Mia Stenersen gikk foran med stor innsats og ble Bærums mestscorende spiller mot Bergen Elite med 24 poeng, i tillegg til 10 returer, 4 assists og 3 steals. Her skaffer 36-åringen seg plass til avslutning mellom tre av gjestenes spillere, fra venstre Sofie Paulsen, Tuva Andersen og Ulrikke Galtung Døsvig Hoff.
FOTO: ERIK BERGLUND
Mia Stenersen gikk foran med stor innsats og ble Bærums mestscorende spiller mot Bergen Elite med 24 poeng, i tillegg til 10 returer, 4 assists og 3 steals. Her skaffer 36-åringen seg plass til avslutning mellom tre av gjestenes spillere, fra venstre Sofie Paulsen, Tuva Andersen og Ulrikke Galtung Døsvig Hoff. FOTO: ERIK BERGLUND

Topptent Bærum løftet seg

- Ulriken-kampen vekket et monster i hver og én av oss, sa Mia Stenersen. Veteranen tok ansvar og la fem 3-poengere da Bærum hentet inn Bergen Elites 11-poengsledelse og dro inn til seier med 9.

Bærum – Bergen Elite 70-61

Det går an å diskutere hvilket lag som var mest svekket av skader både før kampstart og utover i tredje og fjerde periode, for det ble et BLNO-oppgjør dominert av skader på sentrale spillere.

Men en basketballkamp handler om de spillerne man har, ikke dem man ikke har.

Og så ble det en spennende kamp der lagene vekslet om å ha ledelsen og der Bærum hentet inn 11 poeng på et Bergen-lag som hadde truffet seks 3-poengere på rad i førsteperioden – fire fra Kaia Brendesæter og to fra Sofie Paulsen.

 

Nesebrudd og overtråkk

Men Brendesæter måtte ut før halvtidspausen med det som trolig er et nesebrudd, etter at lagkaptein Kristin Skåtun Hannestad hadde forsvunnet ut med overtråkk i første periode og Bærums eminente guard Alison Lewis tidligere i den andre. Hjemmelagets center Julie McCarthy tråkket også over, men kom seg inn igjen i del to av kampen og ble avgjørende med sine 187 cm og denne gang 17 poeng og 14 returer.

Den fremste matchvinneren i Bærum-laget var likevel 36-årige Mia Stenersen, som endte på 24 poeng etter 5 trepoengere, pluss 10 returer, 4 assists og 3 steals.

 

Sint etter Ulriken-tapet

- Jeg har vært så sint etter kampen vår mot UIriken (59-80), jeg tror den vekket et monster i hver og én av oss, sa den bergenske veteranen.

- Vi har hatt en veldig bra treningsuke og forberedt oss godt, men så måtte Alison ut med skade. Da er det lett i et lag med så mange unge spillere at vi faller litt, men «fy søren» som de unge imponerte:

Cecilia med trepoenger, Eirin med masse returer og assists, Malena med en viktig trepoenger. Og jeg vet hvor vanskelig det er å komme inn etter å ha sittet en hel kamp på benken. Og når du da setter en nøkkel-treer for oss, sier det mye om moralen vår og at vi kan vinne med et redusert lag også, fastslo Mia.

 

Viktige trepoengere

16-årige Malena Waage Thomsen la trepoengeren til 60-55 tidlig i fjerdeperioden, mens 18-årige Cecilia Riises treer ga 41-40 og ledelse til Bærum for andre gang i kampen. Eirin Vreim Holm (18) noterte seg for 12 returer og 5 assists og satte inn 64-59 etter en viktig retur.

Da Mia Stenersen i de neste angrepene la to trepoengere til 70-59, var løpet kjørt for Bergen Elite.

 

- Unødvendig kollaps

- Vi har et helt basketballag skadet, men det er helt unødvendig at vi kollapser i siste del av kampen, mente Geir Bangstad.

- Det kan kanskje være at nervøsiteten for å tape er høyere enn viljen til å vinne. Så spiller vi jo mot et lag som er mye høyere enn oss, og var fullt fokusert på å krige om returene. Det gjorde vi bra lenge, men vi tar med oss det stresset opp i angrep og de siste åtte minuttene er det jo omtrent bare turnovers og airballs, sukket Bergen-treneren.

Laget hans tok en sterk seier over Asker Aliens (64-58) lørdag, men har nederlandske Annabel Wendel ute med korsbåndsskade, Emma Thowsen Harloff fortsatt med langtidsskade og Hedwig Follestad Johansen (trepoengsekspert hun også) ute i en måneds tid etter en operasjon.

Da passet det ekstremt dårlig at kapteinen Kristin Skåtun Hannestad, som hadde 21 poeng og 9 returer mot Asker lørdag måtte ut – og fikk følge av Kaia Brendesæter som er en angrepstrussel med både driver og trepoengere.

Utover i tredje og fjerde periode var det Sofie Paulsen som holdt gjestene i kampen med sterke driver og skyting. 20-åringen endte som toppscorer med 26 poeng etter 3 av 7 både på to- og trepoengere og sterke 11 av 13 fra straffelinja.

 

- Skulle ligge tettere

Bærum-trener Ola Gravem Knutsen var ikke fornøyd etter første del av kampen. Bergen Elite ledet 35-31 ved pause.

- Fokuset vårt etter Ulriken-kampen var å få opp mer energi og tøff intensitet, men i første del var vi veldig flate. Så ved pause var jeg veldig direkte mot spillerne og presiserte at hvis ikke de grunnleggende tingene med energi, intensitet og vilje er der, blir resultatet deretter. Bergen traff en del tøffe treere tidlig i kampen, så det handlet om at vi måtte gjøre en bedre jobb og ikke la dem motta ballen i posisjoner der de kunne gå rett i skuddet. Vi skulle ligge tettere på dem, og det syns jeg bedret seg veldig etter pause, sa Knutsen.

 

Forsterkninger til neste kamp

Alison Lewis blir neppe klar til søndagens hjemmekamp mot Tromsø Storm Ungdom, og pointguard Shiba Haji Ahmadi må trolig stå over i noen uker til etter overtråkk.

Derimot er flere forsterkninger på vei inn:

Den 181 cm høye kanadiske guarden Bobbi-Jo Colburn er ferdig med sin koronakarantene tirsdag, trener for første gang med laget onsdag og er spilleklar mot Tromsø. Det er også Tiril Hjelde, som er tilbake etter studier og basketspill i England.

- Da skal det begynne å hjelpe for oss. Bobbi-Jo er en god avslutter og Tiril en energispiller som gir oss mye. Men etter tre kamper i fjor sto vi med 0-3 og nå er vi 2-1, så sånn sett ligger vi mye bedre an, understreker Bærum-treneren.

 

Poengscorere:

Bærum: Mia Wanvik Stenersen 24, Julie McCarthy 17, Alison Lewis 12, Embla Bøckmann Øvstebø 7, Eirin Vreim Holm 4, Cecilia Riise 3, Malena Waage Thomsen 3.

Bergen Elite: Sofie Blydt Paulsen 26, Kaia Brendesæter 12, Tuva Andersen 8, Kristin Skåtun Hannestad 5, Mia Andersen 5, Ulrikke Galtung Døsvig Hoff 2, Ingrid Skåtun Hannestad 2, Frida Drivenes 1.