Johan Flaa storspilte, scoret 32 poeng og ledet Centrum Tigers til 93-88 over Asker Aliens. Her er det hjemmelagets kaptein Ludvig Bergh som forsøker å forstyrre og stoppe Centrum-guarden.
FOTO: ERIK BERGLUND
Johan Flaa storspilte, scoret 32 poeng og ledet Centrum Tigers til 93-88 over Asker Aliens. Her er det hjemmelagets kaptein Ludvig Bergh som forsøker å forstyrre og stoppe Centrum-guarden. FOTO: ERIK BERGLUND

Centrum vendte og vant

I en utpreget «game of runs» ledet Asker Aliens med 15 etter en 12-0 i sluttminuttene av første periode, men Centrum Tigers startet den tredje med 15-2 og snudde oppgjøret. Så var gjestene foran med 10 før Asker to ganger i sluttminuttene bare var 2 poeng bak. Men Johan Flaas 32 poeng og Centrums 3-poengsskyting vippet oppgjøret i Oslo-lagets favør.

Asker Aliens – Centrum Tigers 88-93

Med Centrum-seieren har åtte av de 11 BLNO-lagene vunnet etter sesongens 10 første kamper, inntil videre står bare Fyllingen, Gimle og Ammerud på null.

Centrum røk på et overraskende åpningstap hjemme mot Nidaros Jets (62-73) og lå tynt an fram til pause i Leikvollhallen onsdag.

Asker ledet 45-30 midtveis i andre periode, gikk til halvtidshvilen med 57-48 og hadde fått mye til å flyte.

 

Stakk fra med 24-7

Så hentet Centrum inn alt. Etter at hjemmelaget hadde avsluttet førsteperioden med en 12-0-run, startet Oslo-laget den tredje med 15-2 og overtok føringen som de beholdt resten av kampen.

Tredjeperioden endte 24-7 i gjestenes favør, men så bølget det igjen.

Asker tok innpå, Centrum raste opp i 10-poengsledelse (79-69) som ble etterfulgt av en 8-0-run fra hjemmelaget som var på 77-79 med 4:45 igjen å spille. Men Johan Flaa stoppet Askers momentum med sin fjerde 3-poenger og styrte de hvite og burgunderrøde i sluttminuttene.

 

Bare 2 poeng bak

Med 89-82 og bare 35 sekunder igjen å spille virket løpet kjørt, men Asker og spesielt Max Andersson ville det annerledes. Den svenske guarden la først en 3-poenger, før han fikk inn en steal og satte inn 87-89 med 29 sekunder igjen.

Så ble det Flaa som avgjorde med 4 av 4 straffer det siste halvminuttet. Feil mann å sende til straffelinja siden han traff 12 av 13 i kampen, men et lag som ligger under har ikke tid til å vente og velge skytter.

Den hjemvendte guarden ble kampens toppscorer med 32 poeng og satte også 4 av 6 trepoengere.

 

– Lekker som en sil

Centrums trener Inge-Aleksander Kristiansen var glad for seieren, men særdeles misfornøyd med lagets første omgang.

– I første halvdel spilte vi forferdelig forsvar, vi lekker som en sil og slipper inn 57 poeng. Det er ikke noe struktur på forsvaret, fastslo Kristiansen.

Så snudde det, ikke minst fordi Centrum fikk skikk på både forsvar og hele tiden traff glimrende.

 

17-åringene slo til

Samtidig løftet 17-åringene Sivert Nordheim og Elias Demoniere seg etter en tam seriestart mot Nidaros og Øyvind Torsetnes (22) ble viktig med forsvar, driver og skudd.

– I dag gjør de unge gutta våre som de gjør på trening. Mot Nidaros ble de stående med lua i hånda og skulle se på Johan, Johannes (Dolven) og Stian Emil (Berg), sa Centrum-coachen.

– Vi snakket om at flere spillere måtte utgjøre en trussel og jeg er bare kjempefornøyd med Sivert og Elias i dag. Sivert går ut fra start og er aggressiv og står i, Elias er veldig fin når han kommer inn og ikke minst viktig for å ta litt av ansvaret bort fra Johan.

 

53 prosent på 3-poengere

På to områder var Centrum Tigers noen hakk over Asker Aliens:

Gjestene vant returstatistikken 41-30, men var fremfor alt bedre i 3-poengsskytingen. Centrum traff 14 av 26 treere, 53 prosent – etter 4 av 6 fra Flaa, 3 av 5 fra Sivert Nordheim, 2 av 4 fra både Elias Demoniere og Øyvind Torsetnes, 2 av 5 fra Anders Nymo, 1 av 1 fra Gard Beinnes.

Asker hadde bare 5 av 21 (23 prosent) og ble følgelig slått 42-15 i 3-poengsscore. Det betydde mye for kamputfallet.

 

– Har en jobb å gjøre i forsvar

Samtidig ble tredjeperioden avgjørende, med 24-7 til Centrum. Og hele Askers 15-poengsledelse røk.

– Vi fikk ikke stoppene som vi hadde i begynnelsen av kampen, sa Basil Shiltagh.

– I forsvar prøvde vi en taktikk som funket ganske bra, men på slutten av hvert angrep fikk de alltid noe. Det var også mange gode prestasjoner av Centrum, erkjente Asker-treneren.

– Vi gjorde mye bra i angrep, men har en jobb å gjøre med forsvaret vårt, understreket han.

 

Ruvende Ikpeze

Amadi Ikpeze startet kampen i stor stil og endte med 25 poeng, 15 returer og 4 blokker. Duellene mellom Askers amerikaner og Johannes Dolven ble jevne og tøffe, Centrum-kapteinen leverte også solid med 13 poeng, 14 returer og 5 assists.

Centrum manglet Stian Emil Berg som er på jobbreise, dessuten Ulrik Stranger-Johannessen – mens Petar Kutlesic også snart er tilbake på laget. Det lover godt for fortsettelsen.

Tigrene spiller hjemme i Vulkanhallen mot Fyllingen førstkommende søndag, mens Asker har fri fram til hjemmekampen mot Kongsberg Miners lørdag 7. oktober.

 

Poengscorere Asker Aliens – Centrum Tigers (88-93):

Asker Aliens: Amadi Ikpeze 25, Joshua Hart 20, Max Andersson 13, Gaute Haugen 9, Sebastian Sjöberg 8, Ludvig Bergh 6, Benjamin Alknes Cox 6, Mihajlo Krivokapic 1.

Centrum Tigers: Johan Flaa 32, Sivert Wærstad Nordheim 14, Johannes Dolven 13, Elias Demoniere 10, Øyvind Lied Torsetnes 8, Giorgos Kotrotsios 7, Anders Nymo 6, Gard Beinnes 3.