Mustapha Dibba flyr inn over Amir Yusuf og legger to av sine 13 poeng i kampen. Asker-spilleren til høyre er Chiemeka Okeke-Nwakamma. FOTO: ERIK BERGLUND

Ammeruds "runs" knekket Asker

Med 10-1 i slutten av tredje periode fikk Ammerud inn sin tredje store «run» og den som avgjorde kampen mot Asker Aliens.

Ammerud – Asker Aliens 73-66

Publikum på Apalløkka fikk mye å glede seg over:

En jevnspilt og spennende kamp med flere høydepunkter, et hjemmelag som vant og langt på vei sikret sluttspillplassen – og hyllesten av klubblegenden Torgeir Bryn i pausen.

58-åringen ble kalt fram av Ammerud-leder Helle C. Stokke og fikk sin drakt nummer 12 «fredet» og klar til å henges opp i Apalløkkahallen.

På banen fikk hjemmelaget etter hvert has på et Asker-lag som kjempet godt og fulgte lenge. Først ved Joshua Harts angreps- og scoringskvaliteter, i tillegg med Amir Yusufs bunnsolide spill under kurvene og sju (!) blokker – og i sluttfasen spesielt ved 18-årige Oliver Bergstad, som med solide driver og en trepoenger holdt bortelaget inne i kampen.

Rykket fra tre ganger

Tre ganger i kampen så Ammerud ut til å kjøre over Asker og stikke fra. På 15-5 tidlig i førsteperioden etter en 13-0-run, da hjemmelaget gikk fra 28-27 til 37-27 med en 10-0-run og igjen i minuttene før slutt i tredje periode da 10-1 på noen få minutter sendte de grønnkledde opp i 62-52 før sisteperioden.

Det siste rykket ble i praksis også avgjørende. Asker kjempet seg innpå igjen, men kom aldri nærmere enn 6 poeng.

Likevel vippet kampen helt til 1:10 gjensto, da Mustapha Dibba spilte ballen ut til Andreas Isaksen, som senket en trepoenger til 73-64.

Alley-oop med Sewell

Isaksen var også involvert i kveldens vakreste og mest spektakulære scoring:

Kapteinen fikk inn en steal, men så Xavier Sewell på løp og serverte amerikaneren en alley-oop («flyver») som guarden på 1,95 tok vel vare på og dunket i kurven, til 70-62 og dagens høyeste brøl fra publikum.

Sewell var toppscorer med 23 poeng, satte Asker på prøver med sine driver og var solid også i forsvar.

– Fikk varmet opp knoklene

Mest effektiv var likevel Orji Okoroafor, med 16 poeng etter 4 av 6 på trepoengere og i tillegg 5 returer og 4 assists. Ammerud-veteranen fyller 43 om en drøy måned, men lar seg ikke merke av det.

– Jeg kom to timer før kampen og fikk varmet opp alle knoklene mine. Som regel kommer jeg en halvtime før og da er jeg ikke varm nok, forklarte Orji.

Men når Ammerud hadde runs på 13-0, 9-0 og 10-1 og Asker likevel bare var 6 poeng bak i sluttminuttene, betyr det at også gjestene hadde perioder hvor de scoret mye og tok kraftig innpå.

– Vi må lære å passe ballen, da scorer vi veldig enkelt. Når vi holder ballen for mye, gjør vi det vanskelig for oss selv. Men når det klikker for oss både offensivt og defensivt, er vi ikke lette å slå. Det viser vi når vi drar til Bergen og vinner over Norges beste lag, da lå vi aldri under, minner 42-åringen om. Ammerud slo Gimle 89-74 rett før jul.

Orji Okoroafor er klar på at torsdagens seier definitivt sikret sluttspillplassen.

– Det var siste spikeren i kista, fastslo han.

Ammerud er på 7.- plass med 8-10 i seire tap og Oppsal som er nummer 9 er fire seire bak.

Yusuf: 3 blokker unna triple-double

Asker måtte klare seg uten Tom Dumont, Anders Lislevatn Landenget og Eldar Alagic som alle er på skadelista.

Likevel var gjestene godt med.

Joshua Hart markerte seg med 26 poeng og 11 returer, mens Amir Yusuf blir bedre og bedre i den gule trøya og endte på 13 poeng, 14 returer og 7 blokker!

Oliver Bergstad kom også sterkt utover i kampen og hadde 10 poeng, 7 returer, 4 assists og 2 blokker.

– For mange personlige feil

Per Tøien var enig i at Ammeruds 10-1-run på slutten av tredje periode ble viktig. Da pådro Asker seg noen turnovers og måtte betale dyrt.

– Vi har for mange personlige feil og vi faller ut av struktur og gjør for mye individuelt.

– I store deler av kampen fulgte vi planen og gjorde det vi skulle, men klarte ikke i stå i det helt ut verken i angrep eller forsvar, fastslo Asker-treneren.

Poengscorere Ammerud – Asker Aliens (73-66):

Ammerud: Xavier Sewell 23, Orji Okoroafor 16, Mustapha Dibba 13, Bryan Battle 10, Miilah Kombat 6, Andreas X. Isaksen 3, Henrik Male Davidsen 2.

Asker Aliens: Joshua Hart 26, Amir Yusuf 13, Oliver Bergstad 10, Ludvig Bergh 6, Chiemeka Okeke-Nwakamma 4, Alexander Smári Hauksson 3, Niklas Sletten Sandström 3, Jørgen Kjesbu 1.