Fredrik Kleivdal er kommet fri til en layup med de tidligere Bærum-spillerne Anders Lislevatn Landenget (til høyre) og Jacob Aabel som nærmeste Asker-forsvarere. Kleivdal kom tidlig i foultrøbbel og spilte bare 11:42 før han måtte ut med fem fouls midtveis i tredje periode, men rakk likevel å notere seg for 8 poeng og 6 returer. Bak i bildet ser vi Osseynou Mbow.
FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD
Fredrik Kleivdal er kommet fri til en layup med de tidligere Bærum-spillerne Anders Lislevatn Landenget (til høyre) og Jacob Aabel som nærmeste Asker-forsvarere. Kleivdal kom tidlig i foultrøbbel og spilte bare 11:42 før han måtte ut med fem fouls midtveis i tredje periode, men rakk likevel å notere seg for 8 poeng og 6 returer. Bak i bildet ser vi Osseynou Mbow. FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD

Bærums tredje mot Asker

Etter 93-86 og 88-76 i to jevnspilte oppgjør i første seriehalvdel fikk Bærum som ventet lett spill mot et Asker-lag uten en syk Sebastian Sjöberg, en skadet Joshua Hart og en langtidsskadet Amadi Ikpeze og som har mistet Max Andersson til collegespill på Hawaii. Gjestene holdt følge i nesten to perioder før det raknet.

Bærum – Asker Aliens 87-59

– Det skjer i tredje «quarter» som vanlig, konstaterte Basil Shiltagh.

Laget hans ledet 27-26 mot slutten av andre periode, men lå under med 7 ved pause etter en trepoengs-buzzer fra Benjamin Alknes Cox (43-36) og ble utklasset 27-8 i tredjeperioden.

– Jeg vet ikke om det handler om trøtthet eller hva det er, men vi har ikke vært klare til tredjeperiode i noen av matchene, fastslo den svenske Asker-treneren.

 

– Skal bygge gode vaner

Med 70-44 før siste periode var all spenning borte. Kampen ble etter hvert en transportetappe der begge lag kunne la flere av ungguttene få betydelig mer spilletid enn vanlig.

– Når Asker stiller såpass redusert, ble det en fin øvelse for oss å prøve ut litt forskjellig. Det er ikke meningen å være respektløs, men vi må konsentrere oss om det vi kan kontrollere og ønsket at alle skulle få en mulighet i dag, sa Mathias Eckhoff.

– Jeg er mest opptatt av at vi bryter prinsipper så lett, blir for hissige på grøten og begynner å gå én mot fem og finne på ting forsvarsmessig. Vårt prinsipp er at vi skal bygge gode vaner og det ble iallfall litt bedre i andre omgang, mente Bærums trener.

 

Nærmer seg topp 4

Med seieren er Bærum (12-9) på sjetteplass nå rett bak Frøya (13-8) og Tromsø Storm (14-8) på tabellen.

Det kan bli enda jevnere hvis Bærum slår Nidaros Jets i Nadderudhallen søndag og Frøya og Tromsø uten sine toppscorere Ognjen Nisavic og Xavier Fuller ikke overrasker med seire i sine tøffe bortekamper mot Kongsberg Miners og Gimle.

Uansett har Bærum muligheten til å klatre opp i tetgruppa og de har heller ikke flere tap enn tabelltoer Centrum Tigers (15-9), som riktignok har spilt tre kamper mer og er tre seire foran. Lagene i øvre halvdel kjemper både om sølv- og bronsemedaljer i seriespillet og aller mest om sluttspillposisjoner og hjemmefordel i kvart- og semifinalene.

 

Regner med Gimle

– Akkurat nå er tabellen en kuriositet og et åpent spørsmål om hvem som møter hvem. Gimle (10-11) må også regnes med, de har igjen én ordentlig guffen kamp og to «semi-gufne» og kan raskt komme oppi der. Men de er bak oss på innbyrdes og vi må tape tre kamper mer enn dem hvis de skal gå forbi oss. Det kan selvfølgelig skje, men vi tenker ikke så mye tabell nå, sier Eckhoff.

Stian Mjøs traff 2 av 4 trepoengere og endte med 14 poeng og 10 assists som banens mest effektive spiller.

Ludvik Bergseng hadde 11 poeng og 12 returer, Aksel Borg markerte seg med 2 av 3 treere og 12 poeng og 8 returer.

Tidligere Bærum-spiller Anders Lislevatn Landenget satte 3 av 6 trepoengere, ble mestscorende med 13 poeng og var mest effektiv hos Asker.

 

Møter Fyllingen, så Oppsal og Nidaros

Asker Aliens spiller hjemme mot serieleder Fyllingen lørdag og regner med å ha Sebastian Sjöberg tilbake igjen. Så venter to viktige kamper, borte mot Oppsal søndag 3. februar og hjemme mot Nidaros Jets søndag 10.

Bærum får Nidaros på besøk førstkommende søndag og spiller ny hjemmekamp mot Tromsø Storm søndag 3. februar.

 

Poengscorere Bærum – Asker Aliens (87-59):

Bærum: Sjur Dyb Berg 16, Stian Mjøs 14, Aksel Hvalgård Borg 12, Ludvik Mürer Bergseng 11, Oscar Hellebust 11, Fredrik Kleivdal 8, Samuel Themba Barmen 4, Herman Ingstad 4, Brage Slott Hovstad 3, Osseynou Mbow 2, Scott Priestley 2.

Asker Aliens: Anders Lislevatn Landenget 13, Benjamin Alknes Cox 10, Petar Radojicic 10, Gaute Haugen 7, Ludvig Bergh 4, Filip Rypdal Øverås 4, Eskil Rindal Grimsmo 3, William Ljones Kruse 2, Jacob Vogt Aabel 2, Yunus Faik Balkan 2, Filip Kaasa 2.