Bergen Elites nye trio gleder seg til å komme i gang med sesongen. Fra venstre Annabel Wendel, Hedwig Follestad Johansen og Karoline Søvik Killingrød. På veggen bak ser vi Kristin Skåtun Hannestad (nr 8) og Ulrikke Galtung Døsvig Hoff!
FOTO: ARILD SANDVEN
Bergen Elites nye trio gleder seg til å komme i gang med sesongen. Fra venstre Annabel Wendel, Hedwig Follestad Johansen og Karoline Søvik Killingrød. På veggen bak ser vi Kristin Skåtun Hannestad (nr 8) og Ulrikke Galtung Døsvig Hoff! FOTO: ARILD SANDVEN

Fullt lag og forventninger

Fire forsterkninger, 12 spillere i troppen og fem 17-årige rekrutter som banker på døra gir Bergen Elite mange å velge blant. Det gir også trener Geir Bangstad muligheten til å rendyrke lagets tempofylte og intense spill.

- Nå har vi fullt lag, så nå er vi der vi skal være og kan gjennomføre det vi har jobbet med noen år, fastslår den rutinerte treneren.

Kaia Brendesæter er tilbake etter militærtjeneste, Karoline Søvik Killingrød er kommet fra Ytrebygda og to nye bergensstudenter er på plass:

Asker Aliens’ gode skytter Hedwig Follestad Johansen og nederlandske Annabel Wendel, en 180 cm lang guard som også kan ruve inside.

Susanne Blydt Paulsen skal ut til et år i det militæret, men Bergen Elite er likevel klart styrket foran den nye sesongen – og ikke minst dypere enn tidligere.

 

Fem seire

I forrige sesong måtte laget i mørkeblått nøye seg med sjetteplass etter fem seire (5-12) før BLNO ble stoppet og annullert i mars. Da hadde Bergen Elite bare igjen en seriekamp mot UIriken Eagles før NM-sluttspillet.

- Vi var på glid ved slutten av fjorårssesongen, sier Bangstad, som forventer mer av laget sitt i 2020/21-sesongen.

Målet er enkelt og greit: - Vinne kamper!

- Nå har vi solid benk og slipper å måtte gi noen spillere for mange minutter og å gå ned i intensitet. Vi skal fortsatt løpe og spille rask basketball, og nå skal vi kunne «loade» opp med skyttere. Vi kan også ha bra size på guardene med spillere på 1,80, 1,77 og 1,74, forklarer han.

 

Sterke skyttere

Bergen Elite landet på 26 prosent treff i 3-poengsskyting forrige sesong og var bare fjerde best i ligaen, men har større potensial.

Sigrid Hardie hadde 37,9 prosent før hun ga seg i desember i fjor, mens Ulrikke Galtung Døsvig Hoff endte på 34,1. Tuva Andersen, Sofie Paulsen og hjemvendte Kaia Brendesæter er normalt også habile 3-poengsskyttere, og samtidig har laget fått inn en ekspert i Hedwig Follestad Johansen. 21-åringen traff på 36,8 prosent (42 av 114) for Asker Aliens og var med det tredje best i BLNO-statistikkene.

 

26 returer i én kamp

Bergen Elites utfordring har vært størrelse og rebounding. 30 returer per kamp i fjor var klart færrest blant lagene i ligaen. Kristin Skåtun Hannestad er ikke høyere enn 175 cm, men var likevel råsterk på returene, med smått utrolige 26 mot Høybråten og et snitt på 6,5 – som nummer 10 i ligaen.

- Nå har vi i tillegg to spillere på 1,80 med Rikke (Sjumarken) og Annabel, så det ser mye bedre ut, sier Geir Bangstad.

Nederlandske Annabel Wendel blir en viktig forsterkning.

- Hun vil gi oss intensitet, arbeidsmoral og kampmentalitet, understreker Bergen Elite-treneren.

 

- Møtte en fyr fra Bergen

Wendel studerer medisin og kommer fra universitetslaget US Amsterdam på nivå to i Nederland.

- Jeg var på 3mot3-turnering i Portugal der jeg møtte og ble venn med en fyr fra Bergen. Så jeg tenkte at Bergen er en bra by, og han skaffet meg kontakt med trener Geir. Så dro mamma og jeg hit på besøk i desember og likte oss godt, så da bestemte jeg meg for å ville spille basketball her også, forteller 25-åringen fra Haag.

- Alt er nytt for meg her, men jeg begynner å sette meg inn i spillet deres og prøver å forstå. Det er et veldig spennende lag, ungt og med mye talent, sier hun om Bergen Elite.

- Det er et fint lag å være en del av. De spiller rask basket og jeg liker å løpe mye, så jeg håper jeg kan løpe med laget, fastslår Wendel.

PS. Bergen Elite er ikke et lag å sende til straffelinja. Med 74 prosent treff var de mørkeblå best i BLNO forrige sesong, og bak Bærums Brooke Fields (82,6 prosent) kom fire Bergen-jenter: Sofie Paulsen (81,3), Tuva Andersen (80,8), Sigrid Hardie (79,6) og Kristin Skåtun Hannestad (78,7).

 

BERGEN ELITE

Spillere INN: Annabel Wendel (US Amsterdam), Hedwig Follestad Johansen (Asker Aliens), Karoline Søvik Killingrød (Ytrebygda), Kaia Brendesæter tilbake fra militærtjeneste.

Spiller UT: Susanne Blydt Paulsen (militæret).

 

SPILLERSTALL 2020/21:

1 Kaia Brendesæter, 5 Ingrid Skåtun Hannestad, 6 Rikke Sjumarken, 7 Emma Thowsen Harloff, 8 Kristin Skåtun Hannestad, 9 Mia Andersen, 10 Annabel Wendel, 13 Tuva Andersen, 15 Sofie Blydt Paulsen, 17 Karoline Søvik Killingrød, 18 Ulrikke Galtung Døsvig Hoff, 20 Hedwig Follestad Johansen.

REKRUTTER:

2 Hanna Nordtveit Sand, 3 Lotte Horn, 4 Frida Drivenes, 11 Mari Strømme Sekse, 12 Maren Schütz, 14 Ingeborg Hagen Birkeland.

Sannsynlig starting-5: Paulsen, T. Andersen, Wendel, K. Skåtun Hannestad, Sjumarken.

Åpningskamp: Høybråten – Bergen Elite, Furusethallen søndag 18. oktober kl. 16.00.