Johannes Dolven og Centrum Tigers ga Tromsø Storm kamp til siste sekund i Vulkanhallen, men måtte se seg slått 88-85. Her er unngår Centrum-kapteinen blokkforsøket fra Hallvard Venstad Staff og scorer to av sine 19 poeng i kampen. De øvrige spillerne i bildet er fra venstre Moritz Anglero (bak), Aron Nielsen Finstad og Simen Alexander Samuelsen.
FOTO: ERIK BERGLUND
Johannes Dolven og Centrum Tigers ga Tromsø Storm kamp til siste sekund i Vulkanhallen, men måtte se seg slått 88-85. Her er unngår Centrum-kapteinen blokkforsøket fra Hallvard Venstad Staff og scorer to av sine 19 poeng i kampen. De øvrige spillerne i bildet er fra venstre Moritz Anglero (bak), Aron Nielsen Finstad og Simen Alexander Samuelsen. FOTO: ERIK BERGLUND

Centrum reiste seg - men tapte

– Vi hadde alle muligheter til å vinne, så klart det var surt. Men det var godt å vise at vi ikke legger oss ned og gir opp etter en sånn kamp som den vi hadde mot Bærum, og at vi faktisk har noe i ligaen å gjøre, fastslo Centrum-kaptein Johannes Dolven.

Centrum Tigers – Tromsø Storm 85-88

Fyllingen – Ammerud 85-82

Heldigvis hadde Centrum Tigers kamp igjen bare fire dager etter det smått utrolige 98-poengstapet (33-131) mot Bærum. De burgunderrøde fikk sjansen til å revansjere tirsdagens kamp – og var ytterst nær ved å få en seier over Tromsø Storm.

Hjemmelaget ledet med 9 poeng (32-23) i andre periode og var foran med sifrene 83-82 etter at Moritz Anglero hadde prikket inn sin femte trepoenger for dagen, litt over tre minutter før slutt.

Det holdt ikke likevel. Hallvard Venstad Staff dunket inn ny Tromsø-ledelse etter drive og assist fra Rasheed Worrell, som satte inn 86-83 til gjestene etter retur på eget skudd.

Georg Helvik tente håpet igjen for Centrum med en inside-scoring, men Worrell fikk to straffer med 13 sekunder igjen og traff begge: 88-85.

Hjemmelaget kunne utligne og skaffe ekstraomgang med en trepoenger, men Johannes Dolven måtte skyte presset, bommet det avgjørende skuddet – og så var tiden ute.

 

Lange styrte

– Centrum løftet seg jo veldig fra kampen mot Bærum, de traff bra på treerne og Dolven var som vanlig vanskelig å stoppe, sa Johannes Lange.

Tromsø Storm-kapteinen var kampens ledende spiller med 27 poeng og 7 returer, styrte og skapte med tøffe driver og satte 4 av 6 trepoengsskudd i kurven.

– Men for oss var det deilig å komme i gang med en seier i det nye året. Vi har hatt en del sykdom og har ikke fått trent så godt nå, forklarte 23-åringen.

 

– En veldig spesiell kamp

For Centrum Tigers var det uansett et solid steg framover etter tirsdagens ydmykende stortap. Men tidligere Bærum-spiller Johannes Dolven legger ikke skjul på at basketball ikke ble så viktig i en kamp som ble spilt bare et døgn etter Lars Hergots bortgang og som ble innledet med ett minutts stillhet for Bærum-ildsjelen.

– Det var så forferdelig det som skjedde med Lars, så alle mine varmeste tanker går til Emma og hele familien. Det var et enormt sjokk for meg, så det ble en veldig spesiell kamp, presiserer Centrum-kapteinen.

– Men selvfølgelig ble det en kamp vi bare måtte glemme. For oss gjaldt det å komme tilbake onsdag og ha en virkelig bra trening. Rette opp i feil, gå tilbake til basics, rett og slett reise oss. Og det syns jeg vi gjorde bra i dag. Vi holder motstanderens runs mot oss til et minimum, vi klarer å komme tilbake og jeg syns vi fortjener å vinne.

 

– Hakk i plata

– Det var godt å se vi kunne reise oss. Vi hadde en kjempedag på skyting og det var bare små marginer som skilte oss fra seieren. En retur her og en løs ball der. Men det er hakk i plata, vi har opplevd det litt for mange ganger nå, presiserte Dolven.

– Og vi hadde alle muligheter til å vinne, så klart det var surt. Men det var godt å vise at vi ikke legger oss ned og gir opp etter en sånn kamp som den vi hadde mot Bærum, og at vi faktisk har noe i ligaen å gjøre, fastslo 25-åringen.

Kapteinen noterte seg for en sterk double-double med 19 poeng og 11 returer, mens Georg Helvik hadde 17 poeng og 6 returer.

Moritz Anglero førte an i trepoengsskytingen og endte på 5 av 9, Dolven og Simon Midtvedt hadde begge 2 av 3 og Centrum Tigers som lag 12 treff på 29 forsøk – 41 prosent.

 

3-0 til Tromsø

Her var Tromsø Storm faktisk hakket bedre med 10 av 21 (47 prosent), i en spennende og velspilt kamp.

