Marin Mornar hadde 25 poeng og la flere viktige poeng da Kongsberg Miners stakk fra Tromsø Storm i fjerdeperioden søndag. Her legger den kroatiske forwarden et skudd over Johannes Lange (nr 4), Billy McDonald og Petar Radojicic. FOTO: ERIK BERGLUND

Et langt steg mot seriegull

Med sin andre seier på tre dager festet Kongsberg Miners grepet på et nytt seriemesterskap. – Vi har funnet en måte å vinne kamper på, konstaterte Miners-coach Åke Bärlin. Men Aly Hudgins og Juan Ferrales’ skader bekymrer.

Kongsberg Miners – Tromsø Storm 80-70

Ammerud – Frøya 84-76

Bærum – Centrum Tigers 73-85

Da Ferrales måtte hjelpes av banen for andre gang i kampen med tydelige smerter i sitt venstre kne, var det bare spilt 32 sekunder av fjerde periode – og like etter gikk Tromsø Storm opp i ledelsen, 62-61.

Gjestene var i siget og øynet sin andre seier i Kongsberghallen denne sesongen, etter at de brøt Miners’ seiersrekke med 86-83 i desember.

Men serielederne nektet å gi seg og fikk viktige bidrag fra mange.

Mornar matchvinner

Xavier Green storspilte og endte med 30 poeng og 12 returer, Marin Mornar hadde sin beste angrepskamp for sesongen og scoret 25.

Da kampen vippet, la Mornar to straffer til 66-61 før han senket en trepoenger til 69-61 og spilte fri Åke Swahn til 71-63.

Det var forspranget Tromsø aldri greide å gjøre noe med.

Viktige bidrag

Og med Aly Hudgins og etter hvert Ferrales ute, måtte andre stå fram.

Spillere som Haakon Ullrich og Simon Müller-Landsvik kom fra benken, fikk mange minutter og gjorde viktige jobber, spesielt i forsvar.

– Vi har funnet en måte å vinne kamper, selv når vi sliter. Vi har fortsatt mye å hente i lagspillet, derimot gjør vi jobben på returtagningen og i forsvar, fastslo Åke Bärlin.

– Vi er i ferd med å finne tilbake til defensiven vår. Dette Tromsø-laget snitter flest poeng i ligaen, 90. Men vi har som mål å holde lag under 70 poeng og holder dem til 70 i dag.

Nærmer seg seriegull

Før hjemmekampene mot Fyllingen og Tromsø Storm var Kongsbergs svenske coach klar på at to seire ville bety et langt steg mot seriemesterskap og den førsteplassen som gir hjemmebanefordel gjennom hele sluttspillet.

Fortsatt er det lenge igjen av seriespillet, men Miners står med bare tre tap mot Gimle og Fyllingens fem, og har spilt 22 av 30 kamper.

– Vi har Gimle og Fyllingen på innbyrdes oppgjør, det betyr at de må vinne tre kamper mer enn oss på det som er igjen, påpeker Bärlin.

Skader som bekymrer

Men han frykter å spille både torsdagens bortekamp mot Ammerud og hjemme mot Gimle neste søndag uten både Juan Ferrales og Aly Hudgins.

– Aly har en strekk i leggen, Juan fikk to smeller i kneet i dag. Mot Ammerud tror jeg ingen av de to spiller, mot Gimle kanskje.

Xavier Green la 4 av 8 trepoengere og var en konstant trussel for Tromsø-forsvaret også med sine giftige driver inn i feltet.

– Dette var det vi trengte, vi sto sammen som et lag og leverte da det gjaldt. Flere spillere bidro her og kom inn fra benken og var aggressive. Når vi får tilbake alle friske, skal det bli bra, fastslo den 1,97 m lange guarden.

Poengscorere Kongsberg Miners – Tromsø Storm (80-70):

Kongsberg Miners: Xavier Green 30, Marin Mornar 25, William Lybæk 10, Juan Ferrales 7, Torgrim Sommerfeldt 2, Simon Müller-Landsvik 2, Åke Swahn 2, Haakon Ullrich 2.

Tromsø Storm: William McDonald 21, Cole Long 18, Johannes Rydningen Lange 10, Petar Radojicic 9, Christopher Dobrée-Bell 5, Henrik Lange 4, Joachim Vogt Aabel 3.

Ammerud nedkjempet Frøya

Frøya kom til Apalløkka uten Skyler White og fikk Nikola Roso skadet i andre periode. Så fikk gjestene Christopher Dalland utvist med fem feil før fjerde periode. Dermed ble det for tøft for gjestene å stå imot Ammeruds fysiske mannskap, og hjemmelaget snudde kampen og vant 84-78.

Frøya ledet 72-71 seks minutter før slutt, men en trepoenger fra Andreas Isaksen startet Ammeruds 13-0-run som avgjorde kampen.

