17-årige Fatima Mohammad i en drive mot Micol Torresani i Landåshallen lørdag. Ulriken Eagles utklasset Ullern 110-31 og har vunnet alle sine åtte ligakamper denne sesongen med klare sifre. FOTO: ASTRID HAGLAND GJERDE

Ulriken stormer videre

Ulriken fortsetter å utklasse sine motstandere i Firi-ligaen og nådde 110 poeng for sjette gang på åtte kamper da Ullern gjestet Landåshallen.

Ulriken Eagles – Ullern 110-31

Høybråten – Midtbyen 61-76

120-47 ble resultatet da Ulriken var i Ullern Flerbrukshall 24. oktober, denne gangen ble det 10 poeng mindre scoret, men en større seier – fra 73 til 79 poeng.

Ulriken ledet 36-9 etter 1. periode, holdt Ullern til 2 poeng (!) i andre periode (20-2) og presset gjestene til 47 turnovers.

Hjemmelaget nådde 30 steals og noterte seg for 33 assists, som forteller om break-angrep og pasninger til layups.

72 prosent treff på 2-poengsskudd betyr mange enkle poeng alene med kurvene i Landåshallen.

Fra statistikkene: Terae Briggs dagens mest effektive spiller med 18 poeng, 11 returer, 4 assists og 4 steals. Karyn Sanford i nærheten av triple-double med 20 poeng, 8 assists og 8 steals.

Ulriken som lag hadde 12 av 14 på straffer.

Eneste minus var 3-poengsskytingen. 6 treff på 23 forsøk gir 26 prosent, langt under pari for Ulriken som nå falt ned på 38. I lørdagens kamp var det bare Synne Jacobsen og Maria Hallingstad med 1 av 1 som kunne være fornøyd med uttellingen.

Ullern kom fra sesongens første seier (61-31 i Tromsø) og skal videre til «normal» motstand igjen søndag mot Bergen Elite. Der må de finne seg i å være favoritter, så stor er forskjellene i kvinnenes liga.

Ulriken-jentenes neste kamp er hjemme mot Tromsø Storm Ungdom lørdag 4. desember, før de får besøk av Bærum til ny toppkamp søndag 12. i Landåshallen.

Poengscorere:

Ulriken Eagles: Stine Hoff Austgulen 26, Karyn Sanford 20, Terae Briggs 18, Hanne Nybø 10, Maren Hoff Austgulen 9, Fatima Mohammad 8, Celine Klett 7, Synne Jacobsen 5, Maria Hallingstad 3, Sunniva Sørbye 2, Anna Linnea Hovig Wikstrøm 2.

Ullern: Ella Eklöv 10, Felicia Dyngeland-Sundén 5, Manon Albin 4, Tori Solberg Halvorsen 3, Cathelijn Wendel 3, Marika Kromberg 2, Malin Schneidt 2, Micol Torresani 2.

Stoppet Davidsen – og vant

Midtbyen tok sin femte seier på sju kamper, men måtte slite mot poengløse Høybråten.

Hjemmelaget ledet 39-26 midtveis i andre periode i Furusethallen, anført av Sigrid Male Davidsen som er tilbake fra langtidsskader og for alvor begynner å vise sitt sanne jeg.

Den 1,85 m lange forwarden sto med 25 av de 39 poengene, men så tok Midtbyen grep. Gjestene begynte å doble Davidsen og stenge 26-åringen ute, og hun måtte nøye seg med 6 poeng i de to siste periodene.

Verre for Høybråten var det at Trondheimslaget hentet inn hele forspranget på kort tid. De lilla og gule la seg ett poeng bak (38-39) anført av Kari Kyrkjebø, og fortsatte til ledelse 42-39 i starten av tredje periode, en 16-0-run.

Høybråten hang med til 45-48, men så stoppet alt opp. Fredrikke Hylen la inn 50-45 og 52-45 for gjestene før Kari Kyrkjebø satte en trepoenger. Så scoret lagkaptein Hylen igjen og deretter Kyrkjebø på to sterke driver: 61-45 etter 13 strake Midtbyen-poeng som definitivt avgjorde kampen.

Sigrid Male Davidsen endte med en effektivitet på 44 (!) etter 31 poeng, 12 returer, 7 blokker (!) og 4 assists. Høybråten-kapteinen traff også på 3 av 5 trepoengere.

Hjemmelaget hadde også 1,88 m lange Frida Liholm Strøm med igjen etter skade, leverte sin beste kamp for sesongen og kjempet lenge jevnt mot et av lagene fra øvre halvdel i ligaen.

Det gir grunn til optimisme foran resten av sesongen. Neste motstander er Asker Aliens, 5. desember hjemme i Furusethallen.

Hos Midtbyen var 20-årige Kari Kyrkjebø den store eneren, som også tok ansvar da det gjaldt mot slutten av kampen. Den allsidige forwarden endte på 23 poeng og 16 returer og traff 5 av 6 trepoengere.

Midtbyen har 5 seire og 2 tap etter sine to første kamper i Firi-ligaen, men skal ut i en tøff match søndag: Mot Bærum i Nadderudhallen.

Høybråten: Sigrid Male Davidsen 31, Frida Liholm Strøm 8, Ariam Germeskel 7, Adrianna Berg 5, Emily Osborn Andersen 4, Ingrid Jansen Gjersvik 4, Jofrid Jansen Gjersvik 2.

Midtbyen: Kari Kyrkjebø 23, Ingeborg Nævdal Gundersen 11, Fredrikke Hylen 10, Emma Tallaksen 10, Ulrikke Bentsen 8, Pernille Mellem 7, Frida Høgh 3, Lovisa Hansen Dadadottir 2, Karoline Skobba Grøtterud 2.