Keelie Lamb satte tonen for Bærum med kampens 5 første poeng og endte med 19 poeng, 12 returer og 8 assists. Her er den amerikanske guarden i en drive mellom Fredrikke Hylen (til venstre) og Ingeborg Nævdal Gundersen.
FOTO: ESPEN HILDRUP
Keelie Lamb satte tonen for Bærum med kampens 5 første poeng og endte med 19 poeng, 12 returer og 8 assists. Her er den amerikanske guarden i en drive mellom Fredrikke Hylen (til venstre) og Ingeborg Nævdal Gundersen. FOTO: ESPEN HILDRUP

Bærum for gode for Midtbyen

Bærum-jentene har funnet flyten, nådde 90 poeng for fjerde gang på rad og gjorde ettermiddagen i Nadderudhallen vanskelig for gjestene fra Trondheim.

Bærum – Midtbyen 91-51

Bergen Elite – Ullern 25-68

Tromsø Storm Ungdom – Asker Aliens 37-68

Midtbyen hadde vunnet 5 av sine 7 første kamper i Firi-ligaen, og debutantene fra Trondheim holdt brukbart følge ut førsteperioden (20-16).

Men da Bærum innledet den andre perioden med 11-0, forsvant også nerven i kampen. Men ikke tempoet og underholdningen.

Etter 98-49 i Tromsø, 110-38 over Høybråten og sesongbeste med 97-54 over Asker Aliens forrige søndag, bekreftet Bærum scoringsformen og potensialet hjemme mot Midtbyen.

Gjestene hadde konsentrert seg mye om å stoppe ligaens toppscorer Raziyah Farrington og greide den delen av jobben godt:

Den allsidige guarden scoret ikke før langt ut i 3. periode og måtte nøye seg med 7 poeng, mens snittet hennes er 21,3.

 

- Måtte jobbe for de 28 poengene

Samtidig ga det mer plass til andre Bærum-spillere, og spesielt 189 cm lange Julie McCarthy ble for god for Midtbyen-forsvarerne.

Hjemmelagets kaptein endte på 28 poeng og 24 returer (!) – og traff 8 av 9 straffekast.

– Jeg er selvfølgelig fornøyd, men Midtbyen er sterke, det skal de ha. Jeg måtte jobbe for de 28 poengene, for de spilte hardt i forsvar og dyttet meg ut, jeg er sliten nå, fastslo McCarthy.

– Begge lag hadde litt stang-ut frem til pause, men det var absolutt gøy å spille mot Midtbyen. Det hadde jeg gledet meg til og de viser igjen at de har potensial, sa Bærum-kapteinen.

 

Nærmer seg Ulriken-møte

Keelie Lamb fikk i gang hjemmelaget og leverte en toppkamp med 19 poeng, 12 returer og 8 assists. Pointguard Shiba Haji Ahmadi hadde også en av sine beste ligakamper og noterte seg for 17 poeng, 11 returer og 6 assists.

Samtidig er Bærums yngre spillere i stadig fremgang. Det lover godt for sesongen og for møtet med ubeseirede Ulriken Eagles i Landåshallen 12. desember.

– Jeg syns vi i perioder lar oss hausse opp litt for mye av Midtbyen som spiller energisk og raskt. Vi kontrollerer tempoet for dårlig, sa Ola Gravem Knutsen.

Bærum-coachen var langt bedre fornøyd med de to siste periodene, som hjemmelaget vant 26-10 og 28-14.  

 

- Jobbet hardt

For Midtbyen ble det tungt å forsvare seg i 40 minutter mot alt Bærum-angrepet har å by på.

– De er gode og vi visste det kom til å bli en sånn kamp. Men jeg syns vi spilte med energi og jobbet hardt, sa Kari Kyrkjebø.

– Julie (McCarthy) er sterk og god som vanlig, selv om vi prøver å kjempe så mye vi kan. Men vi hadde fokus på å stoppe (Raziyah) Farrington, som mål å begrense henne og holde et ekstra høyt trykk på henne i forsvar. Det syns jeg vi gjennomførte bra, men det førte kanskje til at Bærum fikk litt mer inside, erkjente Kyrkjebø.

Etter 23 poeng og 16 returer mot Høybråten lørdag – og 5 av 6 på trepoengere – måtte hun nøye seg med 8 poeng og 14 returer nå, og traff ingen av sine fem 3-poengsforsøk.

 

- Tror vi har overrasket mange

Midtbyen er tredje mestscorende i Firi-ligaen hittil med 67,8 poeng i snitt pr. kamp, men kom bare opp i 51 mot Bærum. Treffprosenten var uvanlig svak: 26 prosent på 2-poengsskudd (14 av 52) og 16 prosent på trepoengere (5 av 31).

– Vi pleier å ligge på rundt 70 poeng og bommet litt mye. Men Bærum spiller med høyt trykk og mye intensitet i forsvar, og vi er ikke så vant til å skyte mot det, forklarte Kari Kyrkjebø.

