Abbey Hoff var toppscorer med 23 poeng da Bærum slo Ullern onsdag. Her er hun på vei mot en ny scoring, mellom Camilla Wold Wægger (til venstre) og Tori Solberg Halvorsen. FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD

Bærum kom tilbake: 63-51

Nabooppgjøret i Ullern Flerbrukshall svingte fram og tilbake med flere runs, men Bærum fikk inn den avgjørende med 10-0 på 1 minutt og 45 sekunder midtveis i tredje periode. Med seieren passerte de blåkledde Asker Aliens og inntok andreplass på BLNO-tabellen.

Ullern – Bærum 51-63

Gjestene ledet 22-6 og 24-8, men hjemmelaget kom sterkt tilbake og øynet sjansen til seier da Micol Torresani satte inn en trepoenger til 38-37 midtveis i tredje periode og ledelse for første gang i kampen.

Men Bærum gjorde kort prosess:

To 3-poengstreff fra Abbey Hoff og 2-poengere fra Lea Heiene Tveteraas og Makana Stone ga 10-0 i løpet av 1:45 – og så kom ikke Ullern så mye nærmere mot slutten av kampen.

– Vi var veldig gode i de første minuttene, lot ballen gå og flytta beina bra i forsvar, forteller Ola Gravem Knutsen.

– Vi kontrollerte Ullern og tok med oss den defensive rytmen offensivt også og traff på skudd. Men så gikk Ullern over til en intens sone og lyktes med det. Vi ble stresset og gjorde en masse rare valg, sier Bærum-treneren.

24 turnovers

Bærum pådro seg så mye som 24 turnovers mot det aggressive Ullern-forsvaret, mistet sin tilsynelatende trygge ledelse og slapp hjemmelaget forbi.

– Men så fikk vi samla oss litt igjen, greide å få opp trykket og fikk inn noen steals og bedre offensiv rytme, forklarer Knutsen.

Abbey Hoff traff på 4 av 6 trepoengsforsøk, ble toppscorer med 23 poeng og hadde i tillegg 9 returer og 4 assists.

Makana Stone endte på 19 poeng, 8 returer og 6 assists, mens Julie McCarthy hadde 5 poeng og 10 returer.

Bærum vant også returstatistikken 40-26.

Møtes i siste runde - og i semifinale?

Med 14-5 i seire og tap mot Askers 14-6 er Bærum på andreplass, men samtidig har Ola Gravem Knutsens jenter bortekamp mot seriemester Ulriken Eagles (19-0) blant sine fem gjenstående kamper.

Mye tyder derfor på at Bærum – Asker Aliens i siste serierunde i Nadderudhallen søndag 26. mars blir avgjørende for sølv og bronse i ligaen.

Samtidig er Bærum – Asker også en sannsynlig matchup i sluttspillsemifinale lørdag 15. april, også det i Nadderudhallen.

Poengscorere Ullern – Bærum (51-63):

Ullern: Tori Solberg Halvorsen 11, Fanny Dyngeland-Sundén 10, Malin Schneidt 8, Camilla Wold Wægger 8, Micol Torresani 3, Hannah Ledsten-Ullersmo 3, Laura Martínez Basora 2, Sophia Priestley 2, Selma Freng Sørensen 2, Stina Wæraas Aune 2.

Bærum: Abbey Hoff 23, Makana Stone 19, Camilla Gjerstad 7, Julie McCarthy 5, Bodil Brokhaug 3, Selma Deisz 2, Tiril Rokne Hjelde 2, Lea Heiene Tveteraas 2.