Mustapha Dibba, her i aksjon mot Oppsal i desember, ble toppscorer for Ammerud med 25 poeng mot Nidaros Jets.
FOTO: ERIK B. BERGLUND
Mustapha Dibba, her i aksjon mot Oppsal i desember, ble toppscorer for Ammerud med 25 poeng mot Nidaros Jets. FOTO: ERIK B. BERGLUND

Ammerud nærmer seg Nidaros

Med seieren på Apalløkka fredag har Ammerud sikret innbyrdesfordel mot Nidaros Jets (2-1) og er nå bare to seire bak Nidaros og Gimle.

Ammerud – Nidaros Jets 85-61

– Vi har minska gapet og det begynner å snøre seg til bra nå, sa Ammerud-coach Alexander Karlstad etter at laget hans hadde avgjort alt i slutten av andre og starten av tredje periode mot Nidaros.

Ammerud åpnet med 9-2, men gjestene kom raskt tilbake med en 10-0-run og hang med til midtveis i andre periode.

Christian Tøfte ga Nidaros 28-27 med litt under fire minutter igjen til pause, men så stoppet det helt opp for trondheimslaget.

 

21-0-run

To 3-poengere fra Eric Gilchrese startet det som skulle bli en 10-0-run til halvtidsledelse 37-28 for Ammerud, før hjemmelaget kom utpå og startet tredjeperioden med 11-0.

Totalt en 21-0-run, 48-28 og slutt på all spenning i oppgjøret.

– Vi hadde veldig fokus på å se ut i tredje periode som vi gjorde mot Oppsal sist (80-79-seier), da vi hadde lave skuldre og løp gulvet. Og det klarte vi heldigvis å gjenta i dag, fastslo Alexander Karlstad.

 

Nærmer seg Nidaros, Gimle og Asker

Med 4-13 i seire og tap er Ammerud på tiendeplassen plutselig bare to seire bak Nidaros Jets og Gimle, som begge står med 6-11, mens Asker på sjuendeplass har 7-9.

– Hjemmekampen vår mot Asker neste torsdag (11. januar) vil bety mye, understreker Karlstad, som får styrket laget med Roy Nwachukwu og Ilarion Bonhomme i løpet av de neste ukene.

 

Nwachukwu tilbake

Bonhomme er ute med ribbeinsbrudd og kommer ikke tilbake fra USA før i neste uke, mens Nwachukwu (33) er klar for et nytt comeback i Ammerud-drakt. Det er over et år siden den sterke forwarden spilte sin forrige BLNO-kamp, men han bringer inn klasse og rutine.

– Roy skulle egentlig vært med nå, men er på en obligatorisk jobbreise som har planlagt lenge og spiller heller ikke mot Frøya søndag. Han har trent med oss hele romjula og er «consistant» og motivert. For meg er det utrolig deilig å få inn en litt eldre type som krever mye av de samme tingene som vi ønsker, sier Ammerud-treneren.

 

Seks 16-åringer

Mot Nidaros var seks av 07-spillerne fra Bøler på benken og litt på banen: Matei Argatu satte to kjappe treere til 22-15 i starten av andre periode, Daniel Omedikonga kom inn til sin BLNO-debut med 1:40 igjen og la to av to straffekast – og Karlstad avsluttet kampen med fem av de seks yngste på banen.

De tyngste takene tok som alltid Eric Gilchrese og Mustapha Dibba.

Gilchrese var nær en triple-double med sine 20 poeng, 9 assists og 7 returer – og satte 5 av 7 trepoengere. Dibba var toppscorer med 25 poeng og hadde 9 returer.

Oliver Visnes bidro med blant annet 13 poeng og 7 returer, Jacob Røysland hadde 14 poeng og flest steals i kampen, 6.

 

Toppscoreren har reist hjem

Nidaros Jets har tapt åtte av sine ni siste kamper og får et nytt, viktig oppgjør når bunnlaget Oppsal (1-17) er motstander søndag.

Toppscoreren Dominic Borgialli (22,2 poeng i snitt) har som planlagt reist hjem til Italia etter at studiene i Trondheim er over, og laget vil savne den energiske, italienske guarden.

Ringo Dau leverte en solid kamp med 23 poeng, 8 returer, 3 assists, 3 steals og 2 blokker, men amerikaneren og Emil Grosse (16 poeng og 5 returer) ble for alene om å være offensive trusler.

 

Poengscorere Ammerud – Nidaros Jets (85-61):

Ammerud: Mustapha Dibba 25, Eric Gilchrese 20, Jacob Røysland 14, Oliver Bojang Visnes 13, Matei Argatu 6, CJ Omego 3, Henrik Male Davidsen 2, Daniel Omedikonga 2.

Nidaros Jets: Righ Lual Dau 23, Emil Grosse 16, Burak Kizilirmak 5, Christian Tøfte 4, Filip Øverli 4, Tobias Edvardsen Øvermo 3, Ole Flock Hogstad 3, Mikkel Aarnes 3.