En helt avgjørende situasjon på Apalløkka: Mustafa Dibba får inn en steal og dunker inn 69-63 med 1:30 igjen å spille. FOTO: ARILD SANDVEN

Ammerud-revansj mot Centrum

To ganger opparbeidet Centrum Tigers seg klare ledelser, og med 54-43 tidlig i 4. periode så det lyst ut for gjestene i Apalløkkahallen. Men Ammerud kom sterkt tilbake og avgjorde i de tre siste minuttene av kampen.

Ammerud – Centrum Tigers 75-69

– Vi er bra når vi unngår å få sånne dype fall som vi fikk i dag, sa Mustafa Dibba etter at Ammerud hadde revansjert tapet i sesongens første seriekamp, 55-96 i Vulkanhallen i september før de to andre importene Xavier Sewell og Bryan Battle var spilleklare.

Men igjen åpnet de grønnkledde svakt og kom på etterskudd på poengtavla. Anført av Ulrik Stranger-Johannessen ledet Centrum 14-2 og 19-4 i begynnelsen og 23-13 etter første periode.

Så svingte det med Ammeruds 12-0-run til ledelse 25-23, men ved pause var gjestene foran igjen, 37-34.

Og da Centrum økte gjennom tredjeperioden og var foran med 11 poeng (54-43) tidlig i den fjerde, øynet de en ny seier over Ammerud og den tredje strake i ligaen.

Snudde alt

I stedet spurtet hjemmelaget som de pleier, denne gang tidsnok til å vinne.

Ammerud gikk i ledelse 62-60, men Christoffer Heggelund svarte med en 3-poenger for Centrum (62-63).

Så gikk det fort, anført av importtrioen:

Bryan Battle la en treer til 65-63, Xavier Sewell drivet inn 67-63 og Mustafa Dibba fikk inn 69-63 med en steal og påfølgende dunk som fikk dagens største jubelbrøl på Apalløkka og bare 1:30 gjensto.

Viktige straffetreff

Christoffer Heggelund la tre straffer etter å ha blitt feilet på en 3-poenger (69-66), men Miilah Kombat scoret rett under kurven med 22 sekunder igjen å spille.

Centrum tok timeout og Heggelund la sin tredje og siste treer i kampen (71-69), men måtte feile Bryan Battle som ble sendt til straffelinja og senket begge straffene, 73-69 og 13 sekunder igjen.

Centrums siste, desperate forsøk endte med bom – og så satte Roy Nwachukwu kampens to siste straffer til 75-69.

– En helt annen match

Dermed klatret Ammerud opp i 4-8 i seire og tap, forbi Oppsal (3-9) og i ryggen på Centrum Tigers (5-8), i stedet for at Centrum fikk sin sjette seier og Ammerud ble stående på tre.

– En viktig seier for oss. Men vi må bare fortsette å spille så bra som vi gjorde i de gode periodene i dag. Det var greit å få revansj, men det vi visste det ville bli kult og en helt annen match når alle var med, sa Mustafa Dibba.

Den svenske forwarden ble Ammeruds viktigste mann med 24 poeng, 9 returer, 2 blokker, 2 assists og 1 steal.

– Jeg syns vi var bra som lag, sa 27-åringen beskjedent.

– Vi spiller fremfor alt bedre forsvar enn i Tromsø i helgen, fastslo han.

– Det er jo ganske stor forskjell på å slippe inn 121 og 69 som i dag.

Ammerud ble slått 121-101 av Tromsø Storm søndag, riktignok uten både Roy Nwachukwu og Miilah Kombat.

Mot Centrum ble begge viktige og laget klart dypere og sterkere både fysisk og i forsvar.

Bryan Battle hadde også en solid med 16 poeng, 6 returer og 3 steals.

Double-double av Kutlesic og Dolven

Petar Kutlesic, som for øvrig heller ikke var med i den første kampen i september, var igjen råsterk for Centrum Tigers. Den serbiske 2,06-centeren endte med 15 poeng og 13 returer, mens Johannes Dolven hadde 11 poeng og 16 returer og Christoffer Heggelund 12 poeng og 5 assists.

– Vi følger gameplanen vår, pakker painten bra og nekter dem å komme rundt og under kurven vår. Vi klarer å stoppe transition-gamet deres og løpe litt selv og få åpne skudd og bygge en ledelse, sa Isak Prinos, som rykket opp som head coach i Inge-Aleksander Kristiansens sykefravær.

– Men det er veldig skuffende at vi ikke klarer å bygge på den ledelsen vi hadde tidlig i fjerde periode og holde den kampen ut. Defensivt er vi helt OK, men vi slipper opp på slutten, erkjente han.

Den tredje og siste seriekampen mellom Ammerud og Centrum Tigers denne sesongen spilles 9. februar på Apalløkka.

Poengscorere Ammerud – Centrum Tigers (75-69):

Ammerud: Mustafa Dibba 24, Bryan Battle 16, Roy Nwachukwu 10, Orji Okoroafor 8, Xavier Sewell 8, Miilah Kombat 4, Hamewend Arif 3, Jonatan Hjelseth Mæhlum 2.

Centrum Tigers: Petar Kutlesic 15, Christoffer Heggelund 12, Johannes Dolven 11, Ulrik Stranger-Johannessen 11, Oliver Bojang Visnes 8, Øyvind Torsetnes 5, Laurence des Bouvrie 3, Marcus Barnett 2, Giorgos Kotrotsios 2.