– Men jeg er veldig godt fornøyd med seriestarten vår. Jeg tror vi har overrasket mange, og vi blir bare bedre og bedre, mente 20-åringen.

Trondheimslaget ser også fram til å få Julie Wilborn med på laget, etter sykdom gjennom høstsesongen.

– Vi håper hun er klar igjen i januar, sa Kyrkjebø.

 

Fire i scoringstoppen

Bærum har nå fire spillere i 10 på topp i scoringer i ligaen:

Raziyah Farrington med 21,3, Julie McCarthy 18,2, Keelie Lamb 16,3 og Shiba Haji Ahmadi 13,4 – som nummer 2, 3, 6 og 10. Ulrikens Stine Austgulen topper med 23 poeng.

At Farrington fikk spesiell oppmerksomhet fra Midtbyen-forsvaret, overrasket ikke Ola Gravem Knutsen.

– Jeg har forberedt Raziyah på at hun må venne seg til at hun kan bli doblet. Det igjen betyr at andre spillere vil være åpne, og så gjelder det å gjenkjenne situasjonene og få utnyttet de åpne spillerne, presiserte Bærum-treneren.

Best hos Midtbyen: Tidligere Bærum-spiller Pernille Mellem som tok opp ballen med bare to turnovers på 37 minutter, kjørte tempo i gjestenes angrep og utfordret mye. Hun la også tidlig tre 3-poengere og endte som lagets mestscorende med 15 poeng.

 

Poengscorere:

Bærum: Julie McCarthy 28, Keelie Lamb 19, Shiba Haji Ahmadi 17, Raziyah Farrington 7, Sofia Brokhaug Koch 6, Malena Waage Thomsen 6, Bodil Brokhaug 5, Lea Heiene Tveteraas 3.

Midtbyen: Pernille Mellem 15, Kari Kyrkjebø 8, Ulrikke Bentsen 6, Fredrikke Hylen 6, Maja Kristine Osmundsvåg 6, Emma Tallaksen 4, Lovisa Hansen Dadadottir 4, Ingeborg Nævdal Gundersen 2. 

 

Ullern fra stortap til storseier

De to kampene i Bergen ble som natt og dag for Ullern: 31-110 i et nytt, brutalt møte med Ulriken Eagles lørdag, utklassingsseier 68-25 over Bergen Elite søndag.

Bergen Elite holdt følge ut første periode (14-16) hjemme i Amalie Skram-hallen, før Ullern innledet den andre med en 9-0-run.

Og mens Ullern ble slått 20-2 av Ulriken i andreperioden lørdag, vant de 20-1 over hjemmelaget i tredjeperioden søndag.

Dermed klatret Ullern opp forbi Bergen Elite på tabellen, der begge lag står med 2 seire og 5 tap.

På vinnerlaget utmerket Cathelijn Wendel seg med sin hittil beste kamp i ligaen. Den nederlandske forwarden traff 2 av 3 trepoengere, endte som toppscorer med 15 poeng (delt med Ella Eklöv) og plukket ned 5 returer.

 

Poengscorere:

Bergen Elite: Hanna Nordtveit Sand 7, Maren Eskeland Schutz 7, Emma Thowsen Harloff 5, Anne Charlotte Horn 3, Rikke Sjumarken 3.

Ullern: Ella Eklöv 15, Cathelijn Wendel 15, Tori Solberg Halvorsen 8, Hannah Ledsten-Ullersmo 8, Malin Schneidt 7, Felicia Dyngeland-Sundén 6, Elin Kjølseth 5, Manon Albin 2, Micol Torresani 2.

 

Solid Asker-seier i Tromsø

Anført av Ingrid Selvik fikk Asker Aliens tidlig kontroll mot Tromsø Storm Ungdom, ledet 37-22 ved halvtid og vant til slutt med 31 poengs margin, 68-37.

Asker står dermed med 5-2 i seire og tap før bortekampene mot Høybråten og Midtbyen, 5. og 18. desember.

Ingrid Selvik endte på 19 poeng og 13 returer, mens Julie Skorpen traff 5 av 9 trepoengere og 19 poeng pluss 6 assists. Siri Granheim var lagets mest effektive spiller med 8 poeng, massive 19 returer, 5 steals og 3 assists, mens Cristina Ferrer Teixidor var den mest positive overraskelsen med sine 16 poeng etter 7 av 11 i field goals.

17-årige Vilde Havnes var igjen Tromsøs klare ener og endte med 18 poeng (6 av 6 på straffer), 6 returer og 4 steals.

 

Poengscorere:

Tromsø Storm Ungdom: Vilde Havnes 18, Stine Rasmussen Schjølberg 6, Alexandra Polishchuk 6, Vilde Robertsen Sjåvik 4, Oda Marie Austheim 3.

Asker Aliens: Ingrid Selvik 19, Julie Skorpen 19, Cristina Ferrer Teixidor 16, Siri Granheim 8, Kristine Nyegaarden 4, Mia Præsttun 2.