Makana Stone tar med seg ballen i stor fart opp på banen og med bare Bergen Elite-spillere rundt seg. Fra venstre ser vi Ane Schanke-Næss, Christina Brevig Ørner, Tuva Andersen og Sunniva Vik Pettersen. 
FOTO: ERIK BERGLUND
Makana Stone tar med seg ballen i stor fart opp på banen og med bare Bergen Elite-spillere rundt seg. Fra venstre ser vi Ane Schanke-Næss, Christina Brevig Ørner, Tuva Andersen og Sunniva Vik Pettersen. FOTO: ERIK BERGLUND

God generalprøve for Bærum

Bærum ladet opp til sesongens tredje Ulriken-kamp med en solid angrepskamp mot Bergen Elite.

Bærum – Bergen Elite 77-45

Etter en slitekamp borte mot Tromsø Storm Ungdom lørdag og seier 64-50, var det et helt annet Bærum-lag som tok imot Bergen Elite i Nadderudhallen.

Julie McCarthy som sto over Tromsø-turen var med igjen og ruvet igjen under kurvene. Lea Heiene Tveteraas innledet kampen med en 3-poenger, Abbey Hoff traff tre av sine fire første treere og Makana Stone var raskt i gang.

Hjemmelaget traff 8 av sine 14 trepoengsskudd og ledet 51-30 ved pause etter en solid offensiv.

Så holdt de de mørkeblå fra Bergen til bare 4 poeng i tredjeperioden.

 

Ballflyt og 51 poeng før pause

– Vi var flate i går mot Tromsø, men fikk snakket om ting og justert inn mot en motstander som kom fra en god opplevelse mot Asker. Vi visste de ville komme her med en 2-3-sone, så det handlet om å spille disiplinert og konstruktivt mot sonen, forklarte Ola Gravem Knutsen.

– Det ga oss veldig mange skudd både inne under kurven og ute, vi hadde ballflyt og scoret 51 i første omgang, det er bra selv om vi har litt for mange turnovers.

 

– Trenger mer tid

Kampen var tidlig vunnet, alle 9 spillere fikk minimum 15 minutter på banen og alle kom på scoringslista.

Men trener Knutsen har ikke altfor store forventninger før sesongens tredje møte med serieleder Ulriken Eagles, som står med 13 strake seire og som slo Bærum 66-43 og 72-56 i de to kampene i Nadderudhallen i oktober og november.

– Vi trenger mer tid for å komme dit vi ønsker å være. Vi har mye å jobbe med utover vinteren og inn mot sluttspillet, understreker han.

– 22 turnovers som vi har i dag, er altfor mange. De kommer etter dårlige valg og må bare plukkes vekk.

 

Pause for Ahmadi

I Landåshallen søndag må Bærum også klare seg uten sin pointguard, Shiba Haji Ahmadi. Landslagsspilleren satt på benken i Nadderudhallen søndag, men har innvilget seg en pause fra basket.

– Det ble bare en litt for stor totalbelastning, så jeg har tatt en pause for å hente meg inn igjen, fortalte 23-åringen. Men hun åpner for å spille igjen når det nærmer seg sluttspill:

– Det kan absolutt hende.

 

Tiril Hjelde tilbake

Gladnyheten for Bærum er at Tiril Rokne Hjelde (22) er hjemme igjen etter studier i England og spilleklar, riktignok ikke til kommende helgs kamper i Bergen.

Abbey Hoff var Bærums toppscorer med 21 poeng og kampens mest effektive spiller – etter 8 returer, 6 assist og 3 av 5 på trepoengere.

Makana Stone endte på 19 poeng og 11 returer, Julie McCarthy hadde 10 poeng og 21 returer og Bærum vant returstatistikken overlegent, 56-19.

 

Harloff på hugget: 23 poeng

Men Bergen Elite hadde kampens mestscorende spiller. Emma Thowsen Harloff satte 4 av 8 trepoengere, 4 av 12 toere og 3 av 3 straffer og nådde 23 poeng. Hun markerte seg også med 4 assists og 2 steals.

Gjestene var ikke i nærheten av spillet de viste mot tabelltoer Asker Aliens lørdag, da de tapte 70-72 etter to straffekast 1,2 sekunder før slutt.

I kampen før røk de hjemme mot Tromsø Storm Ungdom (47-64), så det svinger litt av Bergen Elite.

– Jeg vet ikke hvorfor, men mot Asker i går fikk vi vist hvem vi er og vi hadde ikke samme spillet i dag. Vi begynte veldig dårlig og klarte ikke å bygge oss opp igjen, sa Harloff.

20-åringen hadde all grunn til å være fornøyd med sin egen kamp. Hun var to år ute med korsbåndsskade og kom forsiktig i gang igjen i fjor. Nå er den 1,77 m høye guarden en nøkkelspiller hos Bergen Elite og står med 12,2 poeng i snitt pr. kamp.

 

Trio til militæret

Bergen Elite har mistet flere spillere til studier de siste sesongene, og før andre seriehalvdel forsvant Maren Eskeland Schütz, Hanna Nordtveit Sand og Lotte Horn alle til militæret.

Mot Bærum søndag kom bare fire spillere på scoringslista. Men Emma Thowsen Harloff gleder seg til å møte Bærum på nytt hjemme i Amalie Skram-hallen lørdag.

– Da skal vi gjøre det bedre, lover hun.

 

Poengscorere Bærum – Bergen Elite (77-45):

Bærum: Abbey Hoff 21, Makana Stone 19, Julie McCarthy 10, Lea Heiene Tveteraas 8, Sofia Brokhaug Koch 7, Selma Deisz 4, Cecilia Riise 3, Malena Waage Thomsen 3, Camilla Gjerstad 2.

Bergen Elite: Emma Thowsen Harloff 23, Tuva Andersen 9, Kristin Skåtun Hannestad 9, Ane Schanke-Næss 4.