Julie McCarthy setter fart i en drive mot Hannah Ledsten-Ullersmo. Bærums kaptein endte med 17 poeng og 17 returer. Til høyre i bildet er dommer Alexander Ochoa Svendberg. FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD

Ny Bærum-seier over Ullern

Ullern presset Bærum igjen, men gjestene fikk det avgjørende overtaket i fjerde periode og sikret seieren i siste minutt.

Ullern – Bærum 54-66

Ulriken Eagles – Midtbyen 93-52

– Det har vært jevnt hele veien to ganger nå mot Ullern og det er morsomme kamper å spille. Gøy for oss at det løsner litt mot slutten, fastslo Julie McCarthy etter sesongens andre Bærum-seier over naboene.

Etter 60-59 og spenning til siste sekund i Nadderudhallen 19. oktober, presset Ullern tabelltoerne igjen.

Hjemmelaget ledet lenge, hadde 27-20 i andre periode og gikk foran 36-34 på en trepoenger fra Lily Izadi før Malin Schneidt som satte 4 av 4 trepoengere i kampen både utlignet til 42-42 og sendte Ullern i ledelsen 45-44 med treere.

Da gjensto det 7:30 av kampen, men det var også siste gang Ullern ledet.

Makana Stone sendte Bærum foran, Julie McCarthy la en trepoenger til 53-47 og 17-årige Sofia Brokhaug Koch den viktigste treeren til 56-49 med 2:07 igjen å spille i Ullern Flerbrukshall.

Avgjorde med 9-0 i siste minutt

Hjemmelaget var likevel ikke slått. Micol Torresani reduserte til 54-57 med en treer og 1:05 igjen på tavla – og kampen vippet.

Men for fjerde gang denne sesongen gikk Bærum seirende ut av et jevnt oppgjør. Etter 60-59 over Ullern, 78-74 over Asker Aliens og 63-58 over Midtbyen, ble sifrene riktignok klare denne gangen – 66-54. De lyver litt, det var først da Ullern måtte gamble og sende Bærum-spillerne til straffelinja i siste minutt gjestene fikk inn en avsluttende 9-0-run.

Julie McCarthy sto for den eneste scoringen i spill i sluttminuttet, Abbey Hoff la 5 av 6 straffer og Makana Stone 2 av 2. Mens Ullern bommet og rotet bort ballen i sine siste angrep.

– Finner ikke flyten

Julie McCarthy var banens gigant med 17 poeng, 17 returer, 5 assists, 1 steal og 1 blokk. En solid «revansj» etter at hun gikk av banen uten å ha scoret da Bærum måtte slite med et Midtbyen-lag med bare 7 spillere forrige helg.

– Godt for min del, erkjente Bærum-kapteinen.

– Men vi sliter litt, vi finner ikke flyten vi vet vi kan ha og har kanskje brukt litt lenger tid på bli kjent med hverandre denne sesongen. Det er varierende på trening også, men vi skal ta oss sammen og komme sterkere tilbake, forsikret 29-åringen.

Bærum vant returstatistikken 40-28 etter 17 fra Julie McCarthy, 9 fra Abbey Hoff og 8 fra Makana Stone. Gjestene traff brukbart med 34 prosent på trepoengere med Hoff på 2 av 3, Shiba Haji Ahmadi på 2 av 4 og Sofia Brokhaug Koch på 2 av 6.

25 turnovers er mer bekymringsfullt for Bærum og trener Ola Gravem Knutsen.

Treffsikker Schneidt

Hos Ullern hadde Malin Schneidt en glimrende kamp med 22 poeng etter 4 av 4 på trepoengere og sterke driver, pluss 4 returer og 2 steals.

Tori Solberg Halvorsen endte på 7 poeng, 6 returer, 5 steals og 4 assists, men kom i foultrøbbel, spilte bare 29 minutter og var ikke på banen da Bærum fikk sitt viktige forsprang tidlig i fjerde periode.

Micol Torresani noterte seg for 11 poeng, 7 assists og 4 steals, mens 16-årige Fanny Dyngeland-Sundén fikk spille 31 minutter og takket for tilliten med blant annet 6 poeng og 7 returer.

Møtes igjen 20. desember

Ullern er nummer fem på tabellen med 3-6 i seire og tap, men bør ha gode muligheter til to seire i kampene mot Tromsø Storm Ungdom i Tromsø lørdag og søndag.

Bærum (7-2) trygget andreplassen og har fri fram til tirsdag 20. desember, da Ullern igjen er motstander i årets siste BLNO-kamp, hjemme i Nadderudhallen.

Poengscorere Ullern – Bærum (54-66):

Ullern: Malin Schneidt 22, Micol Torresani 11, Tori Solberg Halvorsen 7, Fanny Dyngeland-Sundén 6, Lily Nieuwenburg Izadi 4, Camilla Wold Wægger 4.

Bærum: Julie McCarthy 17, Makana Stone 15, Abbey Hoff 13, Shiba Haji Ahmadi 8, Sofia Brokhaug Koch 8, Camilla Gjerstad 5.

Ulrikens 11. seier: 93-52

Selv uten ligaens toppscorer Stine Austgulen (21,2 poeng i snitt) underholdt Ulriken og var nær ved å score tresifret mot Midtbyen hjemme i Landåshallen.

Gjestene holdt brukbart følge til 17-12 før Katrine Fjærestad senket en buzzer-trepoenger i første periode.

Så dro hjemmelaget fra med 22-12, 25-11 og 26-17 i de tre siste periodene, i en kamp der coach DuRell Sanford roterte med 8 spillere mellom 16 og 28 minutter og ga Helene Klett (17) og Lina Blanco (16) henholdsvis 9 og 8 minutter.

17-årige Aurora Sørbye markerte seg igjen og var kampens mest effektive spiller med 22 poeng, 8 assists, 6 returer og 5 steals – på 25 minutter.

Maren Austgulen traff igjen meget bra på 2-poengsskudd (7 av 10) og endte med 14 poeng, 9 returer og 5 steals.

Ulriken hadde 38 prosent på trepoengerne (8 av 21), med 4 av 8 fra Aurora Sørbye.

Midtbyen spilte igjen uten lagkaptein Ulrikke Bentsen, i tillegg manglet Ingeborg Nævdal Gundersen. Gjestene fra Trondheim hadde sin klare ener i Henriette Höfermann, som endte på 17 poeng, 7 returer og 3 steals. Frode Rambergs jenter måtte opp i 25 turnovers mot Ulrikens aggressive forsvar og ble utklasset 50-25 i returstatistikken.

Midtbyen skal ut i ny kamp søndag mot Bergen Elite. Det er samtidig siste kamp for Höfermann, som er ferdig med studiehalvåret i Trondheim og skal tilbake til Alba Berlin fra januar.

Ulrikens neste kamp er mot Asker Aliens i Frøya Arena søndag.

Poengscorere Ulriken Eagles – Midtbyen (93-52):

Ulriken Eagles: Aurora Sørbye 22, Maren Hoff Austgulen 14, Katrine Vinther Fjærestad 14, Riley Fitzwater 10, Anna Linnea Hovig Wikstrøm 10, Synne Jacobsen 9, Celine Klett 6, Sunniva Sørbye 4, Lina Hønsi Blanco 4.

Midtbyen: Henriette Höfermann 17, Dominique Leonidas 10, Maja Kristine Osmundsvåg 8, Ragnhild Lundesgaard 6, Nina Nyegaarden 4, Emma Tallaksen 4, Lana Lacken 3.