Vilde Havnes utfordret med tøffe driver og ble Ullerns mestscorende med 17 poeng. Her har hun kommet seg forbi Andrine Bergseth (til venstre), Natalie Villaflor og Siri Granheim (begge delvis skjult) og går inn på layup. Bak i bildet ser vi Micol Torresani og Maren Mildestvedt. FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD

Bare nesten for Asker

Asker Aliens hadde taket på Ullern gjennom hele andre og tredje periode, ledet med 12 poeng og øynet sesongens første seier mot Oslo-laget som kniver med Ulriken Eagles i toppen av BLNO-tabellen. Men hjemmelaget leverte en solid sluttspurt, stoppet Askers offensiv med en aggressiv sone og fikk inn de avgjørende scoringene.

Ullern – Asker Aliens 69-66

– Vi ble ordentlig utfordret, men det var sterkt av jentene å komme ut med en seier og sikre innbyrdesovertaket på Asker, fastslo Ståle Frey.

Det var mye som ikke stemte for Ullern-jentene i årets første kamp. Natalie Villaflor herjet med 24 poeng i de to første periodene og styrte Asker til pauseledelse 35-31.

Gjestene var oppe i 12 poeng (32-20) i andreperioden da Villaflor, Andrine Bergseth, Siri Granheim og Villaflor igjen sørget for fire raske 3-poengere.

Asker holdt seg foran i poengprotokollen til to minutter ut i fjerdeperioden, da Sophia Priestley utlignet til 54-54 før Maren Mildestvedt sendte de hvitkledde i ledelsen, 56-54.

Avgjorde i sluttsekundene

Basil Shiltaghs jenter kom tilbake, men 17-årige Priestley ble spilt fri av Micol Torresani og la inn 62-61 – før kampens siste 35 sekunder endte 7-5 til hjemmelaget.

Torresani satte iskaldt 64-61 fra kanten etter en drive, før den italienske guarden fikk inn en steal som tvang Asker til å feile og komme opp i lagfeil i sluttsekundene.

Sophia Priestley satte én straffe (65-61) og Siri Granheim to av tre for Asker (65-63), men gjestene måtte feile Vilde Havnes, som traff begge sine straffer: 67-63 og 8 sekunder igjen.

Men ikke slutt. For selvfølgelig var dette anledningen for Natalie Villaflor til å treffe sin sjuende 3-poenger for dagen: 67-66!

Det var ikke nok for Asker, og det var for sent. Sophia Priestley fikk to straffer med 2,6 sekunder igjen og traff begge til 69-66, men uansett rakk ikke Villaflor og Asker lenger enn til midtbanen for å fyre av et siste, desperat forsøk – som ikke var i nærheten av å treffe og sikre ekstraomgang.

55 av 66 poeng

Villaflor scoret på 7 av 11 trepoengere og endte med 33 poeng, 12 returer og 5 steals, lagkaptein Siri Granheim hadde 22 poeng, 7 assists og 6 returer.

Duoen sørget dermed for 55 av Askers 66 poeng.

Gjestene traff 40 prosent av 3-poengerne, 14 av 35 – foruten Villaflors 7 av 11 hadde Siri Granheim 4 av 11 og Tindra Hillestad Pack 2 av 2.

– På etterskudd

– Jeg blir litt matt, de hadde ett play som vi ikke klarte å løse, sa Ståle Frey.

– Vi hadde ikke spilt kamp på en måned, var litt på etterskudd hele tiden og litt for konservative i mann-mann-forsvaret vårt. Derfor gikk vi til sone i hele andre omgang, først litt boks-og-en i noen minutter etter pause, men det funket ikke. Vi har ikke våget å bruke sone før, men fikk jo øvd på det i dag, sa Ullern-treneren.

Asker fikk også åpenbart problemer med å finne ut av Ullerns sone, og scoret bare 12 poeng i fjerde periode (20-12).

Ingen god generalprøve

Med seieren gikk Ullern midlertidig i tabelltopp med 10-1, mens Ulriken Eagles står med 9-1 før møtet med Bergen Elite søndag.

Så er det klart for sesongens tredje toppkamp mellom Ulriken og Ullern i Landåshallen lørdag.

– Det blir en nøtt, det var ikke noen god generalprøve vi leverte i dag, erkjente Ståle Frey.

– Ulriken er store favoritter, vi fikk en leksjon sist vi var der (45-77) og hadde 31 turnovers. Vi må øve på å bryte presset deres og forsøke å få flyt i angrep. Jeg tror vi skal komme til ålreite skudd, men vi må sette dem også.

Mens Natalie Villaflor dominerer hos Asker, er det alltid jevnt hos Ullern. Vilde Havnes ble mestscorende i lørdagens kamp med 17 poeng, mens Tori Solberg Halvorsen var mest effektiv med sine 15 poeng, 12 returer, 3 steals, 3 assists og 1 blokk.

Micol Torresani var viktig i sluttminuttene og endte med 5 poeng, 7 assists og 7 steals – og Sophia Priestley ble en matchvinner og noterte seg for 14 poeng, 8 returer og 2 steals på 22 minutter.

Poengscorere Ullern – Asker Aliens (69-66):

Ullern: Vilde Havnes 17, Tori Solberg Halvorsen 15, Sophia Priestley 14, Maren Vieth Mildestvedt 11, Micol Torresani 5, Aurora Grieg Toyomasu 5, Helena Eckhoff-Eliassen 2.

Asker Aliens: Natalie Villaflor 33, Siri Granheim 22, Tindra Hillestad Pack 8, Andrine Bergseth 3.