Petar Kutlesic var banens ledende spiller og endte med 19 poeng og 7 returer. Her har han kommet seg foran Amir Yusuf og scorer for Centrum Tigers. Til venstre i bildet er Oliver Bergstad, til høyre ser vi Gabriel Grov Diesen.
FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD
Petar Kutlesic var banens ledende spiller og endte med 19 poeng og 7 returer. Her har han kommet seg foran Amir Yusuf og scorer for Centrum Tigers. Til venstre i bildet er Oliver Bergstad, til høyre ser vi Gabriel Grov Diesen. FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD

Fant motivasjonen i Centrum

Centrum Tigers stakk fra Asker Aliens i andre periode, var oppe i 20 poengs ledelse og svarte hver gang Asker begynte å nærme seg igjen. Med flere unggutter som står fram og en revitalisert Petar Kutlesic som makker til Johannes Dolven inside, ser det lyst ut for Oslo-laget.

Asker Aliens – Centrum Tigers 67-79

Tromsø Storm – Ammerud 121-101

Nidaros Jets – Frøya 65-98

– Vi hadde noen tøffe kamper og trengte å få noen seire nå. Vi har et ungt lag som vokser fra kamp til kamp og forskjellige spillere i rampelyset hver gang, så jeg tror vi kan bli virkelig gode utover i sesongen, sa Petar Kutlesic etter Centrums femte seier og den andre strake etter at Oppsal ble slått 66-58 forrige lørdag.

Med 5-7 i seire og tap har Centrum Tigers inntatt sjuendeplassen på BLNO-tabellen og er godt innenfor de åtte som begynner NM-sluttspillet med kvartfinaler i mars.

Nettopp Kutlesic er en viktig årsak til lagets løft denne sesongen.

Mot Asker var han gjestenes mestscorende med 19 poeng og banens mest effektive aktør med 7 returer, 3 assists, 2 blokker og 1 steal i tillegg. Og plutselig sterk og scorende igjen under kurven, denne gang med 7 av 9 topoengsskudd, 1 av 1 på trepoengere og 2 av 3 straffer.

 

På vei mot toppform

Den 2,06 m lange centeren har hatt store skadeproblemer de siste sesongene og en vond rygg som har holdt ham utenfor spill i lange perioder.

Nå ser 28-åringen ut til å få sin beste sesong siden han kom fra college i USA (Azusa Pacific) til norsk basket og Kongsberg Miners før 2018/19-sesongen. Da snittet Kutlesic på 12,5 poeng og 9,1 returer pr. kamp i laget som vant NM-gull.

Etter stadige skadefravær mot slutten av Kongsberg-oppholdet og en litt over middels sesong for Asker Aliens i fjor (6,8 poeng i snitt), er serberen på vei mot toppform.

– Jeg har slitt med skader og motivasjon, men Centrum har en veldig god organisasjon og alt rundt denne klubben har motivert meg for å komme tilbake i form, fastslår 28-åringen.

 

Unge bidrag

Av de unge Centrum Tigers-spillerne var det denne gang Laurence des Bouvrie (19) og Sivert Nordheim (16) som kom inn med viktige bidrag.

Etter at Asker Aliens hadde redusert gjestenes ledelse fra 17 poeng til 8 (44-52) med en 9-0-run, satte først Petar Kutlesic to tøffe scoringer under kurven, før Laurence des Bouvrie senket det som så ut som to trepoengere, men hvor han tråkket på linja og måtte nøye seg med to poeng for den første.

Med 9-1 til Centrum sto det 61-45 i gjestenes favør før sisteperioden. Der raste de opp i 20 poeng (65-45) før en ny Asker-opphenting begynte og ga håp til hjemmetilhengerne.

Men på stillingen 61-71 med 5:30 igjen å spille, var det igjen Kutlesic som stoppet Askers momentum, før Sivert Nordheim (U16-landslaget i sommer) gikk sterkt inn og la 75-61 for Centrum. Game over, i praksis.

 

– Mye mentalt

Asker Aliens kjempet for sin første seier, men fikk sitt 12. tap.

– Det er mye mentalt, ferdighetsmessig er vi gode nok og kan holde følge med hvem som helst, sa assistant coach Benjamin Alknes Cox.

– Vi viste gode takter mot Kongsberg (70-93), men faller kraftig ned i dag fra det vi kan. Vi gjorde det for enkelt for Centrum i angrep og hadde altfor mange «careless» pasninger, understreket Cox.

 

Hart toppscorer i ligaen

Hjemmelaget endte med 17 turnovers i kampen, mot Centrums 10. Asker vant returstatistikken 30-27 med 10 fra Amir Yusuf, men lagets nye amerikanske center fikk det tøft mot Johannes Dolven og Petar Kutlesic og måtte nøye seg med 9 poeng.

Joshua Hart er til tider et angrep alene for Asker, endte som kampens toppscorer med 27 poeng og er også ligaens mestscorende spiller med 25,4 poeng i snitt pr. kamp.

 

10 scorere

Men Centrums dybde kan ikke Asker matche. Gjestene hadde 9 mann på scoringslista allerede i første omgang og fikk den 10. da Sivert Nordheim kom inn og la 4 poeng i fjerdeperioden.

Lokaloppgjør venter for begge:

Centrum Tigers møter Ammerud på Apalløkka torsdag (1. desember), Askers neste kamp er mot Bærum i Nadderudhallen søndag 11. desember.

