Eldar Alagic sørget egenhendig for 8-0-ledelse til Asker Aliens med to 3-poengere etterfulgt av steal og layup i Kongsberghallen, og endte som toppscorer med 25 poeng etter å ha satt 7 av 9 treere. Bildet er fra en tidligere kamp.
FOTO: ERIK BERGLUND
Eldar Alagic sørget egenhendig for 8-0-ledelse til Asker Aliens med to 3-poengere etterfulgt av steal og layup i Kongsberghallen, og endte som toppscorer med 25 poeng etter å ha satt 7 av 9 treere. Bildet er fra en tidligere kamp. FOTO: ERIK BERGLUND

17-åring rystet Kongsberg

Et vanvittig 3-poengsshow fra Eldar Alagic ga Asker Aliens en pangstart. Gjestene ledet midtveis i tredje periode, men en 15-0-run ga Kongsberg Miners det avgjørende forspranget.

Kongsberg Miners – Asker Aliens 83-73

Ammerud – Centrum Tigers 89-63

Med tre startere og et halvt lag ute – Aksel Bolin, Joshua Hart, Roy Nwachukwu, Anders Stien og Petar Kutlesic – var det bare sju spillere på Askers lag i Kongsberghallen.

Tre av dem fra 04-årgangen og én fra 02.

Men gjestene gjorde det beste ut av situasjonen og ungguttene grep sjansen. Asker Aliens ledet 25-19 etter første periode, 45-40 ved pause og 51-50 midtveis i tredje periode før det sprakk:

Med en 15-0-run fikk Kongsberg Miners temmet motstandere og kunne kontrollere inn til 10-poengsseier, 83-73.

 

– Uredde fra dag 1

– Hele gjengen av unggutter har vært uredde fra dag 1 og blitt mye flinkere i løpet av året, fastslo Stian Emil Berg, spillende trener i Asker Aliens sammen med Anders Stien.

– De er lojale og disiplinerte, løper der de skal og er gode på spacing. Alle er enige om at vi gjerne vil ha fullt lag, men vi får til tider mer flyt med det laget vi har i dag enn når vi har mange som har lyst til å score og ha ballen mye, presiserte han.

Eldar Alagic og Brage Brustad fra 04-årgangen var begge i startfemmeren i Kongsberghallen, og Alagic slo til fra start.

Sønnen til Amir Alagic, en av de store profilene på Asker Aliens’ lag i de første BLNO-sesongene, åpnet med kampens åtte første poeng:

To 3-poengstreff og en steal etterfulgt av layup-scoring. 8-0 til Asker og 17-årige Eldar!

 

Berg om Alagic: – Vår beste skytter 

Asker kjempet godt som lag, og Eldar ga seg ikke. Han hadde 5 av 5 på trepoengere og 17 poeng ved pause, bommet to i tredje periode, men satte sine to siste i fjerdeperioden:

7 av 9 på treere, 25 poeng, toppscorer i toppkampen. En sensasjonell prestasjon av spilleren som gikk fra Kolbotn til Asker foran 2020/21-sesongen. 

– Vår beste skytter selv om han skjøt 0 av 7 i forrige uke. Eldar er veldig flink til å posisjonere seg, får av skuddet sitt kjapt og er vanskelig å dekke. Han har size (1,97) og kan guarde store spillere også. En «3-and-D»-spiller som er en 3-poengsskytter og en som kan hjelpe oss i forsvar, forklarer Berg.

 

– Ut i skogen igjen

Haakon Hellebust var tilbake for Asker Aliens og bidro med blant annet 14 poeng og 9 returer. Men 26-åringen jobber for Forsvaret, er på øvelse og skal være det i en uke til.

– Haakon blir ikke med mot Bærum lørdag, men øvelsen er i Kongsberg-området og han fikk fri et par timer for å spille kamp, fortalte Stian Emil Berg.

– Nå må han ut i skogen igjen.

