Raziyah Farrington var suveren toppscorer med 26 poeng i lokaloppgjøret mot Asker Aliens, og hadde i tillegg 9 returer, 4 steals og 3 assists. Her er Bærum-guarden på vei opp mot en ny scoring, mellom Julie Skorpen og Siri Granheim (nr 9). Til venstre i bildet er Karianne Øysted Sørbye.
FOTO: ERIK BERGLUND
Raziyah Farrington var suveren toppscorer med 26 poeng i lokaloppgjøret mot Asker Aliens, og hadde i tillegg 9 returer, 4 steals og 3 assists. Her er Bærum-guarden på vei opp mot en ny scoring, mellom Julie Skorpen og Siri Granheim (nr 9). Til venstre i bildet er Karianne Øysted Sørbye. FOTO: ERIK BERGLUND

Slo seg løs mot naboen

Bærum-jentene utklasset Asker Aliens, scoret 97 poeng og levnet ingen tvil om at de blir Ulrikens tøffeste motstander også denne sesongen.

Asker Aliens – Bærum 54-97

Bergen Elite – Høybråten 58-44

- Jeg var skeptisk inn mot kampen fordi Asker har vært inne i en «go» og vi har flere spillere som har vært syke og knapt har kunnet trene de siste par ukene, fortalte Ola Gravem Knutsen.

- Så det var overraskende at vi kommer ut og spiller som vi gjør. Det var en fantastisk kamp der jentene finner hverandre bra, skyter bra, «executer» bra og åpner opp gulvet, fastslo Bærum-treneren.

Asker Aliens hadde bare tapt for Ulriken Eagles (54-80), men hang med bare i åpningsminuttene i lokaloppgjøret i Vollenhallen.

Fra 7-7 gikk Bærum rett til 15-7-ledelse og gjorde tidlig slutt på all spenning. Perioderesultatene 26-13, 28-14, 20-12 og 23-15 forteller om en Bærum-kamp med stabile prestasjoner og godt angrepsspill.

 

11 trepoengere, 45 prosent treff

Bærum hadde ballflyt, vekslet mellom å bruke Julie McCarthy inside, drive mot kurven og skyte utenfra. Ikke minst skytingen var av topp kvalitet, med mange som bidro.

Alle de åtte spillerne kom på scoringslista og spesielt 17-årige Lea Heiene Tveteraas imponerte tidlig med 3-poengsskuddene: Hun traff 4 av 5 og endte på 14 poeng.

Shiba Haji Ahmadi senket 3 av 5, Keelie Lamb 2 av 5 og Bærum som lag 11 av 24 – sterke 45 prosent – og 33 poeng bare der.

Så hadde de igjen kampens toppscorer i allsidige Raziyah Farrington som denne gang la 26 poeng og i tillegg hadde 9 returer, 4 steals og 3 assists.

Inside kjempet Julie McCarthy som hun pleier, fordelte baller ut og fikk selv 18 poeng og 16 returer i statistikkene.

 

- Minst like viktige

- Vi begynte å treffe skudd, sa lagkaptein McCarthy som forklaring på lagets offensiv med 54 poeng til pause og 97 ved kampslutt.

- Det har vært akilleshælen vår, men vi har fokusert mye på det på trening og fått selvtilliten tilbake. I dag klarte vi også å spille mye sammen, det har vi manglet litt. Vi har måttet jobbe litt med at det er mange nye og unge spillere i laget, som ikke har følt seg like mye som en del av laget. Men nå har de begynt å skjønne at de er minst like viktige som amerikanerne, Shiba, Bodil (Brokhaug) og jeg. Se bare på Lea (Tveteraas) som kommer inn i dag og setter 3-ere, det er helt eksepsjonelt, sa Bærum-kapteinen.

Den 1,89 m lange centeren kjempet igjen helt jevnt i Hønefoss-duellen med Siri Granheim. Asker-forwarden dro ned 18 returer mot McCarthys 16, men fikk tøff fight under kurvene og måtte nøye seg med 9 poeng. Bærum vant returstatistikken knepent, 40-39.

 

Beste Bærum-kampen hittil

- Vi greier å variere spillet og gjør det vanskelig for Asker, fastslo Ola Gravem Knutsen.

- Julie er en trussel inside og drar gjerne på seg to-tre forsvarerne, så da er vi åpne ute. Men tar de bort skytterne, er Julie åpen inside.

- Så er USA-spillerne våre (Farrington og Lamb) flinke til å vurdere når de skal gå selv og når de skal gi ballen. De drar bort fokuset fra forsvaret, så da blir andre åpne – og så er det flere av de yngre som stepper opp og legger trepoengere og andre gode skudd, forklarte Bærum-treneren.

