Synne Jacobsen i skuddet mot Asker Aliens, presset av Ingvild Jørstad. Ulrikens 17-årige forward hadde 7 poeng i kampen, deriblant 3 av 4 fra straffelinja. FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD

"Varmet opp" med ny storseier

Asker Aliens åpnet sterkt og matchet Ulriken i nesten to perioder før gjestene viste at de er klare for søndagens toppkamp mot Bærum. Ulriken-jentene unnet seg ingen hvilepauser og dro fra til en ny utklassingsseier, 93-56.

Asker Aliens – Ulriken Eagles 56-93

- Vi er klare til å møte Bærum, men har ikke hatt så mye fokus på dem før nå. Det har vært mange andre kamper i mellomtiden, sa DuRell Sanford etter at jentene hans hadde tatt sin åttende strake seier.

Etter 26 poengs seier over Asker i Frøya Arena for en måned siden (88-62), økte Ulriken til 37 poeng i seiersmargin nå.

Ulriken-coachen måtte ta timeout etter bare fem minutters spill, da Asker ledet 19-6 etter en glimrende start på kampen.

Hjemmelaget ledet 27-21 etter første periode og var foran siste gang på stillingen 35-34 etter at Siri Granheim hadde lagt inn et skudd fra kanten.

Så festet Ulriken-jentene grepet med blant annet 3-poengere fra Karyn Sanford og Stine Austgulen. Gjestene fra Bergen vant de tre siste minuttene av perioden 12-0 og gikk til pause med 46-35.

Med 25-8, 23-13 og 24-8 i de tre siste periode viste Ulriken klasse og scoringsform før søndagens toppkamp i Nadderudhallen.

- Vi spilte litt slurvete i første periode, misset vidåpne layups, noe som igjen førte til at Asker fikk score på layups. De skjøt bra i førsteperioden og har gjort det i begge kampene mot oss. Men det ble en annerledes kamp i de tre siste periodene. Vi våknet, begynte å treffe skudd og  gjennomførte kampen bra, mente DuRell Sanford.

Treffsikre Austgulen-søstre

Ulriken-treneren kunne glede seg over at Stine Austgulen var tilbake på banen, en og en halv måned etter at hun forsvant ut med ankelskade mot Tromsø Storm Ungdom.

26-åringen traff 6 av 9 trepoengere og noterte seg for 20 poeng på 25 minutter i Vollenhallen.

Storesøster Maren Austgulen (29) hadde 18 poeng og 8 returer og imponerte igjen med sin treffprosent: 8 av 9 på 2-poengerne. Der er hun ligaens sikreste, med 71 prosent treff hittil – 40 av 56.

Karyn Sanford ble toppscorer med 21 poeng etter 4 av 10 på trepoengerne og hadde 10 returer. Fatima Mohammad kom opp i 11 assists, Sunniva Sørbye hadde 11 returer og Ulriken vant returstatistikken 49-41 selv om Ingrid Selvik og Siri Granheim begge dro ned 12 returer for Asker.

- Ikke overkjørt hele veien

Hjemmelagets coach Jan Henrik Nyegaarden hadde all grunn til å være fornøyd med førsteperioden.

- Vi åpnet veldig bra, men sa før kampen at vi måtte være topp skjerpet i 100 prosent av tiden mot Ulriken. Det ble vanskelig i fire perioder, men vi viste at vi i perioder kan spille like bra som dem, og vi ble ikke overkjørt hele veien, mente Nyegaarden.

- Vi ledet 35-34 og er med i kampen inntil de siste to minuttene av andreperioden, understreket han.

Men Asker har ikke UIrikens dybde og fikk trøbbel når nøkkelspillere måtte ut på benken for å få hvile eller som da Ingrid Selvik ble byttet ut på grunn av feiltrøbbel.

Sterk skyting av Ulriken

Ulriken kan holde samme tempo kampen ut, og topplagets skuddferdigheter viste seg igjen. Gjestene hadde 44 prosent treff på 3-poengerne (11 av 25), 48 prosent på 2-poengsskudd og 81 prosent (18 av 22) fra straffelinja, mot Askers 20, 33 og 61 prosent i de samme kategoriene.

Ingrid Selvik var hjemmelagets ledende spiller med 15 poeng og 12 returer. Kristine Nyegaarden markerte seg med 8 steals og 7 assists.

Poengscorere:

Asker Aliens: Ingrid Selvik 15, Julie Skorpen 10, Siri Granheim 8, Andrine Bergseth 6, Josephine Traberg 5, Bodil Brokhaug 4, Karianne Øysted Sørbye 4, Ingvild Jørstad 2, Kristine Nyegaarden 2.

Ulriken Eagles: Karyn Sanford 21, Stine Hoff Austgulen 20, Maren Hoff Austgulen 18, Fatima Mohammad 9, Vilde Tveito 9, Synne Jacobsen 7, Sunniva Sørbye 4, Celine Klett 3, Hanne Nybø 2.