Sebastian Sjöberg og Asker Aliens måtte kjempe for seieren etter Oppsal Panthers’ gode start på kampen. Her har han tatt seg forbi Isaiah Alonzo og Nataniel Nikolic. FOTO: SIMEON BACOLOD

Asker snudde og vant

I jakten på å hevne et forsmedelig 3-poengstap i Leikvollhallen (87-90) for drøyt 3 uker siden, måtte Jarl Jespersen klare seg uten Isac Ashraf Angelsen og Thomas Ble mot Asker Aliens i torsdagens kamp. En forrykende start ga håp for Oppsal, men bortelagets 12-0-run i 3.periode ble avgjørende for at de gulkledde kunne juble for sesongens syvende seier.

Oppsal Panthers – Asker Aliens 90-98

Niclas Telle Ellingsen la kampens to første poeng og kickstartet en solid førsteperiode for de blåkledde som endte 23-12 i favør Oppsal, der 5 av deres første 6 trepoengsforsøk ga uttelling.

Isaiah Alonzo kjempet godt under begge kurvene og gjorde livet surt for Basil Shiltaghs menn innledningsvis. Amerikaneren endte kampen med 20 poeng, 14 returer og 4 assist.

Oppsals nyervervelse Mitchell Kirsch ble observert på hjemmelagets benk, men i påvente av klarering fra UDI måtte amerikaneren ta til takke som tilskuer i kveldens kamp.

Asker-dominans i 3.periode

Etter den første perioden spilte Asker seg mer og mer inn i kampen. Ringreven Joshua Hart skaffet seg gode arbeidsvilkår med sin styrke og kløkt og endte opp som kampens toppscorer med 33 poeng, 7 returer og 2 assist.

Ved halvtid var hjemmelagets ledelse kappet ned til 3 poeng (43-40).

Etter at Oppsals Christian Andersen utliknet til 45-45 tidlig i den tredje perioden takket Asker for følget med et 12-0-run der nevnte Hart og den svenske duoen Max Andersson og Sebastian Sjöberg til tider så ustoppelige ut. 3.perioden endte 32-12 og hadde gitt Asker en 16-poengsledelse (56-72).

Treffsikre unggutter

18-årige Nataniel Nikolic fikk tillit i Oppsals forsøk på å hente opp Askers ledelse i 4.periode. På drøye 9 minutters spilletid fikk han vist frem sitt skuddrepertoar og satte 16 poeng, blant annet når han reduserte Askers ledelse til 5 poeng (84-89) med en trepoenger med 2 minutter igjen på klokka.

Men en annen 18-åring, Jacob Vogt Aabel, ga Asker pusterommet de trengte med et avgjørende trepoengstreff og spikeren i kista til 84-92.

Andersson og Sjöberg satte 2 straffer hver i sluttminuttet og Asker vant til slutt 98-90.

Asker tar imot Bærum i Leikvollhallen lørdag 16.desember. Oppsal vil jakte sesongens andre seier borte mot Ammerud samme dag.

Poengscorere Oppsal Panthers – Asker Aliens (90-98):

Oppsal Panthers: Isaiah Alonzo 20, Nataniel Nikolic 16, Jonathan Siggaard Linnestad 16, Christian Andersen 15, Gudmund Leachman Røthing 9, Niclas Telle Ellingsen 8, Thomas Johansen 4, Kevin Austria 2.

Asker Aliens: Joshua Hart 33, Sebastian Sjöberg 26, Max Andersson 14, Jacob Vogt Aabel 10, Anders Lislevatn Landenget 9, Filip Rypdal Øverås 4, Filip Kaasa 2.