 

Nisavic avgjorde

Berg styrte Asker fra pointguard i 40 minutter, åpnet kampen i stor stil og endte med 12 poeng og 5 assists.

Miilah Kombat var også på hugget og noterte seg for 10 poeng og 14 returer.

Kongsberg Miners har slitt med korona-ettervirkninger i noen kamper, men nå var iallfall Ognjen Nisavic tilbake i godt slag. Miners-kapteinen var essensiell da hjemmelaget dro fra i midten av tredje periode: 

Nisavic sørget for redusering til 50-51 med en sterk drive, ledelse 52-51 med steal og layup og trepoengeren til 55-51. Det var starten på hjemmelagets 15-0-run.

 

Skuddkrise, men inside-styrke

Den serbiske guarden endte med 18 poeng, 6 returer og 5 assists, men hadde i likhet med resten av Kongsberg-laget en dårlig skudd-dag.

Etter et par gode 3-poengskamper har lagets prosent dalt igjen mot Bærum søndag (3 av 17) og nå mot Asker – 3 av 23 er uvant for Miners og deres skyttere. Bare Christian Seterlund (2 av 2) innfridde, mens Nisavic hadde det tredje treffet – men 1 av 6. Resten av laget følgelig 0 av 15.

Heldigvis er Miners sterke inside, og der ble kampen avgjort. Hjemmelaget vant riktignok ikke returstatistikken mer enn 41-34, men Marin Mornar hadde 20 poeng og 11 returer, Aly Hudgins 14 poeng og 9 returer og Djo Loo Yele en god kamp med 11 poeng (4 av 5 inside og 3 av 3 straffer) pluss 3 returer og 2 assists.

 

Poengscorere:

Kongsberg Miners: Marin Mornar 20, Ognjen Nisavic 18, Aly Hudgins 14, Djo Loo Yele 11, Christian Seterlund 6, Torgrim Sommerfeldt 6, William Lybæk 4, Bryan Alberts 2, Matias Save 2.

Asker Aliens: Eldar Hjertø Alagic 25, Haakon Hellebust 14, Stian Emil Berg 12, Miilah Kombat 10, Håkon Blekeli Spiten 8, Brage Gleditsch Brustad 4.

 

Ammeruds tredje seier på en uke

Ammerud tok sin tredje seier på sju dager og reiste seg fint etter tirsdagens hjemmetap for Gimle (91-106). 

Et Centrum-lag med Johannes Dolven, Georg Helvik og Marcus Barnett på skadelista kjempet godt, men måtte se seg slått 89-63.

Mustafa Dibba var tilbake hos Ammerud etter et skadefravær og bidro med blant annet 12 poeng, 6 returer og 3 steals.

Lagets to amerikanere var igjen dominerende:

Jordan Session endte på 26 poeng og 15 returer, AJ Harris underholdt og hadde 16 poeng, 11 assists og 5 steals. 

Aksel Barkvoll satte 4 av 9 treere og landet på 15 poeng, Andreas Isaksen og Jonatan Hjelseth Mæhlum hadde 2 av 4 fra trepoengsland - der Ammerud som lag traff 41 prosent, 13 av 31.

Giorgos Kotrotsios var Centrums store spiller og leverte sin hittil beste kamp i Firi-ligaen: 21 poeng og 16 returer var sterke tall for den greske 20-åringen.

 

Poengscorere:

Ammerud: Jordan Session 26, AJ Harris 16, Aksel Hamremoen Barkvoll 15, Mustafa Dibba 12, Andreas X. Isaksen 8, Jonatan Hjelseth Mæhlum 7, Erik Silva 3, Fredrik Hårstad Trana 2.

Centrum Tigers: Giorgos Kotrotsios 21, Simon Midtvedt 10, Bendik Aunan 9, Kevin Austria 7, Moritz Anglero 5, Lavrans Linnestad 5, Yannick Onifade 4, Øyvind Torsetnes 2.