Pål Bergs menn tok dermed sin tredje seier over Centrum denne sesongen, etter 76-57 10. oktober og 68-64 7. november i to hjemmekamper i Tromsøhallen, det andre like jevnt som lørdagens i Vulkanhallen.

Storm mistet Kevin O’Brien med kneskade tidlig i desember og rakk ikke å få erstattet ham med en ny importspiller. I tillegg har Olle Welander vært ute med sykdom, den svenske forwardeb spilte bare tre minutter mot Centrum.

 

På ryggen rett i gulvet

Gjestene var også urolige da Hallvard Venstad Staff falt over en motspiller og landet på ryggen tidlig i fjerde periode, men 19-åringen trengte bare noen minutter på benken før han var tilbake og bidro til seieren med blant annet to dunker i sluttminuttene.

Worrell hadde 20 poeng, 9 returer og 2 blokker, Staff endte på 18 poeng.

– Vi håper ryggen hans er bra nok så han blir klar mot Kongsberg i morgen, sa Johannes Lange.

Den mest positive overraskelsen for Tromsø Storm var Vakaris Rogaciovas (19), som ble et solid angrepsvåpen og bidro med blant annet 8 poeng. -

 

Poengscorere:

Centrum Tigers: Johannes Dolven 19, Georg Helvik 17, Moritz Anglero 15, Bendik Aunan 12, Simon Midtvedt 12, Giorgos Kotrotsios 4, Kevin Austria 2, Akrem Dagnew 2, Lavrans Linnestad 2.

Tromsø Storm: Johannes Lange 27, Rasheed Worrell 20, Hallvard Venstad Staff 18, Aron Nielsen Finstad 10, Vakaris Rogaciovas 8, Simen A. Samuelsen 3, Joachim Vogt Aabel 2.

 

Fyllingen snudde til seier – igjen

Fyllingen viste igjen sin evne til å snu og vinne de jevne kampene i Firi-ligaen. Hjemmelaget lå under med 8 poeng (65-73) mot Ammerud da 5 minutter gjensto, men spurtet til seier 88-85. Dermed tok Calix Black Ndiayes menn sin andre 3-poengsseier over de grønnkledde fra Oslo Øst, etter 112-109 på Apalløkka 24. oktober, i sesongens hittil mest poengrike kamp.

Magne Fivelstad sendte Fyllingen i ledelse 78-76 med 2:30 igjen, men Mustafa Dibba utlignet til 78-78. Da kom to nøkkelscoringer, trepoengeren fra Maurice Jones til 81-78 og Ljubomir Camparas hook over Dibba til 83-79.

Fortsatt var ikke Ammerud slått. Jones pådro seg usportslig feil, Dibba la en straffe og Ammerud hadde ballen på stillingen 83-80 til hjemmelaget og 15 sekunder igjen.

Gjestene trengte en trepoenger, men AJ Harris drivet inn 83-82 og Ammerud hadde bare tre lagfeil. Dermed tok det to feil og noen ekstra sekunder for å få Fyllingen og Nikolas Skouen til straffelinja – og han traff begge: 85-82 med 5 sekunder igjen.

Det ble ikke tid nok for Ammerud, som bare rakk et desperat treer-forsøk fra Dibba som smalt høyt på plata og ut igjen, ikke i nærheten av et treff.

– Vi var ute å kjøre på alle måter, erkjente Calix Black Ndiaye etter Fyllingens 11. seier på 15 ligakamper. – Det var litt rufs etter et langt juleavbrekk uten kamper, men samtidig er Ammerud et vesentlig bedre lag enn tabellen viser.

– Det er en hyggelig fordel å ha rutinerte spillere som vet hva de skal gjøre i sluttminuttene, men samtidig hadde det vært greit for oss å prestere bedre tidligere i kampen og ikke måtte avgjøre med snuoperasjoner mot slutten, presiserte Ndiaye.

Han var spesielt godt fornøyd med Maurice Jones, som i tillegg til 22 poeng og kampavgjørende scoringer også spilte intenst forsvar på AJ Harris. Ammeruds briljante pointguard endte med 12 poeng og 10 assist, men fikk likevel ikke dominert som han har gjort i de fleste andre kamper.

Ljubomir Campara hadde en solid kamp for Fyllingen med 20 poeng, 7 returer, 4 assists og 2 blokker, mens Magne Fivelstad leverte i vanlig stil – 18 poeng og 13 returer.

Mustafa Dibba var Ammeruds ledende spiller og noterte seg for 20 poeng, 12 returer og 4 blokker.

Verdt å merke seg var også Ouzhan Farzaneh og Jonatan Hjelseth Mæhlum som traff henholdsvis 3 av 4 og 3 av 5 på trepoengerne.

 

Poengscorere:

Fyllingen: Maurice Jones 22, Ljubomir Campara 20, Magne Fivelstad 18, Nikolas Skouen 14, Christian Mikkelsen Skagen 4, Jasin Akil 3, August Aamodt Kristiansen 2, Nikola Vasojevic 2.

Ammerud: Mustafa Dibba 20, Jordan Session 17, AJ Harris 12, Jonatan Hjelseth Mæhlum 10, Ouzhan Farzaneh 9, Orji Okoroafor 9, Aksel Hvalgård Borg 5.