdeperioden.

Frøya vant også returstatistikken klart, 43-24.

– På den annen side er det ingen bedre trening for Georg og de andre forwardene enn å prøve seg mot de aller beste i ligaen. Det husker jeg tilbake fra da jeg var 18, det var det jeg ville, å matche og kunne prestere mot de beste. Vi må bare steppe opp som lag, og viser i forskjellige perioder både i dag mot Gimle sist at vi har muligheten, fastslår Johannes Dolven.

 

– Kongsberg-kampen i bakhodet

Frøya flyter godt på sine fire importspillere, men kunne tillate seg å la alle hvile mye og roterte jevnt med sine ti spillere mot Centrum Tigers.

– Jeg syns ikke vi var så veldig gode i første halvdel av kampen, men i andre del var vi mer «på» i forsvar samtidig som skuddene begynte å sitte bedre. Jeg føler vel at Kongsberg-kampen i morgen ligger litt i bakhodet på spillerne våre, sa Baard Stoller.

Gjestene vant de to siste periodene 25-14 og 31-12, også på grunn av Centrums store feilproblemer. Søndag skal de opp mot Kongsberg Miners i Kongsberghallen.

– Det mest positive med kampen i dag er at vi får bra flyt og får brukt alle spillerne så vi slipper at noen må være utpå i 40 minutter og brenne mye krutt, understreket Frøya-treneren.

 

– Må hjem i forsvar

Stoller har planen klar for møtet med gamleklubben.

– Det viktigste i morgen blir returtagning og at Kongsberg ikke skal få lette poeng. De prøvde å løpe mye mot Gimle forrige helg, så vi må gjøre en god jobb med å komme hjem i forsvar og ikke gi dem enkle poeng fordi vi er sløve med transition-forsvaret vårt.

Frøya vant 101-89 i Kongsberghallen i lagenes første møte for sesongen, 19. desember. Nå møtes igjen i samme hall i morgen og deretter i Frøya Arena neste lørdag, 29. januar.

 

Poengscorere:

Centrum Tigers: Moritz Anglero 11, Simon Midtvedt 11, Giorgos Kotrotsios 8, Bendik Aunan 7, Marcus Barnett 7, Georg Helvik 6, Akrem Dagnew 3.

Frøya: Cam Gregory 19, Wayne Stewart 18, Faris Verlasevic 13, Ionas Garras 11, Daniel Alsaker Sandven 10, Juan Ferrales 8, Johan Flaa 5, Jørgen Lamo 5, Ulrik Stranger-Johannessen 4, Jarand Tveito 4.

 

Storseier til Fyllingen

Et koronasvekket Nidaros Jets holdt følge i førsteperioden (23-23) mot Fyllingen, men ble utklasset 30-4 og 36-17 i de to neste og slått så klart som 111-55.

Nidaros har vært i koronaisolasjon hele uka, har ikke fått trent og måtte spille uten sin USA-import og toppscorer Chris Carter. I tillegg manglet Mateusz Nilsen.

Fyllingen hadde fullt lag igjen etter at Magne Fivelstad og Nikolas Skouen måtte stå over borte mot Tromsø Storm, da bergenslaget tapte i sluttsekundene (73-74).

Nå var det ingen tvil. Skouen var mestscorende med 25 poeng for et Fyllingen-lag som tok sin 12. seier på 18 kamper og innehar fjerdeplassen på tabellen.

 

Poengscorere:

Nidaros Jets: Christian Tøfte 15, Brage V. Sørensen 10, Mikkel Aarnes 10, Mats Bergsjordet 7, Max Dahl Svendsen 5, Torkel Westby 4, Arne Marius Grevskott 2, Mats Selboe 2.

Fyllingen: Nikolas Skouen 25, Magne Fivelstad 17, Nikola Vasojevic 17, Maurice Jones 16, Jacob Røysland 13, Ljubomir Campara 10, Christian Mikkelsen Skagen 7, Jasin Akil 6.

 

Coach-fritt Ulriken scoret 96

Ulriken Eagles stilte opp i Trondheim Spektrum uten coach DuRell Sanford og guardtrioen Karyn Sanford, Fatima Mohammad og Celine Klett, som alle var i koronakarantene hjemme i Bergen. Av samme grunn manglet hjemmelaget Ingeborg Nævdal Gundersen.

Rutinerte Vilde Tveito og søstrene Maren og Stine Hoff Austgulen tok kommandoen på Ulriken-benken, og ute på banen var det ikke lett å se så mye svekkelse hos gjestene. Serielederen vant de to første kampene mot Midtbyen 117-69 og 110-46, og cruiset inn til 96-49 nå.

Sju av ni Ulriken-spillere endte med tosifret score, mens Kari Kyrkjebø var en klar ener hos Midtbyen med sine 14 poeng og 16 returer.

Hos Ulriken gjorde 17-årige Maya Carroll (1,94) sin første kamp for sesongen og leverte mye bra, mens Aurora Sørbye (16) som var banens yngste endte på 12 poeng og en stund var toppscorer i kampen.

 

Poengscorere:

Midtbyen: Kari Kyrkjebø 14, Ulrikke Bentsen 11, Pernille Mellem 9, Emma Tallaksen 7, Marthe Eide 2, Fredrikke Hylen 2, Maja Osmundsvåg 2, Julie Bjørnhaug 1, Frida Høgh 1.

Ulriken Eagles: Stine Hoff Austgulen 18, Terae Briggs 17, Aurora Sørbye 12, Sunniva Sørbye 12, Synne Jacobsen 11, Maren Hoff Austgulen 10, Hanne Nybø 10, Vilde Tveito 4, Maya Carroll 2.