Eivind Lamo trosset hoftesmertene og var klar igjen til kamp mot Ammerud tirsdag etter å ha stått over søndag. 25-åringen ble viktig for Gimle, var toppscorer med 32 poeng og sentral både i forsvar og angrep da Ammerud ble slått 106-91. Her skyter han over Jordan Session. Til høyre i bildet er Andreas Isaksen og Erik Silva, bak til venstre ser vi dommer Alexander Ochoa Svendberg.
FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD
Eivind Lamo trosset hoftesmertene og var klar igjen til kamp mot Ammerud tirsdag etter å ha stått over søndag. 25-åringen ble viktig for Gimle, var toppscorer med 32 poeng og sentral både i forsvar og angrep da Ammerud ble slått 106-91. Her skyter han over Jordan Session. Til høyre i bildet er Andreas Isaksen og Erik Silva, bak til venstre ser vi dommer Alexander Ochoa Svendberg. FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD

– Har smerter hele tiden

Fire kamper på fem dager var umulig for Eivind Lamo, landskampene om to uker også. 25-åringen har vært ute med skade i to måneder og har fortsatt store smerter i hoften. Etter 32 poeng mot Ammerud tirsdag må han stå over igjen mot Fyllingen onsdag kveld.

Ammerud – Gimle 91-106

Søndag ledet Gimle med 27 poeng på Ammerud og med 10 da 2:30 gjensto, men tapte da AJ Harris scoret på en vanvittig trepoenger til 82-79 i aller siste sekund.

Tirsdag var Gimle-gjengen naturlig nok hevnlystne – og nektet å gå på en ny smell.

Det endte 106-91 til gjestene som koblet grepet med en 11-0-run i de to siste minuttene av andre periode, fra Ammerud-ledelse 42-41 til 10-poengsledelse. Den krøp ned i 4 (62-58), men bergenslaget dro fra i fjerde periode og vant kontrollert med 15.

 

Savic ute - Lamo tilbake med 32 poeng

Milovan Savic var ute med omgangssyke, men inn kom Eivind Lamo som sto over søndagens kamp etter 19 poeng og 11 returer mot Asker Aliens i det som var hans første kamp på over to måneder.

Nå var den 1,99 m lange forwarden på hugget igjen. Lamo var toppscorer med 32 poeng og hadde 6 returer, 4 assists og 4 blokker i tillegg til mye sterkt forsvarsspill. Så kronet han en vellykket kamp med trepoengeren som ga 100-88 med 1:20 og sikret Gimles seier og revansj.

– Jeg satt her da vi tapte søndag og så alt sammen bare gå rett i dass. Og jeg syns det er så kjedelig å tape kamper, sa Lamo etterpå.

 

Ute i to måneder

Han er fortsatt ikke i nærheten av å være skadefri.

– Hoften har plaget meg i et år nå, men jeg fikk et punkt i november-desember da det ble skikkelig ille. Sist jeg spilte før Asker-kampen lørdag var 4. desember mot Bærum, men bare i 12 minutter, forteller han.

Eivind Lamo måtte stå over EM-kampen mot Kosovo i Haukelandshallen og satt på benken da Norge innledet kvalifiseringen med 86-77 foran over 2000 tilskuere.

 

Prioriterer sluttspillet

Nå er han også uaktuell for bortekampene mot Danmark og Kosovo om to uker.

– Det var sinnssykt kjipt å sitte og se på i Haukelandshallen og ikke få være med i den største kampen i Norge på 20-30 år. Men hovedprioriteringen nå er sluttspillet med Gimle, fastslår 26-åringen.

– Jeg har smerter hele tiden, men når jeg kommer i gang i kamp, går det greit nok – da kan jeg spille. Det er vondt døgnet rundt, men det er snakk om bare to måneder til og fullføre sesongen. Jeg er i dårlig fysisk form og trenger tid på å komme meg inn igjen etter en sånn kamp, og jeg kan ikke trene for fullt. Jeg klarer ikke å spille mot Fyllingen i morgen, men etter den kampen håper jeg å være med i resten av sesongen, sier Lamo.

