Makana Stone og Bærum stoppet Ulrikens seiersrekke på 21 kamper med 58-48 i Landåshallen søndag. Bildet er fra lagenes møte i samme hall i januar, med Synne Jacobsen i forsvar for Ulriken Eagles.
FOTO: KJELL EIRIK HENANGER
Makana Stone og Bærum stoppet Ulrikens seiersrekke på 21 kamper med 58-48 i Landåshallen søndag. Bildet er fra lagenes møte i samme hall i januar, med Synne Jacobsen i forsvar for Ulriken Eagles. FOTO: KJELL EIRIK HENANGER

Godfølelsen tilbake i Bærum

– Vi har hatt litt mye stang-ut denne sesongen, så det var godt å dra fra Bergen med to seire etter å ha tapt to kamper her sist, sa Julie McCarthy etter at Bærum stoppet Ulrikens seiersrekke på 21 kamper.

Ulriken Eagles – Bærum 48-58

Ullern – Tromsø Storm Ungdom 80-50

Hjemmelaget ledet på stillingen 5-4 i åpningsminuttene og på 25-23 etter en 2+1-situasjon fra 16-årige Anna Linnea Hovig Wikstrøm, men i resten av kampen måtte de jage etter gjestene fra Bærum.

I en toppkamp preget av mye bom og mye godt forsvar var det Bærum som rykket litt fra i andre og tredje periode. Til 40-30 og litt senere til 49-40 med en trepoenger fra Tiril Rokne Hjelde akkurat da Ulriken hadde begynt å få kontakt.

Etter 100-25 (!) over Bergen Elite lørdag, var Bærum på offensiven fra start i søndagens kamp. Mot et Ulriken-lag som riktignok var svekket både i klasse og dybde fordi Aurora Sørbye (17) og storesøster Sunniva (19) ikke spilte.

Mest av alt ble det en forsvarssseier.

– Det har løsnet for oss kollektivt i forsvar, men vi har fortsatt mye å jobbe med og vet at Ulriken kan mye bedre enn de leverte i dag, sa Julie McCarthy.

 

«Reality check» og oppvaskmøte

Den forrige bergensturen endte med et sensasjonelt tap for Bergen Elite (46-48) og 61-70 for Ulriken. Og kanskje var det nettopp da Bærum-spillerne våknet.

– Det var en «reality check» i Bergen sist, så vi måtte ha et lite oppvaskmøte og jobbe mot noe bedre. Vi har vært opptatt av å bygge lagfølelse og jobbe mer sammen som et lag. Nå er det viktig for oss å få en god kamp hjemme mot Asker søndag, så vi har en god følelse inn mot sluttspillet, understreket lagkapteinen.

 

Ahmadi tilbake

Gledelig for Bærum er det også at landslagspointguarden Shiba Haji Ahmadi er i trening igjen og vil forsterke laget i NM-sluttspillet 14.- 16. april og kanskje allerede i søndagens hjemmekamp mot Asker Aliens.

Seieren over Ulriken betyr at Bærum (18-5) er sikret sølvmedaljer og at Asker Aliens (16-7) får bronse, uten at det spiller så mye rolle annet enn medaljenes valør.

De to styrer likevel mot hverandre i NM-semifinalen, under forutsetning av at de slår ut Tromsø Storm Ungdom (Bærum) og Bergen Elite (Asker) i hver sin kvartfinale.

Julie McCarthy ruvet under begge kurver og var kampens ledende spiller med 15 poeng, 16 returer og 3 blokker.

Abbey Hoff hadde 21 poeng og 13 returer, Makana Stone 16 poeng, 11 returer og 4 assists.

Trioen McCarthy-Hoff-Stone scoret de 46 første poengene for gjestene, Tiril Rokne Hjelde la inn 6 i fjerdeperioden.

 

2 av 18 på trepoengere

DuRell Sanford forklarte Ulrikens tap med dårlig skyting.

– Forsvaret vårt var solid nok, men vi misset for mange åpne og enkle skudd. Begge lag skjøt dårlig, men Bærum hadde noen perioder hvor de traff bedre, sa Ulriken-coachen.

Ulriken satte bare 2 av 18 trepoengere og er avhengig av å treffe bedre for å kompensere for Bærums inside-overtak. Stine Austgulen på 0 av 5 og Celine Klett på 0 av 4 er sjelden kost. Gjestene traff bare så vidt bedre, med 4 av 18. På topoengsskudd hadde Bærum 40 prosent treff og Ulriken 36.

Synne Jacobsen var hjemmelagets beste spiller med 15 poeng, 8 returer og 3 steals. Anna Linnea Hovig Wikstrøm var også positiv med 11 poeng, 3 returer, 2 assists og 2 steals.

 

Valgte å hvile Aurora

Aurora Sørbye satt på benken med en vond legg, Sunniva Sørbye var på tur med skolen.

– Aurora har litt trøbbel med leggen, men vi var allerede seriemestere og det er ikke noe poeng i å spille med henne når hun ikke er 100 prosent. Vi ofrer heller en kamp, vi må se det store bildet, forklarte Sanford.

Ulriken har igjen to hjemmekamper, lørdag mot Ullern og søndag mot Tromsø Storm Ungdom.

 

Poengscorere Ulriken Eagles – Bærum (48-58):

Ulriken Eagles: Synne Jacobsen 15, Stine Hoff Austgulen 13, Anna Linnea Hovig Wikstrøm 11, Maren Hoff Austgulen 6, Celine Klett 3.

Bærum: Abbey Hoff 21, Makana Stone 16, Julie McCarthy 15, Tiril Rokne Hjelde 6.

 

Enkelt for Ullern: 80-50

Tromsø Storm Ungdom holdt følge til 15-11 før hjemmelaget Ullern dro fra og var oppe i over 30 poengs ledelse allerede mot slutten av tredje periode.

Gjestene spilte uten sin pointguard Alexandra Polishchuk, som måtte ut med overtråkk mot Asker Aliens lørdag. Dermed ble de også et lettere bytte for Ullerns aggressive forsvar, og pådro seg så mye som 25 turnovers.

Også forwarden Oda Marie Austheim manglet på Tromsøs lag denne helgen.

Tori Solberg Halvorsen hadde 16 poeng og 12 returer for Ullern. Laura Martínez Basora hadde 10 poeng og Micol Torresani 13 assists og 5 steals, mens Selma Freng Sørensen traff 4 av 8 trepoengere og Lily Izadi traff 3 av 7.

Vilde Havnes var Tromsøs og kampens toppscorer med 17 poeng.

 

Poengscorere Ullern – Tromsø Storm Ungdom (80-50):

Ullern: Tori Solberg Halvorsen 16, Laura Martínez Basora 14, Selma Freng Sørensen 14, Lily Nieuwenburg Izadi 13, Sophia Priestley 6, Micol Torresani 6, Aurora Grieg Toyomasu 5, Helena Eckhoff-Eliassen 2, Hannah Ledsten-Ullersmo 2, Camilla Wold Wægger 2.

Tromsø Storm Ungdom: Vilde Havnes 17, Ingeborg Nitter Gruber 15, Victoria Gundersen 10, Ingrid Elise Karlsen 6, Nora Kristine Karlsen 2.