Ulrik Stranger-Johannessen hadde en solid kamp for Centrum Tigers torsdag med 10 poeng. Bildet er fra møtet med Ammerud i Vulkanhallen tidligere i sesongen, med Jonatan Hjelseth Mæhlum i forsvar.
FOTO: ERIK BERGLUND
Ulrik Stranger-Johannessen hadde en solid kamp for Centrum Tigers torsdag med 10 poeng. Bildet er fra møtet med Ammerud i Vulkanhallen tidligere i sesongen, med Jonatan Hjelseth Mæhlum i forsvar. FOTO: ERIK BERGLUND

Centrum Tigers forbi Ammerud

Det lysner for Centrum Tigers. Gjestene ledet hele kampen på Apalløkka, var oppe i 20 poengs ledelse i slutten av 3. periode og var aldri truet. Nå styrkes Centrum med tidligere Ammerud-pointguarden Ilarion Bonhomme.

Ammerud – Centrum Tigers 73-92

– Sesongbeste fra oss, mente lagkaptein Johannes Dolven som sammen med Petar Kutlesic dominerte stort under kurvene. Duoen sto for 51 poeng og 29 returer og var sterkt delaktige i både serien og returstatistikken som viste 50-36 i Centrums favør.

Ammerud lå likt på 2-2 og 12-12 og var bare 3 poeng bak (28-31) tidlig i andre periode, før gjestene stakk fra og stort sett lå minst 10 poeng foran i resten av kampen. Centrum vant alle fire perioder og var 20 poeng foran (70-50) allerede i slutten av tredje periode.

 

Sewell ut med skade

Et særdeles tamt hjemmelag fikk også en tung avslutning på kvelden da Xavier Sewell gikk ned for telling med en skade i ankelen noen minutter før slutt.

Det så ut som mer enn et vanlig overtråkk, men forhåpentlig kan Ammerud ha sin dyktige guard tilbake på banen igjen snart.

Centrum manglet Giorgos Kotrotsios, Pat Dickert, Øyvind Torsetnes og Sivert Nordheim med sykdom og skader, men hadde en sterk startfemmer intakt – med Christoffer Heggelund, Ulrik Stranger-Johannessen, Oliver Bojang Visnes og insideduoen Dolven-Kutlesic.

– Vi har slitt med å ta vare på ballen, men gjør en god jobb med det i dag. Vi følger gameplanen med å holde painten fri for (Mustapha) Dibba og Miilah (Kombat) og de to amerikanernes driver inn i feltet (Sewell og Bryan Battle). Vi gjør en god jobb defensivt og tar oss tid offensivt, forklarte Johannes Dolven.

 

Bonhomme klar mot Asker

På sidelinja satt Ilarion Bonhomme, som ble UDI-klarert tidligere torsdag og dermed er spilleklar til neste ukes bortekamp mot Asker Aliens.

Den raske pointguarden hadde 22,9 poeng i snitt som femte beste scorer i BLNO da han spilte for Ammerud i 2019/20-sesongen og var suverent best i assist med 9,7 (!) pr. kamp.

– Det er et kjempeløft for oss å få ham inn, fastslår kaptein Dolven.

– Han er en fantastisk fin fyr og bra kar å ha i garderoben og på trening, han øker nivået og vil løfte oss sportslig. Han vil avlaste Chris (Heggelund), styre spillet vårt på en helt annen måte og gi Chris som er vår beste skytter mye bedre vilkår, understreker landslagsforwarden.

 

– Gleder meg

Ilarion Bonhomme har spilt i Ukraina og tatt en mastergrad i Bristol i England siden sist han var i den norske ligaen.

– Jeg har vært hjemme i USA nå og tatt en PhD (filosofisk doktorgrad), men gleder meg til å komme i spill her i Centrum. Det er et spennende lag med unge spillere som jeg håper å kunne være til hjelp for, sier 31-åringen fra Washington D.C.

Med seieren gikk Centrum Tigers (10-15) forbi Ammerud (10-14) og opp på 7.- plass på BLNO-tabellen på grunn av 2-1 i innbyrdes oppgjør etter at lagene hadde vunnet hver sin hjemmekamp tidligere i sesongen.

 

Møter Kongsberg og Gimle i kvartfinaler

Sluttspillplassene virker trygge med Oppsal (6-17) på 9.- plass, men Centrum og Ammerud ligger uansett an til å møte Kongsberg Miners og Gimle i best-av-tre-kvartfinalene.

– Vi må bare prøve å finne en rytme i de fem kampene vi har igjen og så får vi se hvem vi møter. Om det blir Kongsberg eller Gimle har ikke så mye å si, det er to tøffe motstandere uansett, understreker Johannes Dolven.

Importtrioen med Mustapha Dibba, Xavier Sewell og Bryan Battle sto for 56 av Ammeruds 73 poeng, med Dibba på en double-double med 22 poeng og 10 returer.

Ammerud hadde bare 9 turnovers i hele kampen, men ble utklasset 50-36 på returene og traff bare 4 av 24 trepoengere, 16 prosent.

Centrum var ikke så mye bedre på trepoengsskytingen (4 av 18), men leverte ellers solid angrepsspill.

Petar Kutlesic hadde 26 poeng og 17 returer, Johannes Dolven 25 poeng og 12 returer.

 

Poengscorere Ammerud – Centrum Tigers (73-92):

Ammerud: Mustapha Dibba 22, Xavier Sewell 18, Bryan Battle 16, Andreas X. Isaksen 6, Miilah Kombat 4, Orji Okoroafor 4, Jonatan Hjelseth Mæhlum 3.

Centrum Tigers: Petar Kutlesic 26, Johannes Dolven 25, Christoffer Heggelund 13, Oliver Bojang Visnes 13, Ulrik Stranger-Johannessen 10, Elias Demoniere 5.