Ina Ekholt spilte på U16-landslaget i 2008, men har aldri satset på ligaspill – før nå. Her er 29-åringen i aksjon for Asker Aliens i treningskamp mot Bærum, med Shiba Haji Ahmadi i forsvar. Julie Skorpen står klar til å motta pasning.
FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD
Ina Ekholt spilte på U16-landslaget i 2008, men har aldri satset på ligaspill – før nå. Her er 29-åringen i aksjon for Asker Aliens i treningskamp mot Bærum, med Shiba Haji Ahmadi i forsvar. Julie Skorpen står klar til å motta pasning. FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD

Ribbet, men reddes av rutinen

Ingrid Selvik og åtte andre spillere er borte siden forrige sesong. Inntil videre er Asker Aliens veldig få. Men laget har klassespillere som Julie Skorpen og Siri Granheim, mye rutine – og en 29-årig ligadebutant

- Vi er veldig tynne, har ni spillere i stallen, tåler ikke skader og tåler ikke sykdom, fastslår Jan Henrik Nyegaarden.

Laget hans er uten 9 av de 15 som spilte ligakamper forrige sesong, med Ingrid Selvik som det tyngste tapet. Kapteinen og lederen har vært en av ligaens beste reboundere i mange år, og en garantist for double-doubles i poeng og returer. I den amputerte fjorårssesongen hadde hun 11,3 poeng og 13,3 returer.

- Vi fortsetter å se etter spillere for å komplettere spillerstallen. Men vi får spille med dem vi har. Kvaliteten er bra, kvantiteten ikke fullt så bra, erkjenner Asker-treneren.

 

Solid femmer

Julie Skorpen (22) styrer Asker fra pointguard-plassen og er temposetter, driver og på gode dager en rå 3-poengsskytter. Siri Granheim (27) er en av ligaens mest robuste forwarder og leverte 12,3 poeng og 12,4 i returer i snitt per kamp forrige sesong.

Karianne Øysted Sørbye (41) har masser av rutine og er en solid inside-partner for Granheim, mens Kristine Nyegaarden (26) og Andrine Bergseth (22) også har lang fartstid i Asker og er gode scorere.

Gode alternativer til startplass er spanske Cristina Ferrer Teixidor (27) som er kommet fra Ullern – og ligadebutanten Ina Ekholt (29).

 

Lang vei til ligaen

Ekholt var med Norges U16-landslag i nordisk og var innom U18. Den gangen trente og spilte hun med blant andre Stine Austgulen, Julie McCarthy, Ingrid Selvik, Cecilia Gnaly og Emilie Grønås.

Etter mange år med 1. divisjonsspill i OSI og moderklubben Bygdøy, var hun klar for å gå opp et hakk – til Asker Aliens og Firi-ligaen.

- Jeg har lekt med tanken tidligere, men det er blitt mye studier og lesing, forklarer 29-åringen, som er utdannet jurist og som arbeider som politiadvokat.

De siste sesongene har hun spilt 1K og 2K med Bygdøy.

- Det er gøy og en utfordring, sier Ekholt om overgangen til Asker Aliens.

- Jeg merker det er høyere tempo, så jeg må både få opp kondisjonen og bli vant til å spille på dette nivået.

 

To juniorer

Litt ungdommelighet er det også i Asker-troppen:

Mia Præsttun (17) har allerede to sesonger bak seg i ligaen, Elise Grytbak (18) kommer fra TNT Towers.

Totalt gir det Asker bra kvalitet, men bare ni spillere betyr at laget er sårbart, samtidig som det aldri gir mulighet for å spille fem mot fem på trening.

- Vi har jo Mia fra 04-årgangen, men også noen andre yngre som kunne vært aktuelle. Men de har ikke vært interessert i å spille på to lag, forteller trener Nyegaarden.

 

Ser mot 3.- 4. plass

Samtidig har Asker Aliens på papiret bra nok lag til å vinne godt med kamper i Firi-ligaen denne sesongen.

- Mentalt går vi jo inn for å vinne alt vi spiller, men realistisk sett er 3.- 4. plass eller rundt der det beste vi kan håpe på. Hvis alt klaffer og vi ikke får sykdom eller skader og vi får samspilt laget. Jeg ser på Ulriken som soleklar favoritt foran Bærum, sier Nyegaarden.

Asker-jentene gleder seg også til å komme inn i ny hjemmearena på nyåret. Ullern er første lag som kommer på besøk til nye Leikvoll C, lørdag 15. januar.

 

ASKER ALIENS

Trener: Jan Henrik Nyegaarden.

Spillere INN: Cristina Ferrer Teixidor (Ullern), Ina Ekholt (Bygdøy), Elise Grytbak (TNT Towers).

Spillere UT: Ingrid Selvik og Ingvild Jørstad (trapper ned), Julie Wilborn og Pernille Mellem (Midtbyen), Bodil Brokhaug (Bærum), Marika Kromberg Underwood (Ullern), Josephine Traberg (Ullern, videre til Leicester Riders, England), Alva Julsrud til studier i Nederland, Eira Stirling til studier i Kristiansand.

 

SPILLERSTALLEN 2021/22

4 Elise Grytbak, 6 Ina Ekholt, 7 Kristine Nyegaarden, 8 Julie Skorpen, 9 Siri Granheim, 10 Andrine Bergseth, 12 Karianne Øysted Sørbye, 23 Cristina Ferrer Teixidor, 24 Mia Præsttun.

Sannsynlig starting-5: Skorpen, Bergseth (Ekholt), Nyegaarden, Sørbye, Granheim.

Åpningskamp: Asker Aliens – Bergen Elite, Vollenhallen lørdag 9. oktober kl. 14.30.