Jørgen Lamo førte an for Frøya i førsteperioden, scoret 11 av hjemmelagets første 21 poeng og endte med 20. Til venstre i bildet er Benjamin Alknes Cox. FOTO: TROND SPURKELAND

Frøya gjorde som de ville

Et nykomponert Asker Aliens var aldri i stand til å demme opp for Frøyas offensiv og ble skutt og løpt i senk av de gule og røde. Hjemmelaget ledet 60-34 ved pause og cruiset inn til 109-81 i sesongens første BLNO-kamp.

Frøya – Asker Aliens 109-81

Asker var friske og holdt følge i starten, men på stillingen 17-14 stakk Frøya for godt med 17-2 på de siste fire minuttene av første periode.

Egentlig var det game over allerede da – og med 60-34 ved pause hadde hjemmelaget drept all spenning og gjort resten av kampen til en transportetappe.

De gule og røde ledet med 32 poeng på det meste, det endte 109-81.

– Det var godt å vinne, vi hadde tempo og innsats og varierte bra og fikk brukt flere angrepsvåpen, sa Frode Ramberg.

– Vi har snakket om dybden vår og det var gøy å se at så mange produserte, fastslo den nye Frøya-treneren.

17-2-run

Jørgen Lamo førte an med 11 av lagets første 21 poeng, i en førsteperiode der hjemmelaget fikk inn en 17-2-run de siste fire minuttene og kom opp i 34-16. Så økte de til 60-34 ved pause i en kamp som aldri hadde spenning eller nerve.

Før kampen var det tvil om både Ognjen Nisavic og Marcus Larsson skulle spille, men begge var i startoppstillingen og markerte seg.

Nisavic ble toppscorer med 21 poeng og hadde 8 assists, Larsson leverte 10 poeng og 10 returer i sitt Frøya-comeback.

– Jeg fikk en liten lyskestrekk i treningskampen mot Centrum og hadde smerter, men kunne trene for fullt i går og ble enige med fysioterapeuten vår om at jeg kunne spille, sa den serbiske skytterguarden.

– Vi så vel ganske bra ut, kom ut fokusert og var gode til å dele ballen og spille sammen, mente 33-åringen.

Traff 14 trepoengere

Frøya hadde seks spillere på tosifret score og la råsterke 14 av 27 trepoengere (51 prosent) – mot et Asker-lag som traff 3 av 28 (!), alle tre fra Benjamin Alknes Cox.

Med andre ord: 42-9 til hjemmelaget bare i 3-poengsscore.

Nisavic satte 5 av 8, Christopher Dalland 3 av 5 og nykommeren Valen Tejada 3 av 6, mens 19-årige Ali Akil grep sjansen, la 2 av 2 og i tillegg fikk en «and one»-straffe han scoret på etter den første treeren: 7 poeng på under 6 minutters spilletid!

Solid Sjöberg - og Ikpeze

Asker hang dårlig sammen og var ikke i stand til å stå imot Frøyas offensiv.

Sebastian Sjöberg viste mye bra som pointguard og endte med 17 poeng, 5 assists og 3 steals, Joshua Hart scoret også 17.

De fire utenlandske spillerne scoret 60 av 81 poeng for Asker Aliens, som skal ut i en ny vanskelig kamp lørdag – mot Fyllingen.

Begge lag stilte også med en ny «big man» under kurven.

Hjemmelagets JD Muila (2,03) endte med 17 poeng, 7 returer og 3 assists, men slet med foultrøbbel og hadde ingen poeng i første periode og 9 i den fjerde da Askers 2,08-mann Amadi Ikpeze ikke lenger var på banen. Men det er kanskje ikke som scorer den robuste kanadieren blir viktigst for Frøya.

Ikpeze markerte seg med solid forsvar og endte med 14 poeng på sine 27 minutter, amerikaneren blir god å ha for Asker.

Møter Gimle i TV-kamp

Frøya så solide ut før mandagens TV 2-sendte kamp mot Gimle, et møte mellom lagene som spilte NM-finaler (3-1 til Gimle) i vår.

– Jeg er fornøyd med prestasjonen på dette tidspunktet, men det er vanskelig å si hvor gode Asker var, sa Frode Ramberg.

Poengscorere Frøya – Asker Aliens (109-81):

Frøya: Ognjen Nisavic 21, Jørgen Lamo 20, Valen Tejada 19, JD Muila 17, Christopher J. Dalland 11, Marcus Larsson 10, Ali Akil 7, Jarand Tveito 4.

Asker Aliens: Joshua Hart 17, Sebastian Sjöberg 17, Amadi Ikpeze 14, Max Andersson 12, Benjamin Alknes Cox 9, Mihajlo Krivokapic 6, Ludvig Bergh 2, Gaute Haugen 2, Filip Rypdal Øverås 2.