Fatima Mohammad som fyller 17 år i desember har startet sesongen glimrende. Ulriken-guarden snitter på 15 poeng i BLNO og har truffet 11 av 13 straffer hittil og satt 60 prosent av 2-poengsskuddene. Mot Ullern var hun med på å drive opp tempoet i gjestenes angrep med flere sterke driver, som her mot (fra venstre) Malin Schneidt, Tori Solberg Halvorsen og Selma Nybø Vangstein. Til høyre i bildet er Ulrikens lagkaptein, Vilde Tveito. FOTO: ERIK BERGLUND

Holdt trykket i 40 minutter

Med intensitet, tempo og imponerende skyting kom Ulriken-jentene opp i 94 poeng selv med toppscorer Stine Austgulen hjemme. Gjestene stresset Ullern til 30 turnovers og vant med utklassingssifre over tabelltreeren.

Ullern – Ulriken Eagles 46-94

Høybråten – Tromsø Storm Ungdom 53-49

- Jeg syns vi spiller en god kamp, vi får rotert med hele laget og klarer å holde trykket oppe hele veien, sa Ulriken-kaptein Vilde Tveito etter at de ubeseirede serielederne hadde scoret mer enn dobbelt så mange poeng som hjemmelaget i Ullern Flerbrukshall.

De rødkledde var skjerpet fra første minutt, skrudde egentlig aldri av intensiteten og hadde ingen downperioder.

Ulriken Eagles gikk ut med 11-2, ledet med 13 poeng etter første periode (23-10) og vant de tre siste med 9, 14 og 12. Til seier 94-46, vel å merke uten sin toppscorer Stine Austgulen som var hjemme i Bergen og fortsatt ikke er bra i ankelen etter overtråkket i Tromsø for snart en måned siden.

16-årige toppscorere

Mens de rutinerte og fysisk sterke forwardene Tori Solberg Halvorsen og Cecilia Gnaly sto for 33 av Ullerns 46 poeng, hadde gjestene seks spillere mellom 10 og 18 poeng og ytterligere to på 8 og 7.

Det viser jevnheten i et lag som i realiteten er et ungdomslag med tre «overårige»: Vilde Tveito (25) og Austgulen-søstrene, Stine (26) og Maren (29).

Kaptein Tveito gjorde jobben med 10 poeng etter 5/9-skyting, Maren Austgulen hadde 100 prosent med 5/5 og dessuten 7 returer på ikke mer enn 22 minutters spilletid, mens 16-åringene Karyn Sanford, Fatima Mohammad og Celine Klett var dagens mestscorende Ulriken-spillere.

Større tap, men bedre følelse

Ullern tapte 53-89 for Bærum forrige søndag, og både scoret mindre og slapp inn mer mot Ulriken. Etter seier i de fire første kampene har Fredrik Blomqvists jenter fått kjenne på nivået hos de to store favorittene.

- Jeg har en mye bedre følelse nå enn etter kampen mot Bærum, fastslo Selma Nybø Vangstein.

- Vi hadde mye bedre energi i laget nå. I forkant var vi veldig redde for Ulrikens press, men det syns jeg vi taklet bra. Men vi ser etter å pushe ballen og noen ganger kan vi kanskje roe litt mer ned, sa Ullern-kapteinen som forklaring på lagets 30 turnovers.

- Vi var flinkere til å holde game-planen vår nå, og holdt ballen bedre i laget. Og så var vi mye bedre til å se etter mulighetene vi hadde inside, forklarte 18-åringen.

Det var hjemmelagets styrke i kampen: Tori Solberg Halvorsen (32) og Cecilia Gnaly (27) fikk brukt sine henholdsvis 183 og 182 cm godt og utnyttet mismatch-situasjonene. Halvorsen var kampens toppscorer med 21 poeng og hadde i tillegg 7 returer, Gnaly landet på 12 poeng og 9 returer.

Best i alt

Aggressive Ulriken-spillere vant likevel returstatistikken så klart som 37-27, og tallene fra kampen viser at bergenserne var best i alt. De traff 10 av 13 straffekast mot Ullerns 7 av 13, hadde 60 prosent på 2-poengere mot Ullerns magre 34 og traff 8 av 25 treere (32 prosent) mot Ullerns 3 av 14 (21 prosent). Verst for hjemmelaget var likevel 30 turnovers mot Ulrikens 15 og at gjestene hadde 17 steals mot Ullerns 6.

