Joshua Hart ble toppscorer for Asker Aliens med 24 poeng etter sterke driver og god langskyting. Her er det Maurice Jones som forsøker å stoppe hjemmelagets amerikanske guard. Til venstre i bildet er Nikola Vasojevic og til høyre Ljubomir Campara og Bouna Black Ndiaye (bak).
FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD
Joshua Hart ble toppscorer for Asker Aliens med 24 poeng etter sterke driver og god langskyting. Her er det Maurice Jones som forsøker å stoppe hjemmelagets amerikanske guard. Til venstre i bildet er Nikola Vasojevic og til høyre Ljubomir Campara og Bouna Black Ndiaye (bak). FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD

Fant flyten og tok femteplassen

Asker slapp seg løs foran hjemmepublikum i Leikvollhallen, ledet med 26 poeng over Fyllingen og kontrollerte inn til 92-79 i kampen om femteplassen som betyr sluttspillkvartfinaler mot Bærum. – Det hadde vært supergøy å få så kule kamper i dette området, fastslo Asker-kaptein Stian Emil Berg.

Asker Aliens – Fyllingen 92-79

Etter resultatet lørdag står Asker Aliens og Fyllingen begge med 14 seire og 12 tap, men Asker går foran etter 2-1 i innbyrdes oppgjør.

Fyllingen kan fortsatt redde femteplassen, men da må de slå Bærum i Nadderudhallen søndag – for å få Bærum i kvartfinalen.

Men så kan Asker vinne plassen tilbake om de vinner borte over Tromsø Storm i grunnseriens siste kamp mandag ettermiddag.

Taper bergenserne mot Bærum søndag, slipper fire lag reiser mellom Oslo og Bergen i kvartfinalene. Da blir det Bærum mot Asker Aliens og høyst sannsynlig Gimle mot Fyllingen i best av tre kamper.

 

Er det mulig, Fyllingen?

Fyllingen vil ikke gi seg ennå. Men hvordan skal de klare å nullstille og komme tilbake med en seier i Nadderudhallen?

– Et veldig godt spørsmål. Jeg må ha en prat med gutta, så må vi se på video og se om vi kan finne på noe lurt, sa Calix Black Ndiaye.

– I dag handlet det om å ville vinne og å stå på, og der var ikke vi i dag, fastslo Fyllingen-coachen.

 

– Helt konge

Asker festet grepet om kampen fra det øyeblikket 17-årige Oliver Bergstad på stillingen 7-7 midtveis i første periode senket en trepoenger, ble feilet av Maurice Jones og la bonus-straffekastet: 11-7

I et Asker-lag som fortsatt har Aksel Bolin og Anders Stien på sykelista og i tillegg manglet Roy Nwachukwu ble unge Bergstad en joker. Den 1,98 m lange forwarden fikk plass i startfemmeren, la sine tre første 3-poengere, endte på 3 av 5 – og hadde totalt 20 poeng, 4 assists, 4 returer og 2 steals.

– Oliver var helt konge, sa Stian Emil Berg.

– Vi vet han kan, og han har sett frisk og klar og rask ut på trening denne uka. Vi bruker treningene for å se om noen av de fire 04-gutta skiller seg ut, og Oliver virket som den mest sultne nå. Han er også den som kan spille inside, presiserte den spillende treneren.

 

Utklasset i returstatistikken

Mens Fyllingen strevde i angrep, hadde Asker fin ballflyt i angrep og gjorde en stor jobb på returene. Ved pause ledet hjemmelaget 48-32 og hadde utklasset Fyllingen 27-13 på returer. Riktignok manglet Magne Fivelstad, men samtidig spilte Asker uten Bolin og Nwachukwu.

Ledelsen økte til 23 poeng etter tre perioder (70-47) og til 26 poeng tidlig i fjerde periode (83-55), en nesten sensasjonell utklassing.

Det spilte liten rolle at gjestene reduserte tapet til 12 poeng i de siste minuttene.

