Andrine Bergseth startet Askers scoringsrush i åpningsminuttene med 4 av de 6 første poengene. Her er den 22-årige guarden i en drive mellom to av Høybråtens sentrale spillere, Ariam Germeskel (til venstre) og Flaka Kelmendi.
FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD
Andrine Bergseth startet Askers scoringsrush i åpningsminuttene med 4 av de 6 første poengene. Her er den 22-årige guarden i en drive mellom to av Høybråtens sentrale spillere, Ariam Germeskel (til venstre) og Flaka Kelmendi. FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD

Dobbel knockout fra Asker Aliens

– Selv om vi leder klart, må vi holde intensiteten oppe, var Asker-trener Jan Henrik Nyegaardens konklusjon etter lagets opp-og-ned-prestasjon mot Høybråten. Asker gikk ut med 13-0 i første periode og 17-0 da lagene kom på banen etter pause, men «tapte» resten av kampen.

Asker Aliens – Høybråten 87-58

Tromsø Storm Ungdom – Ulriken Eagles 41-93

– Det var viktig for oss å få en god start både i første og andre omgang, men vi falt ned litt, erkjente Tayler Bennett.

Den amerikanske guarden styrte det meste for Asker og var kampens toppscorer og ledende spiller med 18 poeng, 7 returer, 6 assists og 6 steals. 23-åringen fra Long Beach i California traff 4 av 7 trepoengere og ligger på sterke 50 prosent hittil i Firi-ligaen, med 14 av 28.

Asker suste ut i høyt tempo hjemme i Leikvollhallen, presset Høybråten til turnovers og scoret i alle sine første angrep.

Andrine Bergseth satte en lang 2-poenger, Tayler Bennett spilte fri Siri Granheim til 4-0, Julie Skorpen serverte Bergseth 6-0, før Julie selv la inn 8-0 og trepoengeren til 11-0. Så fikk Bennett inn en steal og løp inn 13-0. Da var det spilt nøyaktig to minutter og Høybråten-coach Bilal Rodgers tok klokelig nok timeout.

 

Var 4 poeng bak

Så løftet Høybråten seg betraktelig, mens Asker åpenbart slapp seg litt ned. Plutselig var det bare 22-15 etter første periode, 26-22 midtveis i den tredje og 39-32 da lagene gikk til pause.

Gjestene var med i kampen igjen og hadde vunnet de 18 minuttene etter 0-13-åpningen 32-26 etter mye fint angrepsspill.

Men historien gjentok seg da lagene kom på banen til tredje periode:

Asker skrudde opp tempoet, lyktes godt med et aggressivt press, hadde 10-0 etter 50 sekunder (!) og 17-0 etter en trepoenger fra Julie Skorpen da perioden var to og et halvt minutt gammel. 56-32 og i praksis game over.

 

Mister hodet i pausen?

– I de siste kampene har vi ledet eller ligget jevnt med lagene vi har spilt mot, men om vi mister hodet i pausen eller hva, vet jeg ikke. Men det er et eller annet som skjer, og så mister vi det, sier Frida Liholm Strøm.

Den 1,88 m høye forwarden hadde en solid kamp med 14 poeng etter 6 av 8 inside og 2 av 2 fra straffelinja, pluss 4 returer og 2 blokker. Og Høybråten har hatt klar fremgang de siste kampene, begynt å score mer og melde seg på i kampene.

– Vi merker absolutt fremgangen. Det er veldig motiverende, men det handler om noen justeringer som gjør at vi kan komme enda nærmere, understreker 19-åringen.

Høybråten har fått mer trygghet i spillet og mer tempo på ballen etter Flaka Kelmendis comeback.

– Flaka er både en leder i laget og en god og allsidig spiller, et forbilde både for meg og for andre på laget. Å ha med henne igjen gjør noe med hele intensiteten og hele lagfølelsen, forklarer Strøm.

