Raziyah Farrington frigjør seg fra Ella Eklöv med en "hesitation"-finte og løper inn til en åpen layup og to av sine 28 poeng. I bakgrunnen er også Felicia Dyngeland-Sundén (til venstre) og Micol Torresani på etterskudd mot Bærum-guarden.
FOTO: ERIK BERGLUND
Raziyah Farrington frigjør seg fra Ella Eklöv med en "hesitation"-finte og løper inn til en åpen layup og to av sine 28 poeng. I bakgrunnen er også Felicia Dyngeland-Sundén (til venstre) og Micol Torresani på etterskudd mot Bærum-guarden. FOTO: ERIK BERGLUND

Seier, men Bærum måtte slite

Raziyah Farrington storspilte og scoret 28 poeng, men mye lugget for Bærum i generalprøven for neste helgs toppkamp mot Ulriken Eagles.

Bærum – Ullern 69-52

Bergen Elite – Tromsø Storm Ungdom 72-55

Høybråten – Asker Aliens 44-75

– Man kan si det var greit å få unna denne kampen nå og ikke neste helg, sa Bærum-trener Ola Gravem Knutsen og erkjente at laget hans ikke var altfor overbevisende, sju dager før sesongens andre møte med Ulriken Eagles, denne gang i Landåshallen i Bergen.

– Offensivt er vi slurvete i utførelsen av det vi skal gjøre, og akkurat som mot Midtbyen har vi mange upressede layups vi skal treffe og så har vi sikkert 1 av 20 på trepoengere selv om vi kommer oss til mange åpne skudd. Så har Ullern fått ting mer strukturert med Ståle (Frey) inn som trener, de er mer bevisste i transition-forsvaret sitt og sørger for at vi ikke får de enkle scoringene vi har hatt ellers, påpekte Knutsen.

Ullern som åpnet sesongen med fire strake tap er nå 2-6 og leverte sin beste kamp i ligaen hittil. Mot et Bærum-lag som scoret 97 mot Asker Aliens og 91 mot Midtbyen kjempet gjestene godt i forsvar og lot ikke de blåkledde få øke forspranget fra første periode (22-14) nevneverdig.

 

Ullern 7 poeng bak

I starten av tredjeperioden var laget bare 7 poeng bak (37-30 og 39-32), men omtrent samtidig fikk Tori Solberg Halvorsen sin fjerde feil og Ella Eklöv sin tredje og måtte ut på benken.

Noen minutter ut i den fjerde sto det 53-41, vel å merke mens Bærum hadde fire av sine U17-spillere på banen samtidig.

– Når vi leder, må de få komme inn og spille viktige minutter og ikke bare minutter som ikke betyr så mye, forklarte Ola Gravem Knutsen.

Det var spesielt to spillere Ullern ikke helt greide å stoppe:

Firi-ligaens toppscorer Raziyah Farrington drev opp tempoet i Bærums angrep, herjet med driver og halvdistanseskudd og endte på 28 poeng. Julie McCarthy ruvet med sine 189 cm og noterte seg for 18 poeng og 23 returer.

 

– Må veldig mye opp

Men som lag imponerte ikke Bærum, og noen god generalprøve for Ulriken-kampen var det ikke. Etter 57-80 i Nadderudhallen i seriestarten i oktober, drar Knutsens jenter uansett til Bergen neste helg som underdogs og utfordrere.

– Vi må spille vår beste kamp for sesongen for å kunne være i posisjon til å vinne, og vi må veldig mye opp fra det vi viste i dag. I første kampen mot Ulriken scoret de rundt 30 poeng fra våre turnovers, så vi må holde antallet turnovers nede og spille med smartness. Ulriken får mye layups etter steals og turnovers, så vi må prøve å få dem til å spille mest mulig mot etablert forsvar og ikke for mye i transition, understreker Bærum-coachen.

 

– Lover godt

I sin comeback-kamp som Ullern-coach var Ståle Frey godt fornøyd med lagets spill.

– Vi har prøvd å bli litt mer strukturert i angrep og prøvd å få opp intensiteten i forsvar og gjøre noen grep der. Men jeg har bare vært på tre treninger, og da er det beskjedent hva vi kan få til. Men det jentene viser i dag lover godt for resten av sesongen, mente Frey.

Han forsvinner snart til tre uker i USA og skal senere i sesongen være borte i tre uker som coach for Olympiatoppen på Paralympics i Beijing.

– Jeg skal være med av og til, når jeg kan. Men det er Tori (Solberg Halvorsen) og jeg som sparrer på dette, hun kjører mye av treningene når jeg ikke er der.

 

– Ødelegge mest mulig

Angrepslaget Bærum ble holdt til 69 poeng og Ullern bød på tøff kamp.

– Vår oppgave er jo å ødelegge mest mulig for dem, og vi prøver å være litt smarte når vi velger plassene på banen, vi må være i forkant av situasjonene, fastslo Frey.

