Josefin Winther ble toppscorer med 26 poeng og scoret både etter innspill, driver, offensive returer og stødige halvdistanseskudd. Her bryter Gimle-kapteinen gjennom Sandvika og setter to av sine poeng i Bærum Idrettspark søndag.
Josefin Winther ble toppscorer med 26 poeng og scoret både etter innspill, driver, offensive returer og stødige halvdistanseskudd. Her bryter Gimle-kapteinen gjennom Sandvika og setter to av sine poeng i Bærum Idrettspark søndag.

Josefin bar oss til seier

Da Gimle-guardene ikke traff, slo Josefin Winther til med sin beste offensive kamp.
 

Sandvika – Gimle 55-67

Bergen Elite – Høybråten 53-65

- Hun jobber dedikert, er blitt mer bevegelig som spiller og bar oss offensivt i dag, sa Gimle-trener Audun Eskeland etter at lagkaptein Josefin Winther hadde scoret 26 poeng i 67-55-seieren over Sandvika.

En «all-time high» for 32-åringen, som aldri har vært noen storscorer. Gjennomsnittet denne sesongen var før helgen 8,2 poeng per kamp, med 14 poeng mot Høybråten som mest. Den tidligere scoringsrekorden hennes var 21 poeng mot Bergen Elite i februar 2015.

- Jeg er kommet i form, har gått ned i vekt og beveger meg lettere og bedre, forklarer den 180 cm høye forwarden som er mer kjent som musiker og som låtskriver til Norges Eurovision-finalist «Silent Storm» i 2014.

- Det er ikke så viktig for meg å score så mye, og greit med 10 poeng også hvis jeg har gjort en god jobb for laget presiserer hun.

De tre Winther-søstrene har spilt sammen på Gimles ligalag i en årrekke, og var sentrale i Bærum Idrettspark søndag.

Lillesøster Jennifer (25) hadde også sin beste offensive kamp for sesongen og var nest-mestscorende på Gimle med 13 poeng, og Julie (31) – lagets beste og BLNOs tredje beste rebounder – bidro med 7 poeng i tillegg til et solid antall returer.

- Vi har guarder som scorer mye, men det er utrolig kjekt med en så stor gruppe av gode spillere og så mange som kan avgjøre. Og deilig å vite at andre kan steppe opp, som Jennifer gjorde det i dag, sa kapteinen og storesøsteren.

 

Sandvika nede i 6 poeng

Etter en førsteperiode med tre «runs» (0-8, 8-0 og 0-7 til perioderesutatet 8-15), overtok Gimle styringen i andre periode og var oppe i 17 poengs ledelse (31-14) etter to raske 3-poengere fra Sigrid Hardie og Andrea Bolstad Raa.

Ved halvtid sto det 36-21 til gjestene, men da tredjeperioden startet med to perfekte 3-ere fra Embla Bøckmann Øvstebø, begynte Sandvika å hale innpå.

De kom ned i 6 poeng (32-38), men hver gang hjemmelaget øynet håp om kontakt, var Josefin Winther der og økte Gimles ledelse igjen. Den lå mellom 10 og 12, før de rødkledde satte inn en sluttspurt og reduserte til 6 poeng to ganger, senest 53-59 ved Pernille Mellem med under to minutter igjen på tavla.

Men da 1:30 gjensto, la Jennifer Winther en 3-poenger til 62-53 for gjestene og avgjorde i praksis kampen for Gimle.

- Sandvika er flinke til å gå på returer og knuste oss der i dag, mente Josefin.

- Vi blokker ikke godt nok ut, og som Audun sier, mangler vi killerinstinktet når vi har fått en ledelse og kan punktere kampen. Vi har vært underdog så lenge og trekker oss litt som gruppe når de situasjonene oppstår.

 

- For passive og veike

Ligaens toppscorer Makala Roper scoret 25 poeng for Sandvika og satte opp spillet for hjemmelaget. Severine Uggen startet på benken og var ikke helt i vanlig slag.

- Severine har vært sjuk hele uka og har ikke fått trent, forklarte Ola Gravem Knutsen.

Han var langt fra fornøyd med å ha matchet Gimle i sluttfasen av kampen og å «vinne» andre del av kampen 34-31.

- Før kampen er vi enige om at vi skal matche Gimle intensitet, på fart opp og ned banen og kjemping på returer, men gjør ingenting av det før langt ut i kampen. Vi vet at Gimle legger trykk på ball, men blir for passive og veike. Men jentene jobber veldig bra de siste 20 minuttene, da er vi på det nivået vi må ha fra start i kampene, presiserte Sandvika-treneren.

 

Poengscorere i Sandvika – Gimle:

Sandvika: Makala Roper 25, Maria Thoresen Myklebust 7, Severine Uggen 7, Embla Bøckmann Øvstebø 6, Helene Cecilie Kystad 4, Pernille Mellem 4, Cathinka Sandsdalen 2.

Gimle: Josefin Winther 26, Jennifer Winther 13, Maren Mildestvedt 8, Julie Winther 7, Sigrid Hardie 6, Karoline Falch-Monsen 4, Andrea Bolstad Raa 3.

 

Høybråten avgjorde i 4. periode

Høybråten slo Bergen Elite 53-52 hjemme på Furuset forrige helg, og «returen» i Amalie Skram-hallen søndag ble lenge jevn og spennende.

Hjemmelaget førte det meste av kampen og var oppe i 11 poengs ledelse (47-36) like før slutt i tredje periode før det meste stoppet opp og Høybråten overtok.

På Bergen Elite-ledelse 49-45 scoret Ingrid Hutchesson to ganger under kurven (49-49), før kampens toppscorer Sigrid Male Davidsen sendte gjestene i ledelsen for godt. Fra 52-51 gikk Høybråten rett til 61-51 på tre minutter og hadde avgjort kampen. Det endte 65-53 etter at Bergen Elite hadde kollapset i sisteperioden der hjemmelaget ble utklasset 26-6.

Høybråten har dermed innbyrdesfordel på Bergen Elite (2-0 i kamper), og ser ut til å skulle kjempe med Sandvika om femteplassen på BLNO-tabellen. Lagene møtes søndag 17. februar i Bærum Idrettspark i en kamp som fort kan bli avgjørende for plasseringene.

 

Poengscorere i Bergen Elite – Høybråten:

Bergen Elite: Kristin Skåtun Hannestad 18, Emma Tallaksen 11, Tuva Andersen 10, Sofie Blydt Paulsen 10, Emma Harloff 2, Ulrikke Hoff 2.

Høybråten: Sigrid Male Davidsen 20, Ingrid Hutchesson 14, Flaka Kelmendi 13, Henon Binyam Hadgu 9, Hawelty Michael 5, Astrid Jansen Gjersvik 4.