Siri Granheim fanger en retur foran Julie McCarthy her, men kunne ikke forhindre at Bærum og McCarthy vant lokaloppgjøret i Vollenhallen. Duoen spilte sammen i Hønefoss med Svein Roger Eriksen som sin første trener og dagens Bærum-trener Ola Gravem Knutsen som den andre, og en sesong for NTNUI Shakers i Trondheim. De er nå nummer 1 og 2 i både effektivitet og på returer i BLNO - med Julie McCarthy best i begge kategorier.  
Til venstre i bildet ser vi Alison Lewis, til høyre Julie Skorpen.
FOTO: ERIK BERGLUND
Siri Granheim fanger en retur foran Julie McCarthy her, men kunne ikke forhindre at Bærum og McCarthy vant lokaloppgjøret i Vollenhallen. Duoen spilte sammen i Hønefoss med Svein Roger Eriksen som sin første trener og dagens Bærum-trener Ola Gravem Knutsen som den andre, og en sesong for NTNUI Shakers i Trondheim. De er nå nummer 1 og 2 i både effektivitet og på returer i BLNO - med Julie McCarthy best i begge kategorier. Til venstre i bildet ser vi Alison Lewis, til høyre Julie Skorpen. FOTO: ERIK BERGLUND

Hønefoss-duo på statistikktoppen

Forrige helg hadde de hver sin monsterkamp. I Vollenhallen fredag kjempet de tidligere Hønefoss-lagvenninnene Siri Granheim (26) og Julie McCarthy (27) mot hverandre i lokaloppgjøret mellom Asker Aliens og Bærum – som Julie og Bærum vant.

Asker Aliens – Bærum 46-71

- Det stoppet litt opp, vi fikk ikke flyt i angrep lenger og så kom Bærum tilbake. Men vi klarte å holde tempoet bra oppe og jeg føler at vi aldri ga opp og klarte å spille bra sammen, sa Siri Granheim etter at Asker hadde gitt favoritten Bærum trøbbel i store deler av fredagens kamp i Vollenhallen.

Hjemmelaget ledet 6-0 og 9-2 i starten og det gikk nesten sju minutter før Tiril Hjelde satte inn Bærums første scoring i spill (9-4). Men da Bobbi-Jo Colburn la en buzzer-trepoenger til Bærum-ledelse 16-14 etter første periode, hadde gjestene snudd kampen – for godt.

De lyseblå var oppe i 20 poengs ledelse (45-25) før Asker hentet seg inn og plutselig bare var 5 poeng bak (46-51) etter en scoring fra Kristine Nyegaarden tidlig i fjerdeperioden.

 

Colburn dominerte

Så var det slutt for hjemmelaget. Bærum satte innpå igjen Alison Lewis, som fortsatt sliter med en vond ankel, men som satte opp tempoet. Og sammen med i første rekke Bobbi-Jo Colburn, Julie McCarthy og Tiril Hjelde sørget USA-importen for at Ola Gravem Knutsens jenter løp fra Asker og økte til 71-46 før det var over.

Bobbi-Jo Colburn spilte sin andre kamp i Bærum-trøya og løftet seg mange hakk fra debuten mot Ullern forrige helg. Den kanadiske guarden drivet seg til scoringer både med venstre og høyre hånd, endte på 30 poeng etter 9/14 på 2-poengsskudd og 2/7 på treerne og hadde i tillegg 5 returer og 4 assists.

 

Tøffinger fra Hønefoss

Samtidig vant Julie McCarthy duellen mot Siri Granheim – hårfint. Forrige helg hadde Granheim 24 poeng og 27 returer da Asker vant i Tromsø (84-54), mens McCarthy landet på 24 poeng og 21 returer i Bærums sterke borteseier over Ullern (89-53).

De to tidligere lagvenninnene fra Hønefoss er nummer 1 og 2 i effektivitet i BLNO og samtidig 1 og 2 i returer med henholdsvis 16,4 og 14,9 i gjennomsnitt per kamp.

På Hønefoss startet de med Svein Roger Eriksen (70 år fredag!) som trener, før de fikk Ola Gravem Knutsen - dagens Bærum-coach.

