Trenerne i BLNO har stemt fram Natalie Villaflor som sesongens MVP. Her er Asker-guarden i aksjon mot Bergen Elite og Victoria Minne.
FOTO: ERIK B. BERGLUND
Trenerne i BLNO har stemt fram Natalie Villaflor som sesongens MVP. Her er Asker-guarden i aksjon mot Bergen Elite og Victoria Minne. FOTO: ERIK B. BERGLUND

Villaflor er sesongens MVP

Natalie Villaflor er trippel-vinner i sesongens BLNO Awards: MVP, Allstar-spiller og beste forsvarer. 24-åringen fra Virginia kan også vinne prisen som toppscorer i en jevn duell med Ulrikens Stine Austgulen.

– Jeg er veldig takknemlig for anerkjennelsen og må også få takke coachen og laget mitt for å ha hjulpet meg, sier Villaflor når vi bringer nyheten om at trenerne i BLNO har kåret henne til MVP og beste forsvarer, i tillegg til at hun selvfølgelig også er med i sesongens Allstar-femmer.

– Det har vært et veldig bra første år for meg og en sesong hvor er jeg imponert over spillerne våre og lagets fremgang og samarbeid, alt vi har bygget sammen etter å ha arbeidet hardt, sier guarden som snitter på 26,6 poeng.

Lørdag markerte hun sin klasse med 10 av 11 på trepoengere og 48 poeng, 9 returer, 7 steals og 5 assists da Asker slo Ammerud 90-56, til sesongens suverent høyeste score i effektivitet – 60.

 

Sikter mot finale

Nå ser Villaflor fram til serieavslutningen hjemme mot Ulriken Eagles lørdag – NB i Vollenhallen – og sluttspillet i Frøya Arena i Bergen neste helg. Der skal bronsevinnerne Asker Aliens opp mot tabellsekser Bergen Elite i kvartfinale fredag, vinneren skal til semifinale mot Ullern lørdag.

– Vi tar én kamp om gangen og det fins ingen lette kamper, presiserer hun.

– Men vi sikter jo mot finalen, erkjenner spilleren som kom rett fra Division 1-collegespill med Mount Mary’s i Maryland til Asker, der hun også trener U16-jentene og er instruktør på SFO.

 

Tre fra Ulriken i Allstar-laget

Natalie Villaflor kjemper også med Stine Austgulen om prisen til sesongens toppscorer og er i ledelse 26,6 – 25,9 før Asker – Ulriken og Bærum – Ulriken lørdag og søndag.

To andre statistiske priser er heller ikke klare, men Tori Solberg Halvorsen (Ullern) ligger godt an til å bli beste rebounder og Aurora Sørbye (Ulriken) i antall assists.

For Asker Aliens er det andre året på rad deres amerikanske spiller vinner MVP-prisen, etter Tayler Bennett i fjor.

Klubben får også «Årets trener» i svenske Basil Shiltagh, mens Ulrikens Aurora Sørbye, Stine Austgulen og Synne Jacobsen er tatt ut på Allstar-laget sammen med Ullerns bergenser og tidligere norgesmester med Gimle, Maren Mildestvedt – og Villaflor.

 

Talent-prisen til Priestley

Prisen til årets unge spiller går til Ullerns 17-årige forward Sophia Priestley, som har hatt en solid sesong og som snitter på 11,2 poeng pr. kamp.

Det er tredje året på rad og femte gang på seks år en amerikaner kåres til beste spiller i kvinnenes liga, en rekke bare brutt av Stine Austgulen som var ligaens MVP i sesongen 2020/21.

Makana Roper (Sandvika) vant i 2019, Kyasia Duling (Tromsø Storm Ungdom) i 2020 og Raziyah Farrington (Bærum) i 2022 før Bennett og Villaflor sørget for en Asker-dobbel.

 

BLNO Awards Kvinner – vinnerne 2023/24:

MVP:

Natalie Villaflor, Asker Aliens

Allstarlag:

Aurora Sørbye, Ulriken Eagles

Natalie Villaflor, Asker Aliens

Stine Hoff Austgulen, Ulriken Eagles

Maren Vieth Mildestvedt, Ullern

Synne Jacobsen, Ulriken Eagles

Forsvarsspiller:

Natalie Villaflor, Asker Aliens

Talent/unge spiller:

Sophia Priestley, Ullern

Trener:

Basil Shiltagh, Asker Aliens

 

BLNO AWARDS KVINNER – MVP SISTE 10 ÅR

2015 Bianca Simmons, Gimle

2016 Tina Stenerud Moen, Ullern

2017 Emilie Grønås, Ulriken Eagles

2018 Tori Solberg Halvorsen, Ullern

2019 Mikala Roper, Sandvika

2020 Kyasia Duling, Tromsø Storm Ungdom

2021 Stine Austgulen, Ulriken Eagles

2022 Raziyah Farrington, Bærum

2023 Tayler Bennett, Asker Aliens

2024 Natalie Villaflor, Asker Aliens

 

SESONGENS TALENT - SISTE 10 ÅR

2015 Sigrid Male Davidsen, Høybråten – Johannes Dolven, Bærum

2016 Solveig Mildestvedt, Ytrebygda – Harald Eika Frey, Centrum Tigers

2017 Julie Skorpen, Asker – Lars Fredrik Espe, Gimle

2018 Sofia Burkow, Tromsø Storm Ungdom – Mikal Gjerde, Kongsberg Miners

2019 Karyn Sanford, Ulriken – Sigurd Lorange, Gimle

2020 Tuva Andersen, Bergen Elite – Jørgen Odfjell, Gimle

2021 Hanne Nybø, Ulriken – Johan Flaa, Centrum Tigers

2022 Vilde Havnes, Tromsø Storm Ungdom – Hallvard Venstad Staff, Tromsø Storm

2023 Aurora Sørbye, Ulriken – Oscar Hellebust, Bærum

2024 Sophia Priestley, Ullern - Reidar Greve, Gimle