Ognjen Nisavic hadde 19 poeng og satte inn Frøyas to siste scoringer i kampen og den avgjørende treeren til 75-68 et drøyt minutt før slutt. Her i en drive mot Morten Osland - som hadde 13 poeng og sørget for Gimles eneste ledelse i kampen med scoringen til 56-55 tidlig i fjerde periode. FOTO: BRAGE TITLESTAD

Første stikk til Frøya

Frøya ledet nesten hele kampen i Fana Arena, men 14 poeng fra en brennheit Reidar Greve sendte Gimle tilbake og en stakket stund så vidt i ledelsen. Så avgjorde JD Muila, Jørgen Lamo og Ognjen Nisavic med viktige scoringer de siste minuttene. Det ga Frøya første stikk i bergensduellene i den nye sesongen.

Gimle – Frøya 68-75

– Jeg har en litt ambivalent følelse, for det var en stygg slitekamp, men godt å vinne, sa Frode Ramberg etter lagets andre strake ligaseier.

– Det er mye å rette på basketmessig, men det er det jo for alle så tidlig i sesongen. Vi viser god mentalitet, unngår å bli stresset når de henter oss inn – og fullfører. Og en borteseier mot Gimle tar vi jo med oss, understreket den nye Frøya-treneren.

Fana Arena er flott og stemningen god på en nesten fullsatt langside som fikk et spennende bergensoppgjør mellom forrige sesongs to finalister.

Et Gimle-lag uten både Mikkel Kolstad og Espen Fjærestad manglet åpenbart dybde og Audun Eskeland benyttet i hovedsak bare seks mann, Frode Ramberg og Frøya riktignok ikke mer enn sju.

Misset 17 straffekast!

Men kurvene i hallen var åpenbart uvante for begge lag og hjemmelaget Gimle slet mest:

Tittelforsvarerne traff bare 14 av 31 straffer og med 7-poengstap går det nesten an si at de rødkledde tapte fra straffelinja. Ingen har råd til 17 straffebom i en toppkamp.

Begge lag misset åpne skudd og landet på 24 og 25 prosent treff på trepoengerne.

– Flere av spillerne våre snakket om rar sprett i kurvene, erkjente Frode Ramberg, heller ikke Frøya traff spesielt godt.

Ledet hele kampen

Men Rambergs menn ledet så godt som hele kampen, etter å ha gått ut med 5-0 og vært 13 poeng foran på 35-22 og 37-24 like før pause.

Det var akkurat da Gimles opphenting begynte:

Etter 0 av 13 på trepoengere senket Morten Osland den første fra hjørnet i siste sekund av andreperioden.

Greve: 14 poeng i tredje periode

Og så var det klart for Reidar Greve-show. Gimle-guarden satte tre strake treere og hadde sterke driver til kurven i tredjeperioden der han scoret 14 av sitt lags 24 poeng.

Gimle kom opp i 48-49, lå under 51-53 før fjerdeperioden og gikk i ledelsen for første og eneste gang i kampen da Morten Osland først satte en trepoenger til 54-55 og så tok en tøff drive mot JD Muila (som hadde 4 fouls) og la inn 56-55 for de røde.

Valen Tejadas treer sendte Frøya raskt tilbake i føring, men Hallvard Venstad Staff utlignet til 58-58 og kampen vippet.

Nisavic matchvinner

Så fikk Frøya gjenvunnet momentum og satte de viktige scoringene:

Jørgen Lamos treer til 64-60-ledelse, samme Lamos frekke drive til 70-66 og ikke minst kampens avgjørende skudd, en Ognjen Nisavic-spesial av en trepoenger med 1:08 igjen, presset av Osland og langt ute. Men til 75-68, scoringen som til slutt senket Gimle.

Gimle slo Frøya 3-1 i finalene for fem måneder siden, og det er naturligvis for tidlig i sesongen til å trekke konklusjoner.

– Vi var tynne

Mikkel Kolstad har en hamstringstrekk og står over de første kampene, Espen Fjærestad er ikke tilbake etter sitt brudd i hånden før i november – og Milovan Savic ikke helt i gang ennå.

– Vi var tynne og manglet jo en spiller som kunne gi oss en gnist. Det var en rolle å ta for spillere som er sultne, sa Audun Eskeland.

Reidar Greve tok den spesielt i tredjeperioden og ble kampens toppscorer med 24 poeng, men endte på 3 av 9 trepoengere.

– Reidar får en stor rolle for oss i år, med mye spilletid. Han gjør en del ting fantastisk, men må også rydde opp i feilene sine, var Gimle-trenerens analyse.

Tejada leverte igjen

Hos Frøya er det mer å glede seg over foreløpig.

Valen Tejada er kommet inn som en klar tilvekst på guardplass og leverte igjen: 19 poeng etter 3 av 6 på treere, 4 av 6 på topoengere og 2 av 2 fra straffelinja – en av få spillere som faktisk traff.

Ognjen Nisavic har rutine og er fortsatt en scorer og matchvinner, Marcus Larsson hadde 8 poeng og 9 returer og begynner å nærme seg god form etter en trøblete sesongoppkjøring.

Jørgen Lamo blir også viktig, 20-åringen spilte 34 minutter og hadde 6 poeng, 5 returer, 5 assists og avgjørende bidrag i sisteperioden.

Tøff kanadier

Og ikke minst er lagets nye import bunnsolid:

JD Muila endte på 13 poeng og 14 returer, spiller tøft forsvar og er en solid forward.

Den 2,03 m lange kanadieren hadde 4 fouls og måtte sitte på benken i slutten av tredje periode, men ble viktig i den fjerde med scoringer og sterke returer.

– Han satt en stund og kom inn igjen fresh og klar for å spille. Vi fikk en god fase der Gimle kunne ha tatt det, men der vi i stedet ga dem en liten trykk, sa Frode Ramberg.

Hos Gimle er Hallvard Venstad Staff i ferd med å spille seg varm, i mandagens kamp endte landslagsforwarden på 16 poeng og 11 returer og var den som holdt hjemmelaget inne i kampen i sluttminuttene.

Poengscorere Gimle – Frøya (68-75):

Gimle: Reidar Greve 24, Hallvard Venstad Staff 16, Morten Floen Osland 13, Milovan Savic 9, Kristoffer Gjerde Sætren 6.

Frøya: Ognjen Nisavic 19, Valen Tejada 19, JD Muila 13, Marcus Larsson 8, Jørgen Lamo 6, Etienne Nasser Aspevik 5, Christopher J. Dalland 5.