Johannes Dolven i kamp med Sjur Dyb Berg om en retur. Med ryggen til er Oscar Hellebust (nr 6) og Johan Flaa.
FOTO: ERIK B. BERGLUND
Johannes Dolven i kamp med Sjur Dyb Berg om en retur. Med ryggen til er Oscar Hellebust (nr 6) og Johan Flaa. FOTO: ERIK B. BERGLUND

– På et annet nivå enn før

Centrum er på delt andreplass i BLNO med sju seire etter ni kamper og har først og fremst fått skikk på forsvarsspillet. Gjestene fra Bærum strevde i 40 minutter, ble holdt til 56 poeng og ble hengende 10-15 poeng bak gjennom de to siste periodene.

Centrum Tigers – Bærum 66-56

– Forsvarsspillet vi har vist nå helt siden Kongsberg-kampen (79-63 borte) syns jeg har vært helt utmerket, sa lagkaptein Johannes Dolven etter at Bærum var satt på plass i Vulkanhallen.

– Vi holder Bærum til lave poeng i dag, holdt Gimle til lavt (84-67 i Bergen) og spiller på et annet nivå enn vi har gjort noen gang før.

– Det er veldig morsomt å spille når du har et helt lag du kan stole på, her er ingen egoer som hele tiden må gjøre noe i offense. Det som gleder meg mest denne sesongen er å se hvor mange strenger vi har å spille på. Som i dag når Giorgos (Kotrotsios) kommer ut og spiller en knallbra førsteperiode, men så skader han seg og spiller ikke resten av kampen, men det har ingenting å si for vårt nivå. Det er så mange navn å løfte frem, så mange spillere som leverer, understreket Centrum-kapteinen.

 

Ny kamp mot Gimle lørdag

Tigrene fra Oslo er på delt andreplass i ligaen med samme antall seire og tap som Fyllingen (7-2), bak Frøya som står med 8-1.

Allerede om to dager kommer Gimle på besøk til en re-match etter at Centrum vant 84-67 i Bergen.

De regjerende norgesmestrene hadde søndag fått med Mikkel Kolstad, Hallvard Venstad Staff, Milovan Savic og Kristoffer Gjerde Sætren som har vært ute med skader, og mangler nå bare Espen Fjærestad.

– Kampen mot Gimle i Bergen er den beste vi har spilt denne sesongen, men vi må forberede oss på et Gimle-lag som har hatt en ukes trening med alle de beste og som er sultent. Og vi kan ikke belage oss på å treffe 50 prosent på treerne (13 av 26 mot Gimle sist!) , så vi må virkelig jobbe med forsvaret som vi gjorde i dag, da tror jeg vi har en god mulighet, sa Dolven.

 

Stakk med 11-0-run

Bærum ledet 17-16 i slutten av første periode, før Centrum festet grepet om kampen med en 11-0-run til et stykke ut i andreperioden. Hjemmelaget gikk opp i 35-25, men etter to raske 3-poengere fra Scott Priestley var Bærum bare 6 poeng bak (37-31) ved halvtid.

Så økte i stedet Centrum i en poengfattig tredjeperiode (15-10), var oppe i 15 poengs ledelse på 60-45 og kunne kontrollere inn til seier med sifrene 66-56.

Bærum-spillerne slet med Centrums aggressive forsvar gjennom hele kampen, bommet mye og pådro seg 19 turnovers (mot Centrums 8), Stian Mjøs alene 9. Gjestene bare 20 av 61 field goals (32,7 prosent) og ble holdt til 17, 14, 10 og 15 i de fire periodene.

 

– Helt anemiske

– Vi har vært veldig gode på de siste treningene, men i dag var vi helt anemiske og hadde lokk på kurven, sånn er det bare av og til, sa Bærum-trener Mathias Eckhoff.

– Vi slet med dårlig balltempo, men mye av det er kred til Centrum som har funnet formen sin, vært gode og vet hvilket tempo de skal spille i. De er konsekvente og når vi ikke flytter ball godt nok, lykkes de med den typen forsvar. Både Petar (Kutlesic) og Johannes (Dolven) er mye ute av posisjon og det bør vi utnytte, men det gjør vi ikke i det hele tatt.

– Det hjelper ikke akkurat at vi også skyter dårlig, og vi kan ikke ha Stian Mjøs på 9 turnovere heller, presiserte Eckhoff.

Bærum fikk sitt fjerde tap i ligaen (4-4) og er inntil videre på sjetteplass blant de 11 lagene.

 

Sentrale 17-åringer

2,06 m lange Petar Kutlesic var kampens gigant og toppscorer med 19 poeng etter sterk skyting inside, pluss 6 returer, 3 assists og 3 steals.

17-åringene Sivert Nordheim og Elias Demoniere markerte seg med henholdsvis 12 og 9 poeng etter 3/5 og 2/5 på trepoengerne, Demoniere hadde også to sterke blokker.

Kaptein Johannes Dolven endte med 8 poeng, 6 returer og 3 assists.

Hos Bærum var det stort sett bare Aksel Borg som hevet seg over pari – med 10 poeng og 4 returer. Sjur Dyb Berg hadde 8 poeng, 9 returer og 4 assists og Bærum vant returstatistikken 34-30, men tapte de fleste øvrige statistikker.

Mens Centrum spiller mot Gimle i Vulkanhallen lørdag, står Bærum foran hjemmekamper mot Nidaros Jets søndag og Oppsal tirsdag.

 

Poengscorere Centrum Tigers – Bærum (66-56):

Centrum Tigers: Petar Kutlesic 19, Sivert Wærstad Nordheim 12, Elias Demoniere 9, Johannes Dolven 8, Johan Flaa 6, Øyvind Lied Torsetnes 6, Stian Emil Berg 4, Ulrik Stranger-Johannessen 2.

Bærum: Stian Mjøs 12, Aksel Hvalgård Borg 10, Sjur Dyb Berg 8, Ludvik Mürer Bergseng 6, Scott Priestley 6, Oscar Hellebust 5, Herman Ingstad 3, Fredrik Kleivdal 2, Jonas Øye Hansen 2, Brage Slott Hovstad 2.