Selma Nybø Vangstein og Ullern løp og skjøt Asker i senk i tredjeperioden i Ullern Flerbrukshall. Her er hjemmelagets kaptein på vei mot to av sine 11 poeng i kampen. Nærmest henne ser vi Askers Ingrid Selvik (nr 3) og Julie Skorpen (nr 8) og Ullerns Cecilia Gnaly (nr 15), Felicia Dyngeland-Sundén og Olivia Priestley.
FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD
Selma Nybø Vangstein og Ullern løp og skjøt Asker i senk i tredjeperioden i Ullern Flerbrukshall. Her er hjemmelagets kaptein på vei mot to av sine 11 poeng i kampen. Nærmest henne ser vi Askers Ingrid Selvik (nr 3) og Julie Skorpen (nr 8) og Ullerns Cecilia Gnaly (nr 15), Felicia Dyngeland-Sundén og Olivia Priestley. FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD

Ullerns skuddshow senket Asker

- Vi har ikke fått rytme på skuddene våre, men har hatt to ekstra treningstider de siste tre ukene og bare trent skudd, sa Ullern-trener Fredrik Blomqvist. I tredje periode mot Asker fikk jentene hans betalt: Da satte seks forskjellige spillere 6 av 8 trepoengere.

Ullern – Asker Aliens 68-52

Etter 61-46 over Asker Aliens i seriestarten 11. oktober fikk Ullern-jentene en ønskereprise. Med 2-0 i kamper har de allerede sikret innbyrdes-fordel hvis lagene skulle ende likt i poeng ved sesongslutt, og samtidig er Ullern nå tre seire foran Asker når begge har spilt sju kamper.

Det sørget hjemmelaget for med 31-13 i tredjeperioden i Ullern Flerbrukshall: En real knockout etter en førsteperiode med uvanlig lav treffprosent fra begge lag (spesielt Asker) og score, 23-18.

Plutselig fikk de blåkledde sving på ballen, spilte seg til ledige skudd – og traff.

På stillingen 27-24 kom trepoengerne i rask rekkefølge fra Malin Schneidt, Selma Nybø Vangstein, Selma Freng Sørensen, Felicia Dyngeland-Sundén, Hannah Ledsten Ullersmo og Cristina Ferrer Teixidor! Ullern traff 6 av 8 treere i perioden og var plutselig foran med 50-29.

 

- Repetisjoner og ekstra treningstid

- Vi begynte å ta de åpne skuddene vi fikk, og endelig løsnet det, sa Ullern-kaptein Selma Nybø Vangstein.

- Veldig gøy at vi fikk vi vise at hele laget kan treffe også, la 18-åringen til.

Coach Fredrik Blomqvist forklarte skuddshowet i tredje periode med at laget har trent spesielt på skyting de siste ukene. Ullern scoret nesten like mye i tredjeperioden (31 poeng) som i de tre øvrige til sammen (37).

- Vi har ikke fått rytme på skuddene våre, men har jobbet med repetisjoner og hatt to ekstra treningstider de tre siste ukene og bare trent skudd, fortalte svensken.

- Så har vi hatt tap i tredje periode i nesten hver eneste kamp, så nå var fokus å skulle holde oss oppe i tredje. Det syns jeg vi gjorde det godt, fastslo Blomqvist.

 

19 prosent treff før pause

Asker hadde en mildt sagt dårlig angrepsdag, men lå bare 5 poeng bak ved pause (23-18) til tross for bare 19 prosent treff på field goals: 7 av 36!

Det inkluderte miserabel trepoengsskyting: 0 av 12 ved halvtid og 20 bom før gjestene plutselig traff 4 av sine 6 siste. Marika Underwood med 2 av 3 og Andrine Bergseth med 1 av 1 var de hederlige unntak.

Uansett kom Askers scoringer altfor sent til at det kunne bli spenning i kampen.

 

Greide ikke stoppe Ullern

- Vi sleit med den offensive uttellingen, selv om vi prøvde flere forskjellige konstellasjoner. Egentlig var det jo ingen som traff bortsett fra helt på slutten, erkjente Jan Henrik Nyegaarden.

- Verst var det jo før pause, men det var ikke der vi tapte kampen. Ullern skjøt fantastisk i tredje periode og det greide vi bare ikke å stoppe, forklarte Asker-treneren.

- De hadde vel en off-dag, men jeg syns også vi satte mer press på dem i starten av kampen og at vi var mer aggressive nå, sa Fredrik Blomqvist.

- Vi trenger å bygge opp aggressiviteten, presiserte Ullern-coachen.

 

- Må bygge oss opp igjen

Mens Ullern nå står med 5-2 i seire og tap etter 7 kamper, har Asker 2-5.

- Det får vi ikke gjort noe med, men det vi kan gjøre noe med er å spille bedre, fastslo Nyegaarden.

- Vi har hatt en stigende kurve helt siden første kampen, inntil i dag, men nå følte jeg vi tok et skritt tilbake igjen. Ullern gjør oss selvfølgelig litt dårligere med det tøffe forsvaret de spiller, men nå må vi bare bygge oss opp igjen. Vi har gode nok spillere til å få dette til å bli bra, forsikrer Askers trener.

 

Effektive Gnaly

Ullern vant returstatistikken 40-37 og duoen Cecilia Gnaly/Tori Solberg Halvorsen kjempet jevnt med Askers rebound-eksperter Ingrid Selvik og Siri Granheim.

Gnaly var effektiv inside og endte med 15 poeng, 7 returer og 2 blokker, Halvorsen hadde 9 poeng, 11 returer og 5 assists.

Pointguard og kaptein Selma Nybø Vangstein hadde en solid kamp med 11 poeng, 9 returer og 4 assists, mens Malin Schneidt drev opp tempoet i angrep og viste blikk med sine 5 assists.

Siri Granheim jobbet godt i motgangen og noterte seg for 14 poeng og 9 returer, mens Ingrid Selvik endte på 8 poeng og 13 returer, men forsvant ut med 5 feil midtveis i siste periode.

Ullern spiller borte mot Tromsø Storm Ungdom søndag, mens Askers neste kamp er hjemme mot Høybråten fredag 4. desember.

 

Poengscorere:

Ullern: Cecilia Gnaly 15, Selma Nybø Vangstein 11, Tori Solberg Halvorsen 9, Selma Freng Sørensen 9, Felicia Dyngeland-Sundén 7, Hannah Ledsten Ullersmo 5, Olivia Priestley 4, Malin Schneidt 3, Cristina Ferrer Teixidor 3, Elin Kjølseth 2.

Asker Aliens: Siri Granheim 14, Ingrid Selvik 8, Marika Underwood 8, Karianne Øysted Sørbye 7, Kristine Nyegaarden 4, Ingvild Jørstad 4, Andrine Bergseth 4, Julie Skorpen 3.