Mikkel Aarnes (med ballen), Max Dahl Svendsen (til venstre) og de øvrige Nidaros Jets-spillerne kan juble: Basketballtinget vedtok å utvide Firi-ligaen fra 10 til 11 lag for sesongen 2022/23, og dermed får Nidaros Jets beholde plassen. Her i Trondheim Spektrum mot Kongsberg Miners med blant andre Ognjen Nisavic, Bryan Alberts og Aly Hudgins.
FOTO: LARS RUNE SKAUG
Mikkel Aarnes (med ballen), Max Dahl Svendsen (til venstre) og de øvrige Nidaros Jets-spillerne kan juble: Basketballtinget vedtok å utvide Firi-ligaen fra 10 til 11 lag for sesongen 2022/23, og dermed får Nidaros Jets beholde plassen. Her i Trondheim Spektrum mot Kongsberg Miners med blant andre Ognjen Nisavic, Bryan Alberts og Aly Hudgins. FOTO: LARS RUNE SKAUG

Et jubelvedtak for Nidaros Jets

– Vi er bare SÅ glade og overlykkelige for at vi kan få fortsette den jobben vi har begynt på. Samtidig er vi veldig takknemlig for at tinget støttet oss, fastslo Nidaros Jets-leder Line Vaarum etter vedtaket om å utvide Firi-ligaen for menn fra 10 til 11 lag kommende sesong.

Nidaros Jets tapte for Centrum Tigers og Oppsal i kvalifiseringen i Kristiansand siste helg i mars og rykket dermed ned i 1.- divisjon.

Men mange har talt varmt for å øke antall lag i ligaen og dermed tilby trondheimsklubb plass.

Region Midt foreslo en utvidelse fra 10 til 12 lag, men debatten under tinget på Gardermoen lørdag gikk på at påmeldings- og trekkefristen med økonomiske betingelser var gått ut (1. mai) – og at verken Kristiansand Pirates eller andre ønsket å ta den 12. plassen i ligaen.

Flere ligaklubber var motstandere av en utvidelse, men etter hvert var det også flere som presiserte at de fortsatt ønsket å ha Nidaros Jets og Trondheim representert.

 

"Årets arrangør" i Firi-ligaen

Og da Region Midt endret sitt eksisterende forslag fra 12 til 11 lag, trengte det bare simpelt flertall.

Det gikk med glans: 35 var for, bare 11 mot – og 4 avholdende. 

– Det er helt fantastisk for oss, jubler Line Vaarum.

– Vi la en plan for ny giv i Nidaros Jets i vinter, vi har rekruttert flere til styret og fått inn masse engasjerte folk. Vi har jobbet målrettet, kommet oss inn i Trondheim Spektrum, blitt kåret til «Årets arrangør» i ligaen og har fått orden på økonomien.

– Vi holdt ikke helt inn sportslig, men nå strømmer det inn begeistrede meldinger fra trøndere og andre. Og nå blir det full skjerpings, lover Jets-lederen.

– Vi ønsker å investere i trenerressurser og vi ønsker å forsterke stallen.

 

– Enorm betydning

Forslagsstillerne Region Midt var naturlig nok også storfornøyde med utfallet av avstemningen.

– For oss i regionen har dette enorm betydning med hensyn til videre vekst, understreker styreleder Mathias Aarskog.

– Uten Nidaros Jets hadde vi gått fem år tilbake, hevder han.

 

55,9 prosent økning på to år

Han forteller at Region Midt har hatt formidable 55,9 prosent økning i medlemsmassen de siste to årene.

– Det kommer av mye jobbing med rekruttering i samarbeid med Nidaros Jets, på arrangementer og på basketskole i påske-, sommer- og høstferien.

– De har hjulpet til med rekruttering av nye klubber, forteller Aarskog, og trekker fram Melhus.

– En fantastisk historie. Vi var der med Nidaros Jets 6. desember, så meldte de seg inn i NBBF 27. januar og stilte med fire lag på Sverresborgs EasyBasket-turnering første helga i februar. Siste helg i april arrangerte de EasyBasket-turnering med 43 lag – og nå er de blitt 80 medlemmer!

Under Basketballtinget søndag skal forskjellige modeller for nasjonal 1.- divisjon debatteres.