Det var en maktdemonstrasjon fra Ulriken, som har hjemmekamper mot Høybråten førstkommende lørdag og mot Bergen Elite søndag 6. desember før den neste toppkampen mot Bærum – i Nadderudhallen søndag 13. desember.

Ullern får besøk av Asker Aliens i en forventet jevn kamp allerede torsdag.

Poengscorere:

Ullern: Tori Solberg Halvorsen 21, Cecilia Gnaly 12, Olivia Priestley 4, Felicia Dyngeland-Sundén 4, Malin Schneidt 3, Selma Nybø Vangstein 2.

Ulriken Eagles: Karyn Sanford 18, Fatima Mohammad 15, Celine Klett 15, Maren Austgulen 10, Hanne Nybø 10, Vilde Tveito 10, Synne Jacobsen 8, Sunniva Sørbye 7, Maya Carroll 1.

Davidsen-comeback sikret Høybråten-seier

Tromsø Storm Ungdom ledet i 35 av 40 minutter, men Sigrid Male Davidsen ble for god for gjestene og var hovedpersonen da Høybråten spurtet inn til 52-49 og sesongens første BLNO-seier.

Davidsen har vært ute i over et år med tretthetsbrudd i begge leggene, men gjorde comeback med 8 minutter tidlig i kampen og de 8 siste.

Det holdt: Etter at Frida Liholm Strøm hadde lagt inn 46-45 og sendt hjemmelaget i føring for første gang, overtok den 25-årige kapteinen det meste av ansvaret i sluttminuttene. Davidsen satte inn 48-45, ble feilet og scoret på én straffe til 49-46 og gjorde alt selv da hun fikset 52-47 med litt over et minutt igjen.

Tromsøs toppscorer Vilde Havnes reduserte med to straffer, men Henon Ogbazion trygget Høybråtens seier med et straffekast til 53-49 bare 12 sekunder før slutt.

- Det var veldig gøy å være med igjen og kunne bidra til seieren, fastslo Sigrid Male Davidsen, som endte med 13 poeng, 6 returer og 3 blokker på sine 16 minutter.

- Jeg føler jeg er på god vei tilbake, men har selvfølgelig mye å jobbe med. Bruddene er helt grodd, men jeg får fortsatt en del betennelsesreaksjoner. Jeg må bygge meg opp igjen og håper på spilletid neste helg også, sa den 1,85 m lange forwarden.

Høybråten skal opp mot Ulriken Eagles og Bergen Elite kommende helg og har deretter en ny bortekamp mot Asker Aliens fredag 4. desember.

Tromsø Storm Ungdom måtte stille uten sin mest rutinerte og effektive spiller Oda Marie Austheim (36), nest-toppscorer Ingeborg Gruber (17) og pointguard Embla Fuhr (21), og kom til Oslo med bare åtte spillere – med en gjennomsnittsalder på 18,1 år!

Oppløftende av Tromsø

De innledet likevel med 14-2 og holdt på ledelsen til fem minutter gjensto av kampen. Spillerne har hatt stor fremgang under sin trener Stefan Pettersson, og har all ære av kampen i Furuset idrettshall.

16-årige Vilde Havnes storspilte igjen som pointguard og etter 21 poeng mot Asker forrige helg, ble hun mestscorende med 18 nå, i tillegg til 6 returer, 2 steals og 2 blokker. Lagkaptein Ragnhild Lundesgaard (17) endte med 12 poeng og 8 returer, og alle åtte spillere kom på scoringslista.

Tross tapet var det en særdeles oppløftende kamp for Tromsø-jentene, som ble slått først og fremst på grunn av høyde, styrke og rutine – og av klassespilleren Sigrid Male Davidsen. Høybråten vant returstatistikken så klart som 46-27, etter 10 returer av 17-årige og 1,87 m lange Frida Liholm Strøm.

Høybråten: Sigrid Male Davidsen 13, Emily Osborn Andersen 9, Jofrid Jansen Gjersvik 7, Frida Liholm Strøm 6, Ariam Germeskel 6, Ingrid Jansen Gjersvik 4, Henon Ogbazion 3, Tine Martinsen 2, Ralitsa Rumenova Topalova 2, Adrianna Berg 1.

Tromsø Storm Ungdom: Vilde Havnes 18, Ragnhild Lundesgaard 12, Hannah Ørjansdatter Wasmuth 6, Stine Rasmussen Schjølberg 5, Eline Wang Gustavsen 2, Ingrid Elise Karlsen 2, Nora Kristine Karlsen 2, Ingrid Johanna Sand 2.