Eric Gilchrese satte tre 3-poengere og endte som toppscorer med 15 poeng i sin sesongdebut i Nadderudhallen. Her skyter 35-åringen over Oppsals 2,11-center Jacob Tryon.
FOTO: ERIK BERGLUND
Eric Gilchrese satte tre 3-poengere og endte som toppscorer med 15 poeng i sin sesongdebut i Nadderudhallen. Her skyter 35-åringen over Oppsals 2,11-center Jacob Tryon. FOTO: ERIK BERGLUND

- Vi har gode sjanser

Eric Gilchrese (35) var tilbake etter åtte måneder og ser fram til å kjempe i NM-sluttspillet senere i sesongen med et enda yngre Bærum-lag enn det han spilte finaler med i fjor.

Bærum – Oppsal 73-50

Det ble aldri verken spennende eller velspilt da Bærum hadde besøk av Oppsal i det nye årets første BLNO-kamp.

Hjemmelagets kaptein Stian Mjøs, ligaens nest-toppscorer og klare ener i assists, var syk og hjemme.

Men med Eric Gilchrese tilbake hadde hjemmelaget styrmannen og forsvarssjefen de har ventet på og vil trenge utover i sesongen.

 

Årets første poeng

35-åringen la inn årets første poeng med en 3-poenger og sørget for at Bærum allerede fra start fikk taket på Oppsal.

Noen minutter ut i andre periode sto det 26-8, men med Gilchrese på benken noen minutter fikk gjestene inn en 8-0-run før de lyseblå stakk fra til 43-32 ved pause.

Med pointguard og kaptein Thomas Ble på tre fouls allerede etter første periode var Oppsal hemmet, de manglet også Nick Kervens som måtte prioritere jobb.

Ble forsvant ut med sin femte foul midtveis i tredjeperioden på stillingen 49-33, uten at kampen endret så mye karakter.

 

Hvilte importene

19-årige Isac Angelsen gjorde en klart godkjent jobb i samme rolle og ble også lagets mestscorende med 14 poeng.

Samtidig roterte Bærum og lot Gilchrese, Steffon Mitchell og Raivis Scerbinskis få godt med pauser på sidelinja.

Gilchrese endte med 15 poeng, 4 steals, 4 returer og 2 assists på 23 minutter. Hans første kamp siden Bærum tapte den fjerde finalekampen mot Gimle 74-76 i Nadderudhallen 2. mai og dermed røk 1-3 sammenlagt.

 

– Mentor for de unge

– Det er godt å være tilbake og en god gruppe å komme til, fastslo amerikaneren.

Han skulle ha sesongdebutert i Tromsø i desember, men den kampen ble avlyst grunnet kansellert fly for dommertrioen.

– Jeg er glad for å kunne være en slags mentor for de unge gutta. De er supersultne, kommer på trening hver dag og jobber hardt for å bli bedre. De blir en drivkraft for meg også.

– Samtidig er de to nye importene (Steffon Mitchell og Raivis Scerbinskis) topp typer og profesjonelle måter. Og så har vi tradisjonsbærere som Stian (Mjøs) og Sjur (Dyb Berg), vi blir mye bedre med en gang Stian er tilbake, forsikrer Eric Gilchrese.

 

– Gode sjanser

Han har god tro på Bærum-laget utover i sesongen og i NM-sluttspillet, som begynner med kvartfinaler i mars.

– Det er veldig åpent nå, men det betyr ikke at vi bare kan komme og ta det. Samtidig har vi gode sjanser til å bli gode hvis vi fortsetter å jobbe hardt med denne gruppen. Vi skal se bedre ut, og jeg ser fram til å få mer kjemi og komme mer inn i det. Tross alt er det en stund siden jeg spilte sist, understreker 35-åringen.

 

12-4 i trepoengere

Selv om Stian Mjøs manglet, prikket Bærum inn 12 trepoengere – riktignok 12 av 41 som betyr 29 prosent treff. Oppsal måtte nøye seg med 4 av 16.

Steffon Mitchell var kampens mest effektive spiller med 11 poeng, 12 returer og 7 assists på 25 minutter.

Raivis Scerbinskis la inn 4 av 9 trepoengere og endte som Gilchrese med 15 poeng, mens 17-årige Amar Pinjo hadde en solid kamp med 10 poeng, 4 assists og 4 returer.

 

27 turnovers

Oppsal strevde med Bærums aggressive forsvar, pådro seg 27 turnovers og nådde så vidt 50 poeng. Ved pause hadde bare tre spillere scoret – Thomas Ble, Jacob Tryon og Isac Angelsen.

– Vi holder oss bra som lag og ser bedre ut når vi kommer lenger ut i kampen, mente Jarl Jespersen.

– Men jeg savner at vi greier å roe ned spillet og «execute» bedre, la Oppsal-treneren til.

Jacob Tryon leverte til godkjent med 11 poeng, 13 returer og 4 blokker, Isac Angelsen var dagens mest positive overraskelse med tøffe driver og 14 poeng – etter 6 av 6 fra straffelinja.

 

Ammerud neste for Oppsal

Ligadebutantene står med 4 seire og 11 tap og har inntil videre nokså betryggende avstand til Nidaros Jets (2-15) og Asker Aliens (1-14), selv om Oppsal tapte for Asker i siste kamp før jul.

Søndag skal de blåkledde til Apalløkka og møte Ammerud (6-9) som er på plassen foran på tabellen.

– Da skal det bli seier, sier Jespersen optimistisk. Men i så fall må Oppsal løfte seg flere hakk fra de siste kampene.  

Bærum får besøk av Nidaros Jets søndag og har da trolig også Stian Mjøs tilbake. Mathias Eckhoffs menn er på 9-7 i seire og tap og på en delt femteplass med Frøya, men bak etter hjemmetapet mot bergenserne i oktober (85-87).

 

PS. Bærum vant lagenes første møte 107-66 i Oppsal Arena 28. september, før Jacob Tryon var spilleklar for Oppsal og før Nick Kervens kom med – men også før Bærum fikk Steffon Mitchell og nå også Eric Gilchrese på banen.

 

Poengscorere Bærum – Oppsal (73-50):

Bærum: Eric Gilchrese 15, Raivis Scerbinskis 15, Steffon Mitchell 11, Oscar Hellebust 10, Amar Pinjo 10, Jonas Øye Hansen 5, Ludvik Bergseng 4, Sjur Dyb Berg 3.

Oppsal: Isac Ashraf Angelsen 14, Jacob Tryon 11, Thomas Ble 10, Jaquez Henderson 6, Sebastian Nordstrøm Larsen 5, Etienne Nasser Aspevik 4.