 

– Skal ikke falle ned

Med 30-0 til Asker på til sammen 4:30 i hver av de to omgangene, forteller sluttresultatet at de resterende 35:30 av kampen var helt jevnspilt. Faktisk med score 58-57 til Høybråten, selv om hjemmelaget nødvendigvis ikke var tvunget til maksimal skjerping med en klar ledelse – og heller ikke toppet laget.

Like fullt var det noe Asker-spillerne og trener Jan Henrik Nyegaarden må ta tak i.

– Det er litt det vi prater om, at selv om vi leder klart, skal vi ikke falle ned. Vi må holde intensiteten oppe, det var også derfor vi presset fra start i tredje periode, presiserte Nyegaarden.

 

Stigning i programmet

Asker Aliens holder tredjeplassen bak Ulriken Eagles (16-0) og Bærum (14-3) med 13 seire og 5 tap, og har igjen tre tøffe kamper før sluttspillet i Bergen 1. til 3. april.

Tabellfemmer Midtbyen kommer på besøk til Leikvollhallen neste lørdag, deretter spiller Asker borte mot de to topplagene – Bærum søndag 20. og Ulriken søndag 27. mars. – Det er en bra stigning før sluttspillet, og jeg tror egentlig tredjeplassen vår er sikra nå, sier Jan Henrik Nyegaarden.

Laget hans skal etter all sannsynlighet møte Bergen Elite i kvartfinale fredag 1. mars – og styrer mot Bærum i semifinale lørdag 2.

Ved siden av Tayler Bennett hadde også Siri Granheim en sterk kamp for Asker, med 14 poeng, 11 returer, 6 assists og 3 steals.

 

Poengscorere:

Asker Aliens: Tayler Bennett 18, Siri Granheim 14, Julie Skorpen 12, Kristine Nyegaarden 10, Andrine Bergseth 9, Ina Marie Ekholt 8, Ingrid Selvik 6, Cristina Ferrer Teixidor 5, Mia Præsttun 3, Teodora Borojevic 2.

Høybråten: Frida Liholm Strøm 14, Ingrid Jansen Gjersvik 10, Henon Ogbazion 10, Ariam Germeskel 9, Adrianna Live Berg 5, Ralitsa Topalova 5, Flaka Kelmendi 4, Nur Hannah Fulayi 1.

 

Ulriken to seire fra gull

Ulriken Eagles vant 93-41 i den første av helgens to første bortekamper mot Tromsø Storm Ungdom, og står nå med 16 seire av 16 mulige denne sesongen.

Hvis Bærum vinner sine gjenstående kamper, ender de på 18-3 i seire og tap i Firi-ligaen, og dermed må Ulriken opp i 18 for å sikre seriemesterskapet.

Med en ny seier i Tromsø søndag, vil seriegullet være i boks etter møtet med Bergen Elite i Amalie Skram-hallen neste søndag, 13. mars.

Med 26-10 og to ganger 26-9 i de tre første periodene opparbeidet Ulriken seg en solid ledelse, mens det bare ble 15-13 i fjerde periode mot et Tromsø-lag som mistet litt av respekten etter hvert.

Ingrid Elise Karlsen var hjemmelagets mest effektive spiller med 12 poeng, 10 returer og 5 assists, mens Alexandra «Sasja» Polishchuk endte på 15 poeng, 6 returer og 4 assists.

Tromsø måtte klare seg uten Vilde Havnes (14 poeng pr. kamp), som er syk og ikke spiller denne helgen.

Hos Ulriken kom alle ti spillere på scoringslista og havnet mellom 15 og 4 poeng og mellom 28 og 12 minutter i spilletid.

 

Poengscorere:

Tromsø Storm Ungdom: Alexandra Polishchuk 15, Ingrid Elise Karlsen 12, Vilde Robertsen Sjåvik 8, Oda Marie Austheim 6.

Ulriken Eagles: Stine Hoff Austgulen 15, Terae Briggs 14, Maren Hoff Austgulen 12, Fatima Mohammad 10, Karyn Sanford 10, Celine Klett 9, Synne Jacobsen 8, Hanne Løkkebø Nybø 7, Sunniva Sørbye 4, Vilde Tveito 4.