16-årige Celine Klett var toppscorer sammen  med Fatima Mohammad da Ulriken Eagles slo Asker Aliens 88-62. Bildet er fra en kamp i Scania Cup i Södertälje i 2019.
FOTO: ULRIKEN EAGLES
16-årige Celine Klett var toppscorer sammen med Fatima Mohammad da Ulriken Eagles slo Asker Aliens 88-62. Bildet er fra en kamp i Scania Cup i Södertälje i 2019. FOTO: ULRIKEN EAGLES

Tredje strake Ulriken-seier

En 11-3-run i andre periode var det avgjørende rykket for Ulriken mot et Asker-lag som traff åtte 3-poengere og spilte jevnt med hjemmelaget i store deler av kampen.

Ulriken Eagles – Asker Aliens 88-62

- Ut fra det jeg har sett, var dette Askers beste kamp hittil i sesongen. De ga oss match og traff skudd fra alle kanter, fastslo Ulriken-trener DuRell Sanford etter at laget hans hadde tatt sesongens tredje strake seier.

Asker holdt godt følge til halvspilt førsteperiode, men så raste Ulriken rett fra 10-9 til 19-9 før perioden var over.

Gjestene tok innpå igjen og var bare 4 poeng bak (24-20), før 16-årige Celine Klett og 17-årige Sunniva Sørbye scoret alle poengene i en 11-3-run som gjorde slutt på det som måtte finnes av spenning.

 

Åtte trepoengere fra Asker

Resultatene 18-16, 24-17 og 27-20 forteller likevel at Asker-jentene sørget for god motstand gjennom de tre siste periodene, selv om seieren til slutt ble klar nok: 88-62.

Gjestene traff blant annet åtte 3-poengere – fire av dem fra Julie Skorpen, tre fra Josephine Traberg og én fra Pernille Mellem.

- Vi kan ikke vente å vinne alle kampene våre med store sifre, det viktigste for meg er at jentene spiller bedre enn i de foregående kampene. Men nå fikk vi to ukers spillefri på grunn av utsettelsen av Høybråten-kampen, så vi var litt ute av rytme. Men en av de fremste kvalitetene i vårt lag er jevnheten og at man aldri vet hvilke spillere som stepper opp. Og jeg følte at Celine (Klett) skulle slå til for oss i dag. Hun gjorde sin beste BLNO-kamp til nå, sier DuRell Sanford.

16-årige Klett endte som toppscorer sammen med Fatima Mohammad på 19 poeng og var viktig da Ulriken dro fra Asker.

Julie Skorpen førte an for Asker og ble mestscorende med 17 poeng.

 

Venter med Austgulen

Hjemmelaget hvilte Stine Austgulen, som måtte ut med overtråkk i forrige kamp mot Tromsø Storm Ungdom og som trolig heller ikke spiller mot Bergen Elite neste helg.

- Vi venter til hun er 100 prosent igjen, det er ingen grunn til å stresse med å få henne på banen. Det viktigste er å ha alle friske og raske når sesongen skal avgjøres, presiserer Ulriken-coachen.

PS. Det foreligger inntil videre ingen statistikker fra kampen mellom Ulriken Eagles og Asker Aliens, kun poengscore fra kampskjema. Internettet sviktet i Frøya Arena, og dermed ble det heller ingen live-sending fra kampen.

Statistikker og streaming skal være tilgjengelig i løpet av mandag.

 

Poengscorere:

Ulriken Eagles: Celine Klett 19, Fatima Mohammad 19, Hanne Nybø 13, Karyn Sanford 9, Sunniva Sørbye 9, Vilde Tveito 8, Maren Austgulen 6, Synne Jacobsen 5.

Asker Aliens: Julie Skorpen 17, Ingrid Selvik 12, Siri Granheim 11, Josephine Traberg 11, Pernille Mellem 5, Andrine Bergseth 2, Karianne Øysted Sørbye 2, Bodil Brokhaug 2.