Ullern har to hjemmekamper igjen før jul, mot Høybråten lørdag 11. desember og mot Bergen Elite lørdag 18.

 

Poengscorere:

Bærum: Raziyah Farrington 28, Julie McCarthy 18, Keelie Lamb 7, Malena Waage Thomsen 5, Shiba Haji Ahmadi 4, Bodil Brokhaug 4, Camilla Gjerstad 2, Lea Heiene Tveteraas 1.         

Ullern: Felicia Dyngeland-Sundén 12, Ella Eklöv 10, Micol Torresani 8, Tori Solberg Halvorsen 6, Marika Kromberg 5, Cathelijn Wendel 4, Hannah Ledsten-Ullersmo 3, Malin Schneidt 2, Sabrina Bouthalja 2.

 

Bergen-seier og to sesongrekorder

Bergen Elites nykomponerte lag tok sin tredje seier for sesongen da Tromsø Storm Ungdom ble slått 72-55 i et underholdende oppgjør i Amalie Skram-hallen. Tromsø var svekket av at pointguard «Sasja» Polishchuk og forwardveteranen Oda Marie Austheim ikke kunne være med til Bergen denne helgen, men gjestene åpnet likevel friskt og ledet 22-14 etter førsteperioden.

Deretter overtok Bergen Elite og snudde til 37-30 ved pause, men Tromsø var bare 6 poeng bak (52-46) tidlig i fjerde periode før Geir Bangstads jenter dro fra til sluttseier med 17 poeng.

To spillere noterte seg for sesongrekorder i Firi-ligaen for kvinner.

Vilde Robertsen Sjåvik satte 7 trepoengere for Tromsø Storm Ungdom (på 13 forsøk), én mer enn Fatima Mohammads 6 (av 9) mot Bergen Elite. 18-årige Sjåvik scoret 32 poeng, tredje mest i ligaen denne sesongen bak Raziyah Farrington (Bærum) og Stine Austgulen (Ulriken) som har henholdsvis 40 og 36.

Hjemmelagets Maren Eskeland Schutz hadde 13 assists, som er mest hittil i sesongen – delt med Fredrikke Hylen (Midtbyen) som hadde 13 mot Bergen Elite.

Hanna Nordtveit Sand var solid hos Bergen Elite med 26 poeng, 11 returer, 6 assists og 4 steals, mens Emma Thowsen Harloff hadde 25 poeng og 5 assists.

Vilde Havnes hos Tromsø Storm Ungdom endte også med en double-double: 13 poeng og 10 returer, pluss 5 steals og 4 assists.

 

Poengscorere:

Bergen Elite: Hanna Nordtveit Sand 26, Emma Thowsen Harloff 25, Sunniva Vik Pettersen 7, Rikke Sjumarken 7, Maren Eskeland Schutz 6, Mathilde Lie-Nielsen 1.

Tromsø Storm Ungdom: Vilde Robertsen Sjåvik 32, Vilde Havnes 13, Stine Rasmussen Schjølberg 5, Ingrid Elise Karlsen 3, Nora Kristine Karlsen 2.

 

Askers sjette seier

Høybråten åpnet sterkt, lå på 13-13 og holdt godt følge til godt over midtveis i 2. periode (20-28). Så dro Asker Aliens fra til ledelse 38-24 ved pause, og økte i de to siste periodene, til seier 75-44.

Reboundsterke Asker vant returstatistikken 53-41 og den rutinerte trioen med Ingrid Selvik, Siri Granheim og Julie Skorpen scoret 60 av lagets 75 poeng.

Selvik var kampens dominerende spiller med 24 poeng og 15 returer og var også sterk i forsvar mot Sigrid Male Davidsen.

Siri Granheim landet på 17 poeng, 15 returer, 5 assists og 3 steals, mens Julie Skorpen prikket inn 5 av 9 trepoengere og endte på 19 poeng, pluss 4 steals.

Asker tok dermed sin sjette seier på åtte kamper i Firi-ligaen denne sesongen. Nå gjenstår bare en vrien bortekamp mot Midtbyen lørdag 18. desember før julepausen.

Høybråten (0-8) venter fortsatt på den første seieren og har igjen bortekamper mot Ullern og Tromsø Storm Ungdom før jul, 11. og 19. desember.

 

Poengscorere:

Høybråten: Ingrid Jansen Gjersvik 9, Emily Osborn Andersen 7, Ariam Germeskel 7, Sigrid Male Davidsen 6, Jofrid Jansen Gjersvik 5, Henon Ogbazion 4, Frida Liholm Strøm 4, Ralitsa Rumenova Topalova 2.

Asker Aliens: Ingrid Selvik 24, Julie Skorpen 19, Siri Granheim 17, Mia Præsttun 4, Cristina Ferrer Teixidor 4, Tindra Hillestad Pack 3, Andrine Bergseth 2, Kristine Nyegaarden 2.