Ognjen Nisavic spilte ikke mer enn 27 minutter, men hadde likevel 24 poeng før Frøya - etter 5 av 12 på trepoengere. Her kjemper han seg fri mellom Jonathan Linnestad (til venstre) og Christian Andersen. Bak ser vi Halfdan Bjørn-Dønnem.
FOTO: BRAGE TITLESTAD
Ognjen Nisavic spilte ikke mer enn 27 minutter, men hadde likevel 24 poeng før Frøya - etter 5 av 12 på trepoengere. Her kjemper han seg fri mellom Jonathan Linnestad (til venstre) og Christian Andersen. Bak ser vi Halfdan Bjørn-Dønnem. FOTO: BRAGE TITLESTAD

Et annet lag med Nisavic

Et svekket Oppsal klarte ikke å demme opp for Frøyas offensiv og hjemmelaget avgjorde i praksis kampen med sin 11-2-run i åpningsminuttene av tredje periode.

Frøya – Oppsal Panthers 106-70

Ognjen Nisavic snitter på 20,7 poeng pr. kamp og er endelig tilbake for Frøya og i slag igjen etter to måneder ute med skade. Fredag sto den serbiske storskytteren med 21 poeng og 5 av 10 på trepoengere etter tre perioder på stillingen 85-52 og trengte ikke spille så mye i fjerdeperioden.

Nisavic og JD Muila hadde 24 poeng hver mot Oppsal etter henholdsvis 27 og 26 minutter på banen. Muila måtte ut med fem fouls, og uansett var det viktig for hjemmelaget og coach Frode Ramberg å hvile nøkkelspillerne med tanke på at Bærum kommer på besøk til Frøya Arena lørdag.

 

– Tatt tydelige steg

– Ognjen er ikke helt i toppform ennå, men har hatt en god treningsuke og tatt tydelige steg siden forrige helg. Nå skaffet han oss tempo, traff på skudd og delte ball, sa Ramberg.

– I dag var jeg mest fornøyd med at vi klarte å komme ut med god innstilling og hadde intensitet, vilje og tempo gjennom hele kampen, la Frøya-treneren til.

Med Nisavic på plass har motstanderne en scorer å ta hensyn til, og dermed blir det også mer plass til de øvrige spillerne – og til JD Muila i feltet.

 

14 trepoengere

Frøya sto av 10 av 19 på trepoengere tidlig i tredje periode og selv om det ble 4 av 16 i resten av kampen, endte hjemmelaget på 40 prosent treff og med 42-9 i trepoengsscore mot Oppsal – som bare satte 3 av sine 25 forsøk.

Det hang jo også sammen med at gjestene fikk langt dårligere tid og plass til sine skudd, mens Frøya hadde mange åpne.

– Vi har flere strenger å spille på og en bra komponert femmer-sekser når alle er til stede, understreket Frode Ramberg.

Marcus Larsson sto over, men blir trolig å se i lørdagens kamp mot Bærum.

 

Ny, vond tredjeperiode

Oppsal spilte uten Fredrik Trana, Isac Angelsen og Kevin Austria og kunne ikke følge Frøyas tempo. Hjemmelaget scoret 34 poeng i første periode, stakk fra med en 9-0-run til 27-14 og avgjorde med 11-2 fra start i tredjeperioden, som igjen ble vond for Oslo-laget. Denne gangen endte den 8-29.

Mitchell Kirsch hadde 19 poeng, 9 returer, 4 assists og 2 blokker, mens 18-årige Gudmund Røthing bekreftet sin store fremgang med en solid kamp og 15 poeng.

Med seieren gikk Frøya opp til 15-9 og forbi Tromsø (15-10) med 2-1 i innbyrdes oppgjør og i tillegg med ett tap mindre. Samtidig gjenstår tøffe kamper for de gule og røde: hjemme mot Bærum og Gimle, borte mot Centrum og Kongsberg. Bare i dobbeltoppgjøret mot Nidaros i Trondheim går Frøya inn som klare favoritter.

 

Revansjlysten Muila

Mot lørdagens motstander Bærum står det 1-1, etter at Frøya vant 92-52 i Nadderudhallen 1. oktober, mens Bærum revansjerte seg med 79-65 i Frøya Arena 21. januar da Nisavic ikke spilte.

– Da var det en monsterkamp av Sjur (Dyb Berg), så klart JD er revansjlysten. Uansett er Bærum et morsomt lag å spille mot og det er en åpen kamp, mener Frode Ramberg.

Ognjen Nisavic hadde 7 returer og 3 assists i tillegg til sine 24 poeng, JD Muila 12 returer og 3 assists.

Valen Tejada satte 20 poeng, Etienne Aspevik endte på 12 poeng mot sine tidligere lagkamerater og Ali Akil satte 3 av 5 trepoengere.

Oppsal har enda kortere hvile enn Frøya før de skal ut i ny kamp allerede klokka 13.30 lørdag mot Gimle.

 

Poengscorere Frøya – Oppsal Panthers (106-70):

Frøya: JD Muila 24, Ognjen Nisavic 24, Valen Tejada 20, Etienne Nasser Aspevik 12, Ali Akil 12, Jørgen Lamo 9, Christopher Dalland 3, Mathias Jacobsen 2.

Oppsal Panthers: Mitchell Kirsch 19, Gudmund Leachman Røthing 15, Christian Andersen 10, Isaiah Alonzo 8, Jonathan Siggaard Linnestad 5, Nataniel Nikolic 5, Joseph Suleiman 4, Ruzh Baleros 3, Tomas Krogh Ceesay 1.