Cecilia Gnaly i en drive mot Siri Granheim i serieåpningen i Ullern flerbrukshall. Hjemmelagets sterke forward endte på 10 poeng og 14 returer mot Asker Aliens. Bak til høyre ser vi dommer Inna Kurland.
FOTO: ERIK BERGLUND
Cecilia Gnaly i en drive mot Siri Granheim i serieåpningen i Ullern flerbrukshall. Hjemmelagets sterke forward endte på 10 poeng og 14 returer mot Asker Aliens. Bak til høyre ser vi dommer Inna Kurland. FOTO: ERIK BERGLUND

Ullern-jentene løp fra Asker

- Vi var ikke der vi burde ha vært og der jeg trodde vi var, erkjente Asker-coach Jan Henrik Nyegaarden. Ullern ledet fra start til mål og leverte en solid serieåpning.

Ullern – Asker Aliens 61-46

Bærum – Høybråten 98-42

I den første kampen i Ullern flerbrukshall sørget Selma Freng Sørensen i «new look» for sesongens første BLNO-scoring, og ledelsen hjemmelaget aldri fra seg.

Ullern-jentene kjørte tempo mot et Asker-lag som hadde trøbbel med å henge med. Malin Schneidt utmerket seg med fire assists tidlig i kampen da de hvitkledde dro fra til 21-7 etter sju minutter.

Asker hentet inn mye og var bare to poeng bak mot slutten av andre periode (28-26), men fra 36-32 midtveis i tredjeperioden suste de hvitkledde fra med en 10-0-run som avgjorde kampen.

- Vi har slitt mye med Asker i tidligere sesonger, men jeg hadde stor tro på at vi skulle ta dem nå. Vi spiller en litt annen basket denne sesongen og var veldig flinke til å pushe ballen og se etter langpasningene, som vi har trent mye på, sa Ullerns nye lagkaptein, 18-årige Selma Nybø Vangstein.

- Jeg syns vi fikk en god kontroll på vårt tempo, samtykket Ullerns nye coach, Fredrik Blomqvist.

- Selma og Selma (Nybø Vangstein og Freng Sørensen) er førstevalgene til å drive ballen opp. Men i dag gjorde også Olivia (Priestley) og Malin (Schneidt) en fantastisk bra jobb, fastslo Blomqvist.

Mest overraskende var kanskje at Ullern lenge dominerte returtagningen mot vanligvis så reboundsterke Asker. Det sto 22-11 etter de to første periodene og endte 40-34.

Cecilia Gnaly hentet ned 14 returer for Ullern, og sørget i tillegg for 10 poeng. Ingrid Selvik kom etter hvert opp i 18 returer for Asker, men mange av dem kom mot slutten av kampen da gjestene ikke lenger hadde realistisk håp om seier.

Asker hadde også store problemer med å demme opp for Tori Solberg Halvorsen, som ble kampens suverene toppscorer med 19 poeng etter sterke inside-bevegelser og god skyting utenfra.

- At vi vinner reboundstatistikken handler mye mer om mentalitet enn størrelse. Mine jenter var villige til å gå til krig, sa lagets svenske trener.

 

Ut med skade etter 1:54

Et skår i Ullern-gleden var Mosou Seckas skade. Den 189 cm høye spilleren med bakgrunn fra KFUM Blackeberg i Superettan og Santa Monica College fikk bare 1:54 på banen i sin BLNO-debut. 29-åringen måtte tilbringe resten av kampen med en hoven venstreankel høyt på en stol.

- Hælsenen, tror jeg, den har jeg hatt problemer med før. Det må ha skjedd da jeg snudde meg under kurven der, sa Secka, som håper og tror hun vil være tilbake igjen om en uke eller to.

 

- Overraskende

For Asker Aliens ble sesongstarten en skuffelse.

- Vi får forske litt på hva som er grunnen til det. Vi var ikke der vi burde ha vært og der jeg trodde vi var, erkjente Jan Henrik Nyegaarden.

- Det var overraskende at vi ikke hadde mer trykk i forsvar og mer samspill i angrep. Og det tok for lang tid før vi kom i gang med returene.

Et klart forbedringspotensial hos Ullern: 3-poengsskytingen. 2 av 18 er mager uttelling. Asker var bare hakket bedre med sine 4 av 17.

Ullerns neste kamp er borte mot Tromsø Storm Ungdom søndag, mens Asker har hjemmekamp mot Høybråten torsdag 22. oktober.