- Svein Roger var veldig dyktig og lærte oss masse, og Ola var en viktig grunn at jeg valgte å spille for Bærum i fjor, forteller Julie McCarthy.

 

- Som en vegg

Forward-duoen spilte også sammen i NTNUI Shakers i Trondheim én sesong da Julie kom tilbake fra college i USA.

- Det var da jeg fikk smaken på basket igjen og ville tilbake til ligaen, forklarer 27-åringen.

Med sine 187 cm ruver Bærum-centeren under kurvene, mens Siri Granheim får utrettet mye selv om hun ikke er høyere enn 1,78.

- Jeg hater å spille mot Siri, hun «hustler» og er så sterk. Hun er lavere ja, men det virker nesten ikke sånn. Når jeg prøver å bokse henne ut, er hun som en vegg og har vært sånn siden dag 1, fastslår Julie McCarthy.

 

Konkurransevilje og angrepsfokus

- Det er klart at Julie blir satt opp mye mer enn hva Siri gjør her, understreker Ola Gravem Knutsen.

- Vi får mismatcher med Julie inside, så det er en del av vår game-plan å kunne utnytte det. Men selv om Siri ikke har samme høyden som Julie, er hun inne og kriger og fighter og gir aldri opp en ball. Da kan du slå spillere som ikke gjør det samme.

- Både Siri og Julie har håndballbakgrunn og det jeg ser av dem nå er det samme jeg så da de spilte på aldersbestemte lag i Hønefoss. En fysisk tøffhet, konkurransevilje og evnen til å ha angrepsfokus hele tida. Man kommer veldig langt med å ha vilje uansett hva man driver med, presiserer Bærum-treneren.

 

Gomis klar mot Ullern?

Med seieren gikk Bærum opp i 4-1, passerte Ullern (4-1) på innbyrdes oppgjør og er nå nummer to på BLNO-tabellen bak Ulriken Eagles (4-0), som møter Ullern i Oslo søndag.

Bærum får trolig Émilie Gomis med allerede i neste kamp, hjemme mot Ullern søndag 6. desember.

- Jeg håper det, har en god følelse og har lyst til å komme i gang og være på laget, sa 37-åringen, som sliter med vonde knær. Inntil videre sitter hun på benken og skal fortsette å være både assistant coach og spillerutvikler utover i sesongen.

Den 1,80 m høye guarden var visekaptein for Frankrikes landslag og i startfemmeren da laget spilte OL-finale mot USA i London i 2012, og vant EM-gull med det franske laget tre år tidligere. Hun har holdt seg i god form og spilte så sent som i fjor militær-VM i Wuhan i Kina.

- Vi fikk bare fjerdeplass, så ingen medaljer, men det var en god erfaring, forteller Gomis, som på Bærum Baskets hjemmeside forklarer at hun er kommet til Norge på grunn av en norsk mann - bosatt i Lommedalen.

Det passer Bærum perfekt: Her får de inn en spiller med 194 landskamper for Frankrike og en merittliste ingen tidligere BLNO-spiller verken for menn eller kvinner kan vise til.

- Jeg skal prøve å gi mitt beste, hjelpe laget med råd og ferdigheter, men må ta det steg for steg nå. Jeg håper jo å være med på å bygge lagånd og målet er selvfølgelig å vinne mesterskapet, sier hun.

PS. Tavla i hallen viste 48-71, men riktig score i kampen skal være 46-71 etter at Asker og Julie Skorpen er gitt en ikke-eksisterende scoring på stillingen 25-43.

 

Poengscorere:

Asker Aliens: Julie Skorpen 10, Kristine Nyegaarden 9, Ingrid Selvik 9, Siri Granheim 7, Karianne Øysted Sørbye 6, Bodil Brokhaug 3, Marika Underwood 2.

Bærum: Bobbi-Jo Colburn 30, Tiril Rokne Hjelde 14, Julie McCarthy 10, Alison Lewis 6, Eirin Vreim Holm 6, Embla Bøckmann Øvstebø 4, Cecilia Riise 1.