Tori Solberg Halvorsen går mot kurven, men feiles i skuddøyeblikket. Ullern-kapteinen var kampens toppscorer med 21 poeng og viktig da Oslo-laget hentet inn Midtbyens 9-poengsledelse og vant 64-57. Midtbyen-spillerne nærmest kamera er Kari Kyrkjebø og Ingeborg Nævdal Gundersen. FOTO: ERIK BERGLUND

Ullern-spurt ga semifinale

Med 18-2 i de siste 6 minuttene snudde Ullern kvartfinalen mot Midtbyen og er klare for semifinale mot Ulriken Eagles lørdag.

Ullern – Midtbyen 64-57

Ulriken Eagles – Høybråten 121-31

– Midtbyen var kjempegode, vi fant ikke ut av forsvaret og de har mange som kan skyte trepoengere. Men vi var fryktelig gode på slutten, og jentene har all ære av den snuoperasjonen, fastslo Ullern-trener Ståle Frey etter at laget hans hadde vunnet kvartfinalen.

– Vi er kjempeskuffet, men manglet kanskje litt erfaring og mental styrke til å holde ut. Vi følte vi hadde fortjent å vinne denne kampen, så det var dritsurt, konstaterte Midtbyen-kaptein Fredrikke Hylen.

Ledet med 9 poeng

Det bergensdominerte Midtbyen-laget spilte en kjempekamp, med trykk og intensitet helt fra start – og et forsvar som ødela rytmen hos Ullern.

Laget i lilla drakter ledet i 36-37 av kampens 40 minutter og øynet en semifinale da Pernille Mellem traff to trepoengere og Ulrikke Bentsen la en tredje til ledelse 55-46 med 6:06 igjen å spille i Frøyahallen.

Da tok veteranene Tori Solberg Halvorsen (33) og Tina Stenerud Moen (35) ansvar og scoret 12 av lagets 18 poeng i sluttminuttene, 6 poeng hver.

Halvorsen startet opphentingen med en trepoenger fra hjørnet, Moen reduserte til 54-55 etter en retur og drivet Ullern i ledelse 56-55, før Halvorsen var sterk i feltet og satte inn 58-55.

Sluttet å score

Ulrikke Bentsen ga Midtbyen nytt håp med to straffer til 58-57, men det ligadebutantenes siste scoring i kampen og den eneste i de seks sluttminuttene – som Ullern vant 18-2.

2 av 2 straffer fra både Felicia Dyngeland-Sundén og Tina Stenerud Moen betydde 63-57 og game over for Midtbyen.

– De var vanskelige å takle, vi prøvde alt mulig av forsvar, men de løste alt, sa Ståle Frey om Midtbyen.

– De var mer aggressive enn oss før pause og vant de løse ballene. Men vi fikk justert til et mer offensivt forsvar og fikk ballen inside til Tori på slutten da også Tina traff, presiserte han.

– Mister hodet litt

Midtbyen slet mer og mer i angrep og scoret bare 12 og 13 poeng i de to siste periodene.

– Jeg vil ikke si Ullerns forsvar ble så mye tøffere. Det handlet mer om at vi føler klokken litt for mye og mister hodet litt, mente Fredrikke Hylen.

– Vi manglet den roen vi hadde i starten av kampen, erkjente Midtbyen-kapteinen.

– Tøffe og fysiske

Tina Stenerud Moen traff bare ett av sine ni første skudd i kampen, men våknet til liv og viste all sin rutine da det gjaldt.

– Jeg spilte ikke som jeg kunne og bomma altfor mye. Men vi sto sammen som et lag mot slutten og fant ut av hvordan vi skulle stoppe Midtbyen. De var tøffe og fysiske i dag og vi måtte steppe opp, sa 35-åringen.

Hun traff 3 av 5 trepoengere og endte med 18 poeng og 13 returer, mens Tori Solberg Halvorsen hadde 21 poeng og 9 returer.

Ulrikke Bentsen var Midtbyens ledende spiller med 20 poeng etter sterke driver og 4 av 6 på trepoengere. Kari Kyrkjebø nådde en ny double-double med 11 poeng og 13 returer.

Poengscorere:

Ullern: Tori Solberg Halvorsen 21, Tina Stenerud Moen 18, Felicia Dyngeland-Sundén 11, Micol Torresani 6, Marika Kromberg 4, Cathelijn Wendel 3, Malin Schneidt 1.

Midtbyen: Ulrikke Bentsen 20, Pernille Mellem 12, Kari Kyrkjebø 11, Fredrikke Hylen 8, Emma Tallaksen 4, Ingeborg Nævdal Gundersen 2.

Hvilte spillere og vant 121-31

Ulriken suste ut med 25-0 etter 6 minutter, men slakket av på tempo og intensitet. Likevel ble det 121-31 over Høybråten i kvartfinalen – kuriøst nok nøyaktig samme sifre som i lagenes siste seriekamp i Apalløkkahallen 23. januar.

– Vi fikk muligheten til å gi flere spillere godt med hvile og gi de unge mange minutter, sa DuRell Sanford.

Maren Austgulen sto over kvartfinalen, mens lillesøster Stine Austgulen spilte 11 minutter, traff 3 av 3 trepoengere og scoret 17 poeng før hun ble tatt av.

16-årige Aurora Sørbye hadde mest spilletid hos Ulriken med drøyt 22 minutter og endte på 14 poeng, 4 steals og 2 assist.

Ulriken Eagles: Fatima Mohammad 18, Karyn Sanford 18, Stine Hoff Austgulen 17, Aurora Sørbye 14, Hanne Løkkebø Nybø 13, Sunniva Sørbye 11, Synne Jacobsen 8, Vilde Tveito 6, Terae Briggs 5, Celine Klett 5, Anna Linnea Hovig Wikstrøm 4, Helene Klett 2.

Høybråten: Adrianna Live Berg 11, Ingrid Jansen Gjersvik 4, Henon Ogbazion 4, Suzanne Rochette 4, Frida Liholm Strøm 4, Ariam Germeskel 2, Ralitsa Topalova 2.