Ingrid Selvik dominerte under begge kurver og endte på 21 poeng og 20 returer for Asker Aliens mot Midtbyen. Bildet er fra lagenes møte i Vollenhallen i oktober, med Selvik i en drive mot Emma Tallaksen (til venstre) og Maja Osmundsvåg.
FOTO: ERIK BERGLUND
Ingrid Selvik dominerte under begge kurver og endte på 21 poeng og 20 returer for Asker Aliens mot Midtbyen. Bildet er fra lagenes møte i Vollenhallen i oktober, med Selvik i en drive mot Emma Tallaksen (til venstre) og Maja Osmundsvåg. FOTO: ERIK BERGLUND

Måtte slite mot Midtbyen

Midtbyen kom til Leikvollhallen uten fire av sine beste spillere, men traff 50 prosent på trepoengere og spilte helt jevnt med tabelltreeren.

Asker Aliens – Midtbyen 72-65

Gjestene stilte med bare sju spillere, og blant dem tre-fire som har sluppet til lite i Firi-ligaen denne sesongen. Kari Kyrkjebø, Ingeborg Nævdal Gundersen, Ulrikke Bentsen og Pernille Mellem var alle syke og hjemme i Trondheim.

– Hjemme i senga, stort sett, fortalte Midtbyen-trener Frode Ramberg. Ligadebutantene er hardt rammet denne helgen, og møter også Høybråten i Furusethallen søndag.

– Vi var usikre på hvordan vi skulle se ut, fordi når det er så mye sykdom, får vi ikke trent ordentlig heller. Men denne kampen viser at vi har en innsatsvillig gruppe og en spillestil der alle kan komme inn og gjøre en jobb. Nå får vi gitt verdifull erfaring for flere, det vil styrke gruppa på sikt, fastslo han.

 

50 prosent på trepoengere

Karoline Skobba Grøtterud (22) fikk en sjelden sjanse i startfemmeren, kom godt i gang og fikk 37 minutter på banen. Den tidligere Ullern-spilleren hadde 11 poeng, 9 returer, 4 steals og 2 assist – og traff 3 av 4 trepoengere.

Midtbyens skyting var i det hele tatt solid. 17-årige Maja Osmundsvåg satte 4 av 5 treere og laget endte på 50 prosent (9 av 18).

– Vi har slitt litt med trepoengsskytinga, så det var godt å få denne kampen, konstaterte Frode Ramberg.

 

– Var ikke klare

Asker Aliens sikret tredjeplass og bronsemedaljer i Firi-ligaen allerede forrige helg, da laget vant 87-58 over Høybråten lørdag, før Midtbyen tapte hjemme for Bærum (61-76) søndag.

Det er også klart at Asker-jentene møter Bergen Elite i kvartfinale i Frøya Arena fredag 1. april, ettersom Bergen er sikret sjetteplass på tabellen.

– Sett fra vår side var var ikke dette noen god kamp, mente Jan Henrik Nyegaarden.

– Vi hadde for lange perioder uten flyt i angrep, for mye utålmodighet – og forsvaret var opp og ned. Vi var ikke så klare som vi burde ha vært, kanskje fordi vi visste at tredjeplassen var sikret, sa Asker-treneren.

Laget hans møter tabelltoer Bærum og ubeseirede Ulriken Eagles på bortebane i de to siste kampene før sluttspillet.

– Det er kamper som ikke betyr noe for plasseringen, men som er bra som forberedelser for sluttspillet, understreker Nyegaarden.

 

Ruvende Selvik

Ingrid Selvik dominerte stort under kurvene og endte med en råsterk double-double: 21 poeng og 20 returer!

Tayler Bennett satte 5 av 12 trepoengere og noterte seg for 19 poeng, 7 returer, 4 assists og 4 steals, mens Julie Skorpen hadde 17 poeng og Kristine Nyegaarden 11 poeng og 10 returer.

Siri Granheim satt på sidelinja med en skade.

– Hun har fått en liten slagskade i kneet, men vi håper hun er med igjen allerede mot Bærum søndag, sier coach Nyegaarden.

Asker manglet også Solveig Mildestvedt og Karianne Øysted Sørbye.

 

Møter Høybråten søndag

Hos Midtbyen hadde lagkaptein Fredrikke Hylen 21 poeng, 12 returer og 4 assists, Maja Osmundsvåg hadde 20 poeng.

Nå gjør trondheimslagets sju spillere seg klare til å møte Høybråten (0-17) søndag i Furuset idrettshall.

– Det blir en litt annen inngang enn i dag. Asker slapp seg kanskje litt ned da de så laget vårt, Høybråten kanskje «lukter blod», sier Frode Ramberg, som venter at Høybråten vil kjempe for sin første seier.

 

Poengscorere:

Asker Aliens: Ingrid Selvik 21, Tayler Bennett 19, Julie Skorpen 17, Kristine Nyegaarden 11, Andrine Bergseth 2, Cristina Ferrer Teixidor 2.

Midtbyen: Fredrikke Hylen 21, Maja Osmundsvåg 20, Karoline Skobba Grøtterud 11, Emma Tallaksen 8, Julie Bjørnhaug 2, Lovisa Hansen Dadadottir 2, Marthe Eide 1.