Ingrid Selvik var banens dominerende spiller da Asker Aliens slo Høybråten 99-41. Hjemmelagets kaptein hadde flest poeng (19), returer (14), steals (7) og assists (4) i kampen. Her skyter hun forbi Jofrid Jansen Gjersvik. Til høyre i bildet er Askers Siri Granheim og Høybråtens Frida Liholm Strøm.
FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD
Ingrid Selvik var banens dominerende spiller da Asker Aliens slo Høybråten 99-41. Hjemmelagets kaptein hadde flest poeng (19), returer (14), steals (7) og assists (4) i kampen. Her skyter hun forbi Jofrid Jansen Gjersvik. Til høyre i bildet er Askers Siri Granheim og Høybråtens Frida Liholm Strøm. FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD

Traff nærskuddene og scoret 99

Asker bommet alt utenfra, men utklasset Høybråten med overlegen rutine og fysisk styrke, aggressivt forsvar og enkle break-scoringer. – En kamp som gir oss økt selvtillit, mente lagkaptein og toppscorer Ingrid Selvik – som var tre steals unna en triple-double.

Asker Aliens – Høybråten 99-41

Til tross for 0 av 14 (!) på trepoengere økte Asker seiersmarginen fra lagenes første kamp 22. oktober klart, fra 75-32 til 99-41.

Det skyldtes den forventede dominansen under kurvene (52-28 på returer) og i stor grad hjemmelagets aggressive forsvar, som resulterte i 23 steals og mange enkle scoringer etter at Asker kjørte tempo og imponerte med sine fast-breaks.

På 2-poengsskudd hadde laget sterke 58 prosent treff.

- En kamp som gir oss økt selvtillit, for Asker er et opp- og ned-lag, erkjente Ingrid Selvik.

- Vi fikk en nedtur mot Ullern sist (52-68), så det var deilig å få til mye av det vi har gjort på trening – pushe ballen i angrep og jobbe intenst i forsvar. Så har vi stor fordel inside i denne kampen, så det var naturlig at vi avsluttet der inne når vi ikke fikk i gang skuddene, sa kapteinen.

Forwardveteranen kom opp i 19 poeng, 14 returer, 7 steals og 4 assists på sine 20 minutter – en halv kamp – og var dermed bare tre steals unna en triple-double.

19-årige Alva Julsrud fikk mest spilletid av Asker-jentene i fredagens kamp (21:05) og takket for tilliten med 10 poeng, 7 returer og 3 assists.

 

Tredje seier

For Asker var det bare den tredje seieren på åtte kamper. De gulkledde har blant annet tapt to ganger for Ullern og hjemme mot Bergen Elite (58-64).

- Vi trenger å spille på oss litt selvtillit, og den fikk vi kanskje i dag, mente Jan Henrik Nyegaarden.

- Vi må selvfølgelig skyte bedre enn dette, men når vi ikke treffer treere, måtte vi nærmere kurven, la Asker-treneren til.

 

#BareStopp-markering

BLNO markerer avslutningen på verdikampanjen #BareStopp denne helgen, og Asker Aliens – Høybråten var første kamp der lagene varmet opp med kampanjens T-shirts.

Da oppgjøret i Vollenhallen kom i gang, tok Asker Aliens raskt kommandoen. Etter 11-0 på fire minutter byttet coach Nyegaarden ut hele startfemmeren, men hjemmelaget suste likevel inn til 22-3 etter første periode.

Høybråten slapp seg mer løs utover i de tre siste periodene og endte til slutt opp med 41 poeng etter flere fine angrep og tøffe driver. Men gjestene slet med å få opp ballen mot Askers aggressive forsvar, pådro seg 32 turnovers og ble både løpt i senk og slått grundig – som ventet – under kurvene.

Via 53-15 ved halvtid endte det til slutt 99-41 i hjemmelagets favør.