Xavier Sewell var hjemmelagets ledende spiller med 22 poeng, 7 assists og 6 returer, mens Mustapha Dibba endte på 16 poeng og 9 returer og Bryan Battle hadde 13 poeng. Ammerud vant også returstatistikken 50-34, med 10 fra Miilah Kombat.

Men det var flere som bidro: Andreas Isaksen la 4 av 5 trepoengere, Tom Talgø leverte sin beste BLNO-kamp hittil med 9 poeng på 14 minutter.

DeAngelo Stewart var kampens store spiller og hadde 21 poeng, 14 returer, 4 blokker og 3 assists i sine 40 minutter. John Knight leverte også som han pleier, med 25 poeng, 9 returer og 4 assists, mens Jørgen Lamo (19) hadde en sterk kamp med 11 poeng og solid jobb både i forsvar og angrep.

2,05 m lange Nikola Roso forsvant ut av kampen med overtråkk i andre periode, Skyler White (2,03) er hjemme i England noen dager med sin kone, som nettopp har født parets første barn.

Frøya får naboen og rivalen Fyllingen på besøk onsdag, men det er uvisst om Roso og White er klare til den kampen. Ammerud spiller hjemme mot serieleder Kongsberg Miners torsdag.

Poengscorere Ammerud – Frøya (84-76):

Ammerud: Xavier Sewell 22, Mustapha Dibba 16, Bryan Battle 13, Andreas X. Isaksen 12, Tom Sjöman Talgø 9, Henrik Male Davidsen 4, Miilah Kombat 4, Orji Okoroafor 4.

Frøya: John Knight III 25, DeAngelo Stewart 21, Jørgen Lamo 11, Christopher J. Dalland 7, Burak Kizilirmak 6, Kim-Abdou Ndow 4, Nikola Roso 2.

Endelig for Centrum Tigers!

Etter 17 strake tap for Bærum i seriespill, lyktes det Centrum Tigers å slå de lyseblå – for første gang siden september 2016.

Et Bærum-lag uten Steffon Mitchell og Raivis Scerbinskis klarte etter hvert ikke å stå imot fysikken til forwardduoen Johannes Dolven og Petar Kutlesic, og fikk også store problemer med å stoppe Christoffer Heggelund.

Hjemmelaget ledet med 13 poeng i slutten av andre periode og holdt seg foran til åpningsminuttene i fjerde. Da la Christoffer Heggelund to raske trepoengere og sendte Centrum i ledelse 59-56.

Bærum kom tilbake og ledet 61-60 etter en trepoenger fra Fredrik Kleivdal, men etter 6 strake poeng fra Petar Kutlesic holdt Centrum seg foran kampen ut og økte til 12 poengs seier, 85-73 – etter at Sjur Dyb Berg forsvant ut med sin femte feil 3 minutter før slutt på stillingen 75-68 til gjestene.

Johannes Dolven og Petar Kutlesic hadde henholdsvis 19 og 16 poeng og begge hentet ned 15 returer og bidro til at Centrum Tigers vant returstatistikken 46-39. Christoffer Heggelund la 4 av 8 trepoengere og endte som mestscorende med 21 poeng, mens også amerikanske Pat Dickert leverte en solid kamp med 16 poeng, 5 assists og 2 steals.

Sjur Dyb Berg noterte seg for en sterk double-double med 17 poeng og 15 returer for Bærum, mens Stian Mjøs hadde 24 poeng, 8 returer, 7 assists og 4 steals.

Av de unge spillerne markerte Fredrik Kleivdal (17) seg med 2 av 4 på trepoengere og totalt 8 poeng og 6 returer, mens Oscar Hellebust (16) hadde 8 poeng og 4 assists og satte 2 av 5 treere.

Verre enn tapet for Centrum, er det at Bærum har både Steffon Mitchell og Raivis Scerbinskis på skadelista. Mitchell med en skade i hånden, Scerbinskis ute med ryggskade. Om de kan være tilbake allerede til lagets bortekamp mot Tromsø Storm fredag, er uvisst – og tvilsomt.

Poengscorere Bærum – Centrum Tigers (73-85):

Bærum: Stian Mjøs 24, Sjur Dyb Berg 17, Oscar Hellebust 8, Fredrik Kleivdal 8, Herman Ingstad 5, Eric Gilchrese 4, Ludvik Mürer Bergseng 3, Jonas Øye Hansen 2, Amar Pinjo 2.

Centrum Tigers: Christoffer Heggelund 21, Johannes Dolven 19, Petar Kutlesic 16, Pat Dickert 16, Ulrik Stranger-Johannessen 6, Giorgos Kotrotsios 4, Oliver Bojang Visnes 3.