Synne Jacobsen har kommet seg fri fra Kristine Nyegaarden (til venstre) og legger to poeng for Ulriken Eagles. Til høyre i bildet er Asker Aliens-kaptein Siri Granheim. FOTO: ERIK BERGLUND

Til topps for å bli?

Ulriken-jentene dro fra til 15 poengs ledelse allerede ved pause i Leikvollhallen og lot aldri Asker Aliens komme nærmere enn 10.

Asker Aliens – Ulriken Eagles 42-62

Ullern – Bergen Elite 50-46

Med en 14-0-run tidlig i andre periode etter tre trepoengere fra Stine Austgulen og én fra Celine Klett, avgjorde Ulriken i praksis kampen i Asker.

Det endte 62-42, dagen etter at tittelforsvarerne Bærum var slått 66-43 i serieåpningen i Nadderudhallen.

Dermed har Ulriken Eagles lagt seg i sin vante posisjon på toppen av tabellen – og markert seg som klart bedre enn de to antatt sterkeste motstanderne i ligaen, Bærum og Asker.

1,93-centeren klar mot Midtbyen?

Vel å merke uten sin 1,93 m lange nyervervelse, amerikanske Riley Fitzwater som satt på benken i begge kampene.

– Jeg håper å bli klarert for spill tirsdag, så jeg kan få trent med laget og være med neste helg, sier 23-åringen fra West Virginia.

Ulriken skal ut på tur også neste helg og møter Midtbyen i Trondheim Spektrum lørdag.

– Vi må lære oss å spille med henne, se hvordan hun beveger seg og få henne til å passe hos oss, sa Stine Austgulen etter seieren i Leikvollhallen.

Fem trepoengere

Lagkapteinen ble kampens suverene toppscorer med 23 poeng etter å ha satt 5 av 10 trepoengsforsøk og hadde i tillegg 9 returer, 5 assists, 2 steals og 2 blokker.

Men det gikk i rykk og napp for et Ulriken-lag som ikke har fått ut angrepspotensialet denne helgen, de komfortable seirene til tross.

– I dag var det veldig svingende, vi merket vi hadde en kamp i beina og var litt tunge. Men Asker kom jo aldri nærmere enn 10 poeng et par ganger, konstaterte 28-åringen.

Blir på toppen?

Med sju lag i serien skal lage møte hverandre fire ganger og følgelig spille 24 kamper. Like fullt tyder mye på at Ulriken Eagles skal bli vanskelig både å slå i enkeltkamper og å få ned fra tabelltoppen.

Før finaletapet mot Bærum i april hadde laget vunnet 34 kamper på rad i Norge. Nå er bergenserne kommet inn i seiersflyten igjen.

– Det er veldig bra for oss å starte med to seire, men det har lite å si når vi skal spille så mange kamper, fastslår Stine Austgulen.

– Viktigst for oss nå er å fokusere på oss selv og bli bedre på det vi skal gjøre. I dag var forsvaret vårt mye dårligere enn i går, mente toppscoreren.

Fin start for Reynolds

Hos Asker debuterte 1,94 m lange Hannah Reynolds, som hadde en fin start med halvdistansetreffet til 7-4-ledelse og som endte med 6 poeng, 7 returer og 1 blokk på sine 22 minutter.

Hjemmelagets beste var Ingrid Selvik, som nådde en double-double med 10 poeng og 10 returer og som var den som skapte mest trøbbel for Ulriken-forsvaret.

Siri Granheim markerte seg også positivt med sine 6 poeng, 8 returer og 4 assists.

Poengscorere Asker Aliens – Ulriken Eagles (42-62):

Asker Aliens: Ingrid Selvik 10, Tayler Bennett 8, Siri Granheim 6, Hannah Reynolds 6, Kristine Nyegaarden 4, Karianne Øysted Sørbye 4, Andrine Bergseth 2, Cristina Ferrer Teixidor 2.

Ulriken Eagles: Stine Hoff Austgulen 23, Maren Hoff Austgulen 8, Aurora Sørbye 8, Synne Jacobsen 6, Celine Klett 6, Katrine Vinther Fjærestad 5, Sunniva Sørbye 4, Anna Linnea Hovig Wikstrøm 2.

Ullern kom tilbake og vant

Bergen Elite hentet inn Ullerns 16-poengsledelse og gikk forbi i 4. periode (46-44), men gjestene scoret ikke de siste 5 minuttene og Ullern kom sterkt tilbake og tok seieren, 50-46.

Med 18-3 etter 6 minutter så det ut til å gå mot en komfortabel seier for Ullern, som også økte til 23-7 før gjestene fra Bergen sakte, men sikkert startet sin opphenting.

De var første gang ajour da Maren Eskeland Schütz utlignet til 41-41 og Emma Thowsen Harloff satte inn 43-43 før Ane Schanke-Næss sendte Bergen Elite i føringen 46-44 med en trepoenger.

Men Ullern skjerpet forsvaret, holdt nullen de siste 5 minuttene og fikk inn tre avgjørende scoringer, to av dem etter italiensk-spanske kombinasjoner.

Lagets spanske nykommer Laura Martínez Basora satte inn 46-46 etter assist fra Micol Torresani før Tori Solberg Halvorsen sendte Ullern tilbake i ledelsen 48-46.

Så vippet kampen fram og tilbake i tre minutter før Ullern fikk inn den avgjørende scoringen bare 6 sekunder før slutt. Torresani drivet mot kurven, men slapp ballen i rette øyeblikk til en helt fri Martínez Basora som la inn 50-46.

16-åring toppscorer

Tori Solberg Halvorsen var kampens ledende spiller med 12 poeng, 17 returer og 4 assists, mens 16-årige Fanny Dyngeland-Sundén ble toppscorer med 13 poeng etter å ha lagt inn 3 av 5 trepoengere – og i tillegg hadde 8 returer.

Micol Torresani noterte seg for 9 poeng, 9 assists (!) og 5 steals, mens Laura Martínez Basora debuterte i BLNO med 6 poeng, 6 returer, 5 steals og matchvinnerscoringen.

Bergen Elite løftet seg stort etter en tung start på kampen og var ytterst nær en overraskende åpningsseier.

Emma Thowsen Harloff var toppscorer med 13 poeng (2 av 5 treere), lagkaptein Rikke Sjumarken hentet ned 12 returer.

Begge lagene skal ut på reise søndag: Ullern møter Midtbyen i Trondheim, Bergen Elite er på besøk hos Tromsø Storm Ungdom.

Poengscorere Ullern – Bergen Elite (50-46):

Ullern: Fanny Dyngeland-Sundén 13, Tori Solberg Halvorsen 12, Micol Torresani 9, Laura Martínez Basora 6, Lily Izadi 5, Malin Schneidt 3, Ariam Germeskel 2.

Bergen Elite: Emma Thowsen Harloff 13, Ane Schanke-Næss 9, Hanna Nordtveit Sand 8, Maren Eskeland Schütz 8, Lotte Horn 4, Sunniva Vik Pettersen 2, Tuva Andersen 1, Rikke Sjumarken 1.