Knutsen er ikke i tvil om at søndagens kamp er Bærums klart beste til nå i sesongen.

- Vi spiller jo mot laget som hittil har vært nummer to, og vi har bare hatt første kampen mot Ulriken (57-80) og tre veldig enkle kamper. Vi får en falsk trygghetsfølelse når vi vinner uten nødvendigvis å spille så bra, så det var godt å komme inn i kampen mot Asker og få mer kvalifisert motstand, da kunne vi faktisk vise potensialet vi har.

 

- Ulriken store favoritter

En snau måned gjenstår til Bærum skal møte Ulriken Eagles igjen, søndag 12. desember i Landåshallen.

- Vi er kommet lengre nå enn da vi møtte dem sist, men må være realister. Jeg anser Ulriken for å være store favoritter til å ta det hjem denne sesongen, både på grunn av startfemmeren de har og styrken de har med veldig mange spillere som holder et høyt nivå, sier Ola Gravem Knutsen, som helst vil ha Bærum i outsider-rollen.

Julie McCarthy ser fram til neste kamp, hjemme mot Midtbyen søndag.

- Det gleder jeg meg til, for de har sett ut som et solid lag i de første kampene, understreker Bærum-kapteinen.

 

Asker Aliens: Ingrid Selvik 13, Karianne Øysted Sørbye 13, Siri Granheim 9, Andrine Bergseth 8, Kristine Nyegaarden 7, Julie Skorpen 4.

Bærum: Raziyah Farrington 26, Julie McCarthy 18, Shiba Haji Ahmadi 15, Lea Heiene Tveteraas 14, Keelie Lamb 12, Bodil Brokhaug 5, Mathea Lindbråten 4, Malena Waage Thomsen 3.

 

Viktig seier til Bergen Elite

Bergen Elite satte sju 3-poengere og traff da Høybråten bare var 3 poeng bak (37-34) og det gjaldt som mest, mot slutten av tredje periode.

Dermed fikk ikke Høybråten noen revansj for nederlaget i serieåpningen i Furusethallen (46-48), selv om Sigrid Male Davidsen var med igjen og ruvet.

Hjemmelaget ledet fra start til mål i Amalie Skram-hallen, og var oppe i 15 poeng (33-18) før Høybråten kom sterkt og plutselig bare var 3 poeng bak på 35-32 og 37-34.

Gjestene fra Oslo hadde kontakt også på 47-41 etter en trepoenger fra Ariam Germeskel, men så fikk Bergen Elite inn en 7-0-run til 54-41, med scoringer fra Hanna Nordtveit Sand, Rikke Sjumarken, Emma Thowsen Harloff og Maren Eskeland Schutz. Det forspranget greide Høybråten aldri å tette.

Emma Thowsen Harloff ga Bergen Elite en pangstart på kampen med to trepoengere til 6-0, og endte som toppscorer med 20 poeng etter å ha truffet på 4 av 8 treere.

Hanna Nordtveit Sand var hjemmelagets store spiller med 17 poeng og 15 returer og la 2 av 3 trepoengere. Bergen Elite traff 53 prosent fra trepoengsland, 7 av 13.

Høybråten hadde Sigrid Male Davidsen med igjen, og det hjalp betraktelig: Forwarden og kapteinen hadde 13 poeng og 20 (!) returer,  pluss blant annet 3 steals og 3 blokker.

Jofrid Jansen Gjersvik hadde 11 poeng og 8 returer, Ariam Germeskel og Emily Andersen 10 poeng hver.

Ariam Germeskel traff på 3 av 8 trepoengere og Sigrid Male Davidsen med sitt ene forsøk, men resten av laget hadde 0 av 14 og prosenten ble derfor lav – 17.

Med seieren har Bergen Elite klatret til en foreløpig 5.- plass på tabellen i Firi-ligaen, med 2-4 i seire og tap og foran Ullern og Tromsø Storm Ungdom (begge 1-4) og Høybråten (0-6).

PS. Kuriøst nok var det bare fire spillere på hvert av lagene som kom på scoringslista i kampen.

 

Poengscorere:

Bergen Elite: Emma Thowsen Harloff 20, Hanna Nordtveit Sand 17, Maren Eskeland Schutz 12, Rikke Sjumarken 9.

Høybråten: Sigrid Male Davidsen 13, Jofrid Jansen Gjersvik 11, Emily Osborn Andersen 10, Ariam Germeskel 10.