 

Poengscorere:

Ullern: Tori Solberg Halvorsen 19, Selma Nybø Vangstein 11, Cecilia Gnaly 10, Selma Freng Sørensen 6, Olivia Priestley 4, Felicia Dyngeland-Sundén 4, Elin Kjølseth 3, Malin Schneidt 2, Hannah Ledsten-Ullersmo 2.

Asker Aliens: Karianne Øysted Sørbye 11, Pernille Mellem 9, Ingrid Selvik 9, Josephine Traberg 6, Bodil Brokhaug 5, Ingvild Jørstad 3, Siri Granheim 3.

 

Utklassing – og baskethistorie!

Bærum valset over Høybråten med 31-3 i førsteperioden og 59-16 ved pause. Så slakket hjemmelaget av på intensiteten og lot dessuten nøkkelspillerne hvile mer, mens Høybråten ble mindre fryktløse og klarte å komme seg til flere avslutninger. Gjestene klarte også å holde Bærum under 100 poeng: 98-42.

- Jeg tror vi hadde altfor mye respekt i første halvdel, men det ble bedre da vi løsna opp litt og fikk mer bevegelse inside. Vi hadde ingenting å tape, så dette var en slags trening uansett, sa Flaka Kelmendi. Hun var tøff nok hele veien, sto for 26 av Høybråtens 42 poeng og ble kampens mestscorende spiller.

Høybråten var også med på å skrive norsk basket-historie, med mor og tre døtre på samme eliteserielag! Lisbeth Jansen (56) som var den fremste profilen på Høybråtens lag som vant 15 strake NM-gull på ’80- og ’90-tallet spilte for første gang sammen med Astrid Jansen (24) og tvillingene Ingrid og Jofrid Jansen Gjersvik (16).

- Jeg har ikke spilt i eliten på over 20 år, fortalte Lisbeth, som viste ro og rutine i sine to innhopp. Men pointguarden fra Høybråten og landslaget har holdt formen ved like med spill på klubbens 1.- divisjonslag i alle år.

Høybråten vil utvilsomt også bli sterkere når Sigrid Male Davidsen er tilbake fra skader. Lagets kaptein, toppscorer og beste rebounder har vært ute i over et år med stressfraktur i begge legger.

- Jeg er usikker på når det blir og setter ikke noen dato ennå, sa 25-åringen som fulgte kampen fra Høybråten-benken i Nadderudhallen. Gjestene hadde i tillegg head coach Bilal Rodgers i koronakarantene.

 

Oppløftende debut

Hos Bærum fikk Alison Lewis sin BLNO-debut, mens Mia Stenersen (tidligere Henriksen) er tilbake etter et års basketpause.

Lewis ble lagets toppscorer med 22 poeng og viste delikat teknikk, blikk og driv. Stenersen var også på hugget med 14 poeng og 2/2 på 3-poengere.

- Begge er solide lagspillere som tar mange gode valg. De forstår når de skal avslutte og når de skal sentre. Spesielt de første 20 minuttene av kampen var vi gode til å gi den ekstra pasningen til medspiller i enda bedre posisjon, sa Bærum-coach Ola Gravem Knutsen.

 

Unge profiler

Unge spillere som Eirin Vreim Holm (18), Embla Bøckmann Øvstebø (19) og Cecilia Riise (18) har også tatt steg og viste at de blir viktige i årets Bærum-lag. Dessuten fikk 16-åringene Camilla Gjerstad og Malena Waage Thomsen prøve seg for første gang i BLNO, og begge kom utmerket fra debuten.

- Det er flere av jentene på Henning Berghs 04-lag i EB85 som jobber tålmodig under god plan og struktur. Flere av de jentene vil være fremtidige Bærum-spillere, så det er fint å kunne gi dem en smak på nivået de skal opp på. Men de skal få utvikle seg i ro og mak og ikke stresse, presiserer Ola Gravem Knutsen.

144 tilskuere sørget for solid stemning i Nadderudhallen. Det var faktisk flere enn på herrekampen Bærum – Fyllingen, og arrangørene hadde bare hatt plass til fem eller seks mer, på grunn av koronabegrensningene.

 

Poengscorere:

Bærum: Alison Lewis 22, Mia Wanvik Stenersen 14, Embla Bøckmann Øvstebø 14, Julie McCarthy 12, Eirin Vreim Holm 10, Cecilia Riise 10, Shiba Haji Ahmadi 8, Edel Sofie Øverli 6, Camilla Gjerstad 2.

Høybråten: Flaka Kelmendi 26, Frida Liholm Strøm 6, Henon Binyam Hadgu 5, Adrianna Berg 5.