Roy Nwachukwu setter fart opp banen og løper inn 29-18 til Ammerud i andre periode etter en 11-0-run. De øvrige spillerne i bildet er fra venstre Bryan Battle, Joshua Hart, Ouzhan Farzaneh, Jonatan Hjelseth Mæhlum, Chiemeka Okeke-Nwakamma og Ludvig Bergh.
FOTO: ERIK BERGLUND
Roy Nwachukwu setter fart opp banen og løper inn 29-18 til Ammerud i andre periode etter en 11-0-run. De øvrige spillerne i bildet er fra venstre Bryan Battle, Joshua Hart, Ouzhan Farzaneh, Jonatan Hjelseth Mæhlum, Chiemeka Okeke-Nwakamma og Ludvig Bergh. FOTO: ERIK BERGLUND

Ammeruds andre seier

Det gikk i rykk og napp for Ammerud i Leikvollhallen, men en 9-0-run mot slutten av 3. periode ga gjestene fra Oslo Øst kontroll over sesongens andre seier i ligaen.

Asker Aliens – Ammerud 69-87

 – Det er fortsatt en neglebiter, vi gjør amatørfeil og slipper inn for lette poeng, mente Marco Sanders.

– Men når vi skrur på i forsvar, viser vi hva vi kan. Så er det også tydelig at vi mangler Miilah (Kombat) som returtaker og trussel under kurven. Vi håper han er med igjen neste uke, sa Ammerud-treneren.

Gjestene var oppe i 14 poengs ledelse midtveis i andre periode (36-22), men Asker kom sterkt tilbake og var likt på 46-46 og 48-48.

Så ble kampen avgjort etter flere steals spesielt fra Xavier Sewell mot slutten av tredjeperioden da Ammerud fikk inn en 9-0-run og gikk opp til 66-52.

 

Fortsatt uten seier

Asker er dermed fortsatt det eneste laget uten seier i BLNO denne sesongen (0-5), men akkurat som i hjemmekampene mot Frøya (90-104) og Fyllingen (65-79) var de gulkledde godt med til langt ut i tredje periode.

– Vi gir dem altfor mange angrepsreturer og spesielt (Mustafa) Dibba gjorde som han ville på returene. Jeg tror vi ga bort fem returer bare på deres straffer, sa Asker-trener Per Tøien.

– Og i den perioden Ammerud stikker av, kaster vi bort ballen mot det presset vi hadde brutt enkelt og greit tidligere i kampen. Vi manglet også viljen og innsatsen, mente han.

Ammerud vant reboundstatistikken 46-26 og hadde 19 angrepsreturer.

 

Venter på USA-import - og franskmann

Med Tromsø Storm som motstander lørdag og Oppsal neste onsdag er det viktig for Asker Aliens å få med den nye USA-importen Amir Yusuf (2,06) og den franske guarden Tom Dumont – en 22-åring som i utgangspunktet kom til Norge for å besøke slekt i Oslo.

Begge venter på UDI-klarering og vil bety mye for det unge Asker-laget.

– Med Amir på plass, vil ikke motstanderne få alle angrepsreturene de har fått nå. Og med en tydeligere tilstedeværelse nær kurven, kan vi spille litt annerledes og åpne gulvet for de andre spillerne på en helt annen måte.  

– Tom Dumont spilte på nivå to i Frankrike da han var 17 år og kommer også til å bli en styrke for oss. Han er en god skytter og en veldig spenstig guard som kan bli morsom å se på, tror Tøien.

 

Sewell og Dibba dominerte

Xavier Sewell styrte det meste hos Ammerud, ble kampens toppscorer med 28 poeng og hadde i tillegg 9 returer og 7 steals.

Mustafa Dibba skapte masse trøbbel for Asker-forsvaret og endte med 26 poeng og 14 returer – hvorav 8 offensive.

Bryan Battle nøyde seg med 9 poeng, men hadde 9 returer. Og Jonatan Hjelseth Mæhlum leverte en ny, sterk kamp, denne gang med 13 poeng etter å ha satt 3 av 7 trepoengere.

Roy Nwachukwu var også effektiv med 8 poeng, 7 returer og 3 assists.

Miilah Kombat er ute med en strekk i låret, men Ammerud håper å ha den sterke forwarden med igjen til hjemmekampene mot Fyllingen 30. oktober og Oppsal 3. november.

 

Islandsk energi

Joshua Hart var igjen Askers fremste angrepstrussel og endte på 19 poeng, mens den store positive overraskelsen var Alexander Smári Hauksson. Den 18-årige islendingen hadde blant annet 12 poeng og 3 assists på sine 18 minutter.

– Han kom på banen med noen minutter igjen i andre periode og hadde intensitet, trykk og fart. Han skapte masse ikke bare for seg sjøl, men plutselig responderte hele laget på det han gjorde, sa Per Tøien.

 

Poengscorere Asker Aliens – Ammerud (69-87):

Asker Aliens: Joshua Hart 19, Alexander Smári Hauksson 12, Jørgen Kjesbu 10, Oliver Bergstad 9, Ludvig Bergh 7, Anders Lislevatn Landenget 6, Ouzhan Farzaneh 3, Chiemeka Okeke-Nwakamma 3.

Ammerud: Xavier Sewell 28, Mustafa Dibba 26, Jonatan Hjelseth Mæhlum 13, Bryan Battle 9, Roy Nwachukwu 8, Kevin Austria 3.