Julie McCarthy var banens gigant da Bærum slo Midtbyen 63-42. Den 1,89 m lange centeren endte med 19 poeng og 24 returer for gjestene. Her må hjemmelagets Emma Tallaksen (nr 14), Ulrikke Bentsen og Nina Nyegaarden konstatere at McCarthy har sluppet fri til en ny scoring. Til høyre i bildet er kampens toppscorer, Bærums Makana Stone. FOTO: LARS RUNE SKAUG

Ustoppelig Bærum-duo

Julie McCarthy og Makana Stone leverte hver sin knallsterke double-double og ble avgjørende da et svekket Midtbyen-lag ble slått klart hjemme i Trondheim Spektrum.

Midtbyen – Bærum 42-63

Ulriken Eagles – Asker Aliens 80-53

Hjemmelaget måtte greie seg uten sin USA-import Dominique Leonidas, som satt på benken med en kneskade, backup-pointguard Pernille Mellem var også ute og lagkaptein Ulrikke Bentsen forsvant fra kampen med overtråkk etter bare 7 minutter.

– Dominique fikk en trykk i kneet forrige helg, men er forhåpentligvis i gang til uka, fortalte Midtbyen-trener Frode Ramberg.

Uten den kvikke guarden til å styre ble det tungt for hjemmelaget mot et sterkt Bærum-forsvar, som kunne fokusere alt på å stoppe Henriette Höfermann. Det gjorde de godt nok, selv om tyskeren ble sitt lags mestscorende med 11 poeng og i tillegg hadde 6 assists og 4 steals.

12-1-run og ruvende McCarthy

Midtbyen ledet 28-25, men så overtok Bærums ledertrio og spesielt Makana Stone taktpinnen.

Med 12-1 de siste 3 minuttene gikk gjestene til pausepraten med ledelse 37-29 etter at Stone hadde satt 6 poeng og Abbey Hoff og Julie McCarthy 3 hver.

Fra start i tredjeperioden ble det et rent McCarthy-show.

Bærums 189 cm lange center var råsterk i feltet, tok sine egne returer de gangene hun bommet og satte 8 av 10 poeng da gjestene fikk inn en 10-0-run til 49-32.

Dermed var kampen i praksis avgjort, og Bærum kunne cruise inn til 63-42.

19 poeng og 24 returer

McCarthy var banens gigant og endte med 19 poeng og 24 returer, mest i BLNO denne sesongen – i tillegg til 5 assists, 3 steals og 2 blokker. Bare 11 bomskudd i feltet trekker ned for centeren, som hadde 13 offensive returer blant de 24.

Stone ble toppscorer med 20 poeng og endte på 13 returer, nest flest i kampen.

Bærum vant returstatistikken med solide 67-35, mens lagets to klareste minus var 22 turnovers og bare 2 treff på 15 trepoengsforsøk.

– Fikk skrudd til mer defensivt

– Førsteomgangen vår var slurvete defensivt, mente Ola Gravem Knutsen.

– Så fikk vi skrudd til mer defensivt i de to siste periodene og slapp inn bare 13.

– Offensivt er vi i en prosess der vi fortsatt jobber med nye ting, og vi hadde ikke noen god rytme i dag. Det blir for mye bom også, vi treffer 25 av 65 og i en sånn kamp burde vi ha scoret rundt 90, ikke 63, presiserte Bærum-treneren.

– Samtidig er det klart at de har en spiller ute (Leonidas) som ville gitt dem en annen dynamikk, la han til.

To ut med overtråkk

Henriette Höfermann bommet mer enn vanlig, men straffeskytingen har guarden fra Alba Berlin fortsatt kontroll på. Denne gang ble det 5 treff på 6 skudd, totalt i ligaen hittil har 23-åringen 39 av 43 – 90,7 prosent.

Ulrikke Bentsen som har hatt en sterk sesongstart måtte ut med overtråkk etter 7 minutter, da var allerede Bærums Camilla Gjerstad på sidelinja av samme grunn.

Nina Nyegaarden hadde en god kamp for Midtbyen md 10 poeng, 5 steals, 4 returer, 2 assists og 2 blokker, mens Emma Tallaksen endte på 9 poeng og 10 returer.

Poengscorere Midtbyen – Bærum (42-63):

Midtbyen: Henriette Höfermann 11, Nina Nyegaarden 10, Emma Tallaksen 9, Ingeborg Nævdal Gundersen 7, Ulrikke Bentsen 3, Ragnhild Lundesgaard 2.

Bærum: Makana Stone 20, Julie McCarthy 19, Abbey Hoff 7, Cecilia Riise 7, Selma Deisz 4, Lea Heiene Tveteraas 3, Bodil Brokhaug 2, Camilla Gjerstad 1.

Ulriken holder stilen: 80-53

Med 24-7 i tredjeperioden feide Ulriken all tvil side i hjemmekampen mot Asker Aliens.

Asker kom fra tre sterke angrepskamper med henholdsvis 89, 74 og 82 poeng i score og åpnet sterkt i Landåshallen. Gjestene ledet 13-6 før Ulriken-jentene fikk opp intensiteten i forsvar og farten i angrep, gikk forbi med en 11-0-run og ledet 18-15 etter første periode.

Asker holdt brukbart følge gjennom andre periode og var nede i 4 poeng (31-27), men en 3-poenger fra Aurora Sørbye sendte hjemmelaget til 10-poengsledelse ved pause, 42-32.

Og så gjorde Ulriken kort prosess fra start i tredje periode, malte i stykker Asker og økte til 66-39 før de siste ti minuttene.

Asker begrenset antallet turnovers til 13, men fikk likevel dårligere tid enn vanlig med ballen mot et aggressivt Ulriken-forsvar.

Hjemmelaget kontrollerte også returstatistikken (44-27) og skjøt best: 38 prosent på field goals mot Askers 31. I tillegg hadde Ulriken 14 av 18 på straffer, Asker 7 av 12.

Dominerte

Austgulen-søstrene dominerte for Ulriken:

Stine med 21 poeng, 6 returer, 5 assists og 3 blokker, storesøster Maren med 13 poeng, 9 returer, 4 assists, 2 blokker og best skyting – 6 av 7 i field goals.

I tillegg hadde Aurora Sørbye en solid kamp i en pointguardrolle. I Celine Kletts fravær fikk 17-åringen 35 minutter på banen og takket for tilliten med 19 poeng (4 av 9 trepoengere), 5 returer, 3 assists og 1 steal.

Hos Asker styrte Tayler Bennett mye og endte med 14 poeng, men ble også passet godt på av Ulriken-forsvaret og presset til langt flere bomskudd enn vanlig.

Mest effektiv var Hannah Reynolds som blant annet noterte seg for 7 poeng, 10 returer og 3 blokker.

Asker skal ut i ny kamp mot Bergen Elite søndag, mens Ulriken har fri til over landslagspausen. Da åpner de med bortekamper mot Ullern og Bærum 19. og 20. november.

Poengscorere Ulriken Eagles – Asker Aliens (80-53):

Ulriken Eagles: Stine Hoff Austgulen 21, Aurora Sørbye 19, Maren Hoff Austgulen 13, Riley Fitzwater 8, Synne Jacobsen 8, Katrine Fjærestad 5, Sunniva Sørbye 4, Helene Klett 2.

Asker Aliens: Tayler Bennett 14, Ingrid Selvik 12, Siri Granheim 9, Kristine Nyegaarden 8, Hannah Reynolds 7, Andrine Bergseth 3.