 

– Har en kjempetilstedeværelse

– Eivind betyr enormt mye for oss, spiller veldig lojalt innenfor prinsippene våre og er en god kommunikator i forsvar. Så har han en kjempetilstedeværelse og har utviklet seg mye de siste to-tre årene. Det er synd han ikke kan være med hele tiden, men dette er siste back-to-back-situasjonen vår, så vi håper å ha ham i resten av kampene, sier Audun Eskeland.

Gimle har også Mikkel Kolstad, Jørgen Odfjell og lagkaptein Ali Ouakkaha ute. Eskeland håper å ha Odfjell og Milovan Savic med i onsdagens kamp mot Fyllingen, der Lamo er ute igjen.

– Jørgen hadde et overtråkk mot Frøya og bør kunne være klar igjen. Milovans omgangssyke håper jeg er en 24-timersgreie. Mikkel har en hamstringsskade høyt oppe på låret og Ali både hamstringsskade og nå også Covid, forteller Gimle-coachen.

 

57 prosent på trepoengerne

Han forsikrer at laget var topptent på å revansjere søndagens pinlige tap.

– Vi var tent, men det så ikke sånn ut hele veien, i starten så vi litt slitne ut. Men vi klarte å spille «gjennom» slitet, og jeg syns vi hadde riktig attitude denne gangen, sa Eskeland.

Gimle hadde en solid skuddkamp med 57 prosent treff på trepoengere, 12 av 21. Espen Fjærestad prikket inn 5 av 8 og Bryan Coleman 4 av 7.

Lars Fredrik Espe satte også fart i gjestenes lag, sto bak mange scoringer og noterte seg for 13 poeng, 9 returer, 9 assists og 3 steals.

 

Traff bedre på trepoengere enn straffer!

Ammerud holdt følge lenge og leverte en god kamp, tapet til tross.

Jordan Session hadde 33 poeng, 14 returer og 4 blokker, men måtte forlate arenaen to minutter før slutt med to tekniske feil.

AJ Harris var spektakulær som alltid, spilte 40 minutter og hadde 28 poeng og 8 assists, men opplevde en nærmest uvirkelig kveld der han presterte å bomme ni (!) straffekast på rad.

Harris endte på 2 av 11 fra straffelinja og Ammerud som lag på 8 av 22 (36 prosent), mens de hadde 9 av 22 på trepoengere!

Her var Aksel Barkvoll solid med 3 av 5, mens Orji Okoroafor la 2 av 4 og endte på 13 poeng, 6 assists og 5 returer.

– Vi kommer ut og prøver å møte Gimles energi, men det blir vanskelig. Når vi bommer så mye på straffer også, klarer vi ikke å komme nærmere dem og blir liggende 5 til 10 poeng bak hele veien, forklarte Orji Okoroafor.

– Det er en bra kamp av oss og vi spiller sammen, men har mye å gå på, mente guarden som er ligaens eldste spiller og som fyller 42 år om ni dager.

 

Tøffest program

Tirsdagens duellanter i Apalløkkahallen er også de to lagene med tøffest belastning i Firi-ligaen etter kamputsettelsene:

Ammerud med seks kamper på 10 dager, Gimle med fire på fem dager.

Mens Gimle spiller hjemme mot Fyllingen onsdag, får Ammerud besøk av Centrum Tigers torsdag – før de møter Gimle igjen lørdag og Fyllingen søndag. Kampene i Bergen blir den femte og sjette på ti dager.

– Det er bare å håpe at en gammal mann som meg holder ut, fastslo Orji Okoroafor.

 

Poengscorere:

Ammerud: Jordan Session 33, AJ Harris 28, Orji Okoroafor 13, Aksel Barkvoll 11, Andreas X. Isaksen 4, Fredrik Hårstad Trana 2.

Gimle: Eivind Lamo 32, Bryan Coleman 24, Espen Fjærestad 20, Lars Fredrik Espe 13, Reidar Greve 5, Kristoffer Gjerde Sætren 5, Gard Beinnes 5, Simon Emil Jensen 2.