Malin Schneidt og Ullern kom sterkt i fjerde periode og sikret ekstraomgang mot Asker Aliens, men gjestene var sterkest mot slutten og vant 79-72. Her er Schneidt i en drive forbi Fredrikke Hylen (til venstre) og Kristine Nyegaarden. FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD

Bare nesten for Ullern - igjen!

Tabellfemmeren Ullern presset fram overtime mot Asker Aliens, men hjemmelaget fikk sin ledende spiller Tori Solberg Halvorsen utvist med fem fouls og klarte ikke i stå imot Asker-jentene de siste minuttene.

Ullern – Asker Aliens 72-79 (OT)

De er begynt å bli vant til det nå, Ullern:

Jevne kamper mot flere av de beste lagene, men knepne tap. 59-60 mot Bærum i Nadderudhallen og 54-66 hjemme i en kamp Ullern ledet 45-44 noen minutter ut i fjerde periode. 68-75 borte mot Asker og overtime nå.

Og 65-73 borte mot Midtbyen i en kamp som også vippet helt inn i sluttminuttene. Fem av lagets sju tap.

– Det er veldig close igjen, og vi er egentlig fornøyde med mye, fastslo Tori Solberg Halvorsen.

– Vi viser om og om igjen at vi kan konkurrere med alle, til og med mot Ulriken selv om det bare har vært i perioder av kampene.

– Men det er litt bittert å stå igjen med null seire i fem så jevne kamper, erkjenner Ullern-kapteinen.

16-åring sikret overtime

Hun var høyt og lavt hjemme i Ullern Flerbrukshall og kampens store spiller med 23 poeng, 18 returer og 3 blokker – og sentral da de hvitkledde hentet inn Askers ledelse i sluttminuttene i fjerde periode.

Halvorsen reduserte til 62-65 etter å ha blitt frispilt av Micol Torresani og satte de to straffene til 64-65 med 1:45 igjen å spille.

Siri Granheim la inn 67-64 for Asker, men Fanny Dyngeland-Sundén utlignet til 67-67 med en trepoenger og 45 sekunder igjen på tavla.

Tayler Bennett drivet inn 69-67 for gjestene, men 16-årige Fanny viste styrke igjen ved å finte seg fri og drive inn utligningen til 69-69, 12 sekunder før slutt.

Asker fikk ikke samlet seg til noen god avslutning og så ble det overtime – for første gang i BLNO kvinner denne sesongen.

Fem feil, trodde hun hadde fire

Der pådro Tori Solberg Halvorsen seg sin femte foul etter bare 30 sekunder, og dermed ble Ullerns jobb i overkant tøff.

– Jeg trodde faktisk jeg fikk min fjerde feil, fortalte 34-åringen etter kampen.

– Men jeg vil ikke si det var avgjørende, vi kunne fint ha vunnet uten meg og spilte oss til gode muligheter, men bommet rett og slett litt for mye.

Ullern tok riktignok ledelsen for første og eneste gang i kampen da Micol Torresani satte en trepoenger til 72-71. Men så var det slutt for hjemmelaget og Asker anført av Tayler Bennett eide de siste minuttene.

Bennett styrte

Hannah Reynolds la inn to straffer til 73-72, Siri Granheim satte én av to straffekast og Bennett drivet inn 76-72 med 28 sekunder igjen av ekstraomgangen.

Ullern bommet på alt og måtte sende Asker-jentene til straffelinja. Der la Tayler Bennett to av to og Fredrikke Hylen det siste, og så kunne gjestene juble etter 79-72.

– Vi kom godt i gang, spilte fornuftig i angrep, fikk ballen til å få og satte åpne skudd. Generelt var også forsvaret vårt bra hele kampen, mente Jan Henrik Nyegaarden.

– Men Ullern var flinke og gjorde det vanskelig for oss fordi de skyter så mange 3-poengere. Vi hadde fokus på å stoppe de treerne, men klarte det ikke helt, sa Asker-treneren.

Torresani: 12 assists

Ullern traff på 12 av 42 (!) trepoengere, som betyr 28 prosent treff. Asker traff bedre med 35 prosent, men 7 av 20 forteller likevel at scoren i trepoengere var 36-21 til Ullern.

Asker vant returstatistikken så klart som 54-37 etter at Tayler Bennett hentet ned 14 og Siri Granheim 10, mens Tori Solberg Halvorsen hadde 18 av sitt lags 37.

Halvorsen traff også 9 av 10 straffer, mens Micol Torresani imponerte med 12 assists i tillegg til 13 poeng, 7 returer og 5 steals. Torresani og Malin Schneidt sørger også for trygg transport av ballen hos Ullern, som bare hadde 12 turnovers på 45 minutter. Asker måtte opp i 19.

Skorpen og Ekholt tilbake

Tayler Bennett leverte en ny, glimrende kamp og endte på 21 poeng, 14 returer og 7 assists. Hannah Reynolds brukte sine 194 cm godt og noterte seg for 18 poeng og 7 returer, mens Fredrikke Hylen er kommet godt inn i laget og hadde 14 poeng og 9 returer mot Ullern.

Julie Skorpen er også med igjen i Asker-laget.

– Hun har hatt tre medisineksamener nå og vil komme sterkere etter hvert. Dessuten er Ina Ekholt tilbake og blir med i januar, opplyste Jan Henrik Nyegaarden. Asker manglet også Karianne Øysted Sørbye.

Møter Bærum tirsdag

Ullern får en ny sjanse mot et av topplagene tirsdag når de møter Bærum i ligaens siste kamp i 2022.

– Vi må bare komme over skuffelsen fra i dag og ta med oss godfølelsen, presiserte Tori Solberg Halvorsen.

Poengscorere Ullern – Asker Aliens (72-79):

Ullern: Tori Solberg Halvorsen 23, Micol Torresani 13, Fanny Dyngeland-Sundén 9, Lily Nieuwenburg Izadi 8, Camilla Wold Wægger 8, Aurora Grieg Toyomasu 7, Malin Schneidt 4.

Asker Aliens: Tayler Bennett 21, Hannah Reynolds 18, Fredrikke Hylen 14, Andrine Bergseth 6, Kristine Nyegaarden 6, Ingrid Selvik 6, Siri Granheim 5, Mia Præsttun 3.