 

Poengscorere Asker Aliens – Centrum Tigers (67-79):

Asker Aliens: Joshua Hart 27, Amir Yusuf 9, Jørgen Kjesbu 9, Tom Dumont 8, Ludvig Bergh 8, Gabriel Grov Diesen 3, Oliver Bergstad 3.

Centrum Tigers: Petar Kutlesic 19, Marcus Barnett 11, Laurence des Bouvrie 9, Johannes Dolven 8, Øyvind Torsetnes 7, Pat Dickert 6, Ulrik Stranger-Johannessen 6, Christoffer Heggelund 5, Oliver Bojang Visnes 4, Sivert Wærstad Nordheim 4.

 

Scoringsfest i Tromsø

Tromsø Storm tok sin åttende seier og klatret til fjerdeplass på tabellen med 8-4, det samme som treeren Fyllingen.

For første gang i BLNO denne sesongen endte begge lag over 100 poeng etter at Storm slo Ammerud med sifrene 121-101 hjemme i Tromsøhallen.

Da lagene møttes i samme hall 9. oktober, vant Tromsø Storm 102-94 – mens Ammerud hadde høyeste score for et tapende lag før lørdagens kamp.

Tromsø Storm festet grepet om kampen med 32-22 etter første periode og 64-40 ved pause. Hjemmelaget scoret 32 poeng i de to første periodene og deretter 30 og 27.

Igjen ble det et lite 3-poengsshow fra Storm: 16 av 41 betyr 39 prosent treff og at Storm scoret 48 poeng bare på treere. Cole Long la 5 av 12, William McDonald 4 av 8 og Marcus Wynn 3 av 6.

Ammerud slet langt mer med uttellingen og traff 6 av 26, bare 23 prosent.

Hjemmelaget var også overlegne i returstatistikken med 57-35, etter at Long hentet ned 15 returer og Henrik Lange 12.

 

Solem tilbake etter tre år

Kampen ga også et etterlengtet comeback for skadeplagede Anders Solem. 30-åringen har ikke vært på banen siden 2019/20-sesongen, men var tilbake med 4 poeng på sine 11 minutter.

Som i det første møtet mellom Tromsø Storm og Ammerud, ble lagenes importtrioer dominerende. Denne gangen satte Cole Long, Petar Radojicic og William McDonald totalt 84 poeng for Tromsø, mens Xavier Sewell, Mustafa Dibba og Bryan Battle sto for 76 av Ammeruds poeng.

 

Poengscorere Tromsø Storm – Ammerud (121-101):

Tromsø Storm: Cole Long 33, Petar Radojicic 30, William McDonald 21, Marcus Wynn 14, Johannes Rydningen Lange 7, Aron Nielsen Finstad 6, Anders Isaksen Solem 4, Henrik Lange 3, Preben Strende 3.  

Ammerud: Xavier Sewell 29, Mustafa Dibba 24, Bryan Battle 23, Jonatan Hjelseth Mæhlum 10, Hamewend Arif 5, Erick Silva 4, Orji Okoroafor 3, Tom Sjöman Talgø 3.

 

Komfortabelt for Frøya: 98-65

Nidaros Jets åpnet friskt og gjorde et godt forsøk på comeback i tredje periode, men Frøya skjerpet seg og lot det aldri bli spennende i Trondheim Spektrum.

De gule og røde fra Bergen tok sin sjette seier (6-6) med sifrene 98-65.

Nidaros ledet i åpningsminuttene, men Frøya snudde til 15-11 og var foran i resten av kampen. Tor Anders Ringen sendte hjemmelaget bare 7 poeng bak (41-48) med en scoring tidlig i tredje periode, før gjestene vant resten av perioden 21-6 og fjernet det som måtte være av spenning.

 

Nisavic spiller søndag?

Frøyas importtrio med John Knight, Nikola Roso og Skyler White sto denne gang for 79 av de 98 poengene. Søndag er også Ognjen Nisavic meldt til kampen mot Oppsal. Den serbiske guarden er tilbake og klarert for spill etter to sesonger i Kongsberg Miners, men har slitt med en skade og sto over kampen mot Nidaros Jets.

Jørgen Lamo leverte også en sterk kamp for gjestene med 15 poeng og 9 returer. 19-åringen satte 6 av 7 field goals.

Skyler White var toppscorer med 32 poeng og hadde i tillegg 11 returer, mens Nikola Roso var kampens mest effektive spiller med 20 poeng, 12 returer, 4 assists, 3 steals og 2 blokker.

En småsyk John Knight noterte seg for 27 poeng og 5 steals.

Jakob Baiden hadde 14 poeng, 7 assists og 6 returer for Nidaros, Mikkel Aarnes var mestscorende med 15 poeng etter 3 av 6 på trepoengere, mens Tor Anders Ringen endte med en double-double, 12 poeng og 11 returer.

 

Poengscorere Nidaros Jets – Frøya (65-98):

Nidaros Jets: Mikkel Aarnes 15, Jakob Baiden 14, Jo Mathias Bjørnevog Ramberg 13, Tor Anders Ringen 12, Mateusz Nilsen 5, Ole Flock Hogstad 4, Mats Bergsjordet 2.

Frøya: Skyler White 32, John Knight III 27, Nikola Roso 20, Jørgen Lamo 15, Kim-Abdou Ndow 3, Christopher J. Dalland 1.