Fyllingen fortsatt der de slapp mot Frøya, der de ble knust 21-4 fra start i fjerde periode.

– Jeg trodde vi hadde nullstilt oss, men det hadde vi tydeligvis ikke. Vi spiller med for lite energi og guts, og 27-13 til Asker på returer i første halvdel går jo ikke. Returer handler om én ting og det er innsats, presiserte Calix Black Ndiaye.

– Vi spiller dårlig i begge ender av banen, det er rett og slett en dårlig kamp av oss.

 

Lokaloppgjør i kvartfinalene?

Før de avsluttende kampene søndag og mandag ligger det an til Bærum – Asker Aliens og Gimle – Fyllingen i kvartfinalene som spilles best av tre kamper og begynner neste helg.

– Sportslig er det ikke noen stor forskjell for oss, vi kan like gjerne møte Bærum som Gimle og Kongsberg. Vi har spilt jevnt med alle tre og føler vi vil ha en mulighet mot alle tre, sier Stian Emil Berg.

– Men hvis det blir Bærum, er det bare kjempepositivt. Det hadde vært supergøy å få så kule kamper i dette området, mener Berg.

 

Asker traff

Pointguarden og kapteinen spilte samtlige 40 minutter og endte på 12 poeng, 12 returer og 7 assists etter en bunnsolid kamp. Han satte også 3 av 6 trepoengere.

Asker hadde en solid skudd-kamp med 44 prosent treff på treerne, 11 av 25. Vel så imponerende var returtagningen med 53-28 i Askers favør etter 13 returer fra Petar Kutlesic, 12 fra Stian Emil Berg og 11 fra Haakon Hellebust.

Joshua Hart ble toppscorer med 24 poeng og traff også 3 av 6 trepoengere.

 

Under pari

Fyllingen hadde en tilsvarende dårlig angrepsdag og flere av nøkkelspillerne var under pari. Nikolas Skouen og Nikola Vasojevic sto begge med null poeng ved pause, da gjestene hadde 2 av 15 på trepoengere og Bouna Black Ndiaye sto med 1 av 4, Maurice Jones med 0 av 3, Vasojevic med 0 av 4 – og Skouen uten et eneste skudd fra 3-poengsland.

2,07-mannen Ljubomir Campara var fremste angrepsvåpen med 21 poeng (2 av 2 på trepoengere), Jacob Røysland traff 2 av 5 på treere og noterte seg for 10 poeng på 18 minutters spilletid.

Men Fyllingen som lag hang dårlig sammen og må løfte seg flere hakk om det skal kunne bli seier over Bærum søndag.

 

Berg og juniorer til Tromsø

Vinner Fyllingen, er presset igjen på Asker – som får en tøff kamp i Tromsø mandag.

– Der har vi et juniorlag, pluss meg, forteller Stian Emil Berg.

Han reiser sammen med 04-kvartetten bestående av Oliver Bergstad, Eldar Alagic, Brage Brustad og Niklas Sandström, samt Håkon Blekeli Spiten som er 02-årgang.

Og "kanskje en junior til".

– Det er kampstart 16.30 og en mandag, så de andre som spilte her i dag er på jobb. Det er jeg som har sagt at de ikke skal bruke en fridag, for den kan de ha bruk for i senere kamper, i sluttspillet når det er viktigere, fastslår Berg.

 

Poengscorere:

Asker Aliens: Joshua Hart 24, Oliver Bergstad 20, Stian Emil Berg 12, Haakon Hellebust 10, Miilah Kombat 9, Eldar Hjertø Alagic 7, Petar Kutlesic 6, Niklas Sandström 4.

Fyllingen: Ljubomir Campara 21, Bouna Black Ndiaye 19, Maurice Jones 13, Jacob Røysland 10, Nikolas Skouen 7, Nikola Vasojevic 5, Ittipat Sumpaopong 3, Adam Shakil Khan 1.