 

Holder humøret oppe

Med sine to store lederskikkelser Sigrid Male Davidsen og Flaka Kelmendi ute med skader, har ikke Høybråtens unge lag forutsetninger til å kjempe jevnt med de beste i BLNO. Men Bilal Rodgers’ jenter fikk en solid oppmuntring med seieren over Tromsø Storm Ungdom for to uker siden.

Og det skal Høybråten ha:

Spillerne står på og alle på benken bidrar med oppmuntrende rop og jubel for hver eneste scoring, retur eller steal – eller bare for god innsats.

- Det er det mest positive av alt. Jeg verdsetter virkelig at de eldre på laget oppmuntrer de unge. Vi har Tine (Martinsen) akkurat tilbake fra skade og Flaka og Sigrid fortsatt ute, og trenger bidragene fra de unge. Det er mye nytt for dem, men dette er den beste måten å lære på, fastslår Rodgers.

 

- Kommer til å bli bedre

- De skal ikke føle at de feiler på noen måte, vi setter oss små mål hver gang og bryr oss ikke om vi vinner eller taper. Vi jobber for å bli bedre og vi kommer til å bli bedre, presiserer Høybråten-coachen.

Emily Andersen har fått et gjennombrudd i BLNO i debutsesongen, og Oppsal-jenta var igjen den som skapte mest i angrep. 17-åringen endte på 9 poeng, 6 returer og 3 steals. Hun hadde også flest turnovers (7), men det er fordi hun prøver på og utfordrer så mye i angrep. Det trenger Høybråten.

Gjestene var også bedre enn Asker i trepoengsskyting, med 3 av 11 (27 prosent), takket være 2 av 3 fra Adrianna Berg og 1 av 2 fra Tine Martinsen.

 

Lederduoen på benken

Sigrid Male Davidsen og Flaka Kelmendi var på benken og bidro til å holde humøret og lagmoralen oppe, men ingen av de to nøkkelspillerne er spilleklare med det første.

Davidsen hadde 13 poeng på 16 minutter og avgjørende scoringer i sluttminuttene mot Tromsø Storm Ungdom (53-49), men kom ikke på banen i de to kampene i Bergen forrige helg.

- Tromsø-kampen viste at det var litt for tidlig for meg. Jeg prøvde meg på oppvarminga i Bergen, men har fortsatt for mye smerter i begge bein. Så jeg står over nå i desember, fortalte 25-åringen før kampstart i Vollenhallen.

Høybråten har kun igjen hjemmekampen mot Ullern neste søndag (13. desember) før juleferien – og så er det Ullern igjen på bortebane 10. januar.

 

Hele sesongen kan ryke

Flaka Kelmendi er uaktuell så tidlig. 22-åringen måtte ut med skade i høyrekneet i forrige kamp mot Asker (22. oktober).

- Det var avrivning i korsbåndet, så jeg er kanskje med igjen i mars hvis jeg er heldig. Men jeg er forberedt på det verste, egentlig. Kneet skal testes tirsdag, så da vet jeg litt mer, sa den allsidige guarden.

Asker Aliens får en tøff oppgave i siste kamp før ferien: Hjemme mot Ulriken Eagles (6-0) neste lørdag, 12. desember.

 

Poengscorere:

Asker Aliens: Ingrid Selvik 19, Siri Granheim 15, Bodil Brokhaug 14, Karianne Øysted Sørbye 13, Alva Julsrud 10, Kristine Nyegaarden 8, Julie Skorpen 8, Marika Underwood 6, Andrine Bergseth 2, Ingvild Jørstad 2, Josephine Traberg 2.

Høybråten: Emily Osborn Andersen 9, Adrianna Berg 8, Frida Liholm Strøm 5, Ariam Germeskel 4, Ximena Vergara Morales 4, Tine Martinsen 3, Ingrid Jansen Gjersvik 2, Jofrid Jansen Gjersvik 2, Maria Ottersen 2, Ralitsa Topalova 2.