Raziyah Farrington setter fart mot kurven og to nye poeng for Bærum, med Tayler Bennett løpende etter. De øvrige spillerne er fra venstre Keelie Lamb, Ina Marie Ekholt, Bodil Brokhaug (bak), Ingrid Selvik og Shiba Haji Ahmadi.
FOTO: ERIK BERGLUND
Raziyah Farrington setter fart mot kurven og to nye poeng for Bærum, med Tayler Bennett løpende etter. De øvrige spillerne er fra venstre Keelie Lamb, Ina Marie Ekholt, Bodil Brokhaug (bak), Ingrid Selvik og Shiba Haji Ahmadi. FOTO: ERIK BERGLUND

Avgjort etter 10 minutter!

Det som skulle være en jevn kamp mellom naboklubbene, endte med utklassing i Bærums favør. De lyseblå hadde i praksis avgjort med 23-5 etter første periode, ledet med 41 poeng underveis og cruiset inn til 81-62.

Bærum – Asker Aliens 81-62

– De første 20 minuttene er det veldig mye som klaffer for oss. Vi får tidlig rytme og treffer på skudd, og når du er i flyten er det lett. Men først og fremst er det forsvaret som gir oss det vi får i angrep, fastslo Ola Gravem Knutsen.

Asker Aliens ble kjørt av allerede i åpningsminuttene i Frøya Arena. Bærum åpnet med 6-0, suste videre til 23-5 etter første periode og bare fortsatte å øke.

Ledelsen var oppe i 41 poeng (67-26 og 69-28) mot slutten av tredje periode før alle Bærums nøkkelspillere fikk hvile på benken.

 

– En veldig rar greie

Det ga Asker mulighet til å pynte litt på resultatet – og vinne 23-8 i fjerdeperioden.

Uten at det spilte noen som helst rolle.

– Vi hadde litt bedring underveis, men det var ikke mye som stemte i dag, erkjente Jan Henrik Nyegaarden.

– Det var en veldig rar greie, veldig uvant, konstaterte han.

 

Revansjlystne

Asker Aliens slo Bærum 94-49 i Nadderudhallen for to uker siden, men det var et Bærum-lag uten Julie McCarthy, Keelie Lamb og Shiba Haji Ahmadi.

Lørdag var alle tre sentrale fra start da Bærum slo kraftig tilbake.

– Det var en revansjlysten gjeng som kom utpå her i dag, bekreftet Ola Gravem Knutsen.

– Vi er godt forberedt på hva Asker gjør, tar bort deres plan A og får dem til å spille ut av komfortsonen, sa Bærum-treneren.

 

– Ikke noen selvfølge

Ulriken i finalen blir en helt annen utfordring.

– Vi vet at Ullern spilte jevnt med Ulriken til langt ut i kampen i dag, det har vi også gjort tidligere. Men de har så mye bredde i laget at de greier å male på i 40 minutter, og da holder det ikke for oss å spille bra i 25.

– Men akkurat nå er jeg bare veldig glad for å være i finale. Det har vært en veldig trøblete vinter for oss, så det er ikke noen selvfølge at vi er i finalen. Jeg er veldig stolt av det jentene viste i dag, så er det bare å nullstille til i morgen og forberede oss med video og teammøte, fastslo Knutsen.

 

McCarthy i 14 minutter

Julie McCarthy var ikke engang på banen da Bærum dro fra i slutten av første periode, og spilte bare 14 minutter i kampen.

– Det løsna for oss i dag, vi spilte bra alle sammen og skuddene satt. Alle fikk gode minutter og det var ikke så mye behov for meg i dag, sa lagkapteinen, som havnet på 7 poeng og 7 returer.

Hun er fast bestemt på å gi Ulriken kamp om gullmedaljene i søndagens finale.

– Vi så det i dag mot Ullern, de er sterke i tredje og fjerde periode. Men vi skal ikke la dem få gjøre det mot oss i morgen, forsikrer Julie McCarthy.

 

Poengscorere:

Bærum: Raziyah Farrington 25, Keelie Lamb 16, Josefin Winther 11, Bodil Brokhaug 8, Julie McCarthy 7, Shiba Haji Ahmadi 6, Malena Waage Thomsen 3, Lea Heiene Tveteraas 3, Camilla Gjerstad 2.

Asker Aliens: Kristine Nyegaarden 15, Tayler Bennett 14, Ina Marie Ekholt 12, Ingrid Selvik 12, Julie Skorpen 5, Cristina Ferrer Teixidor 4.