Ingeborg Nævdal Gundersen og Midtbyen fikk det tøft mot Ingrid Selvik (til høyre), Cristina Ferrer Teixidor og de øvrige Asker-spillerne. Begge lagene var ubeseiret før kampen, men Asker vant 86-52.
FOTO: ERIK BERGLUND
Ingeborg Nævdal Gundersen og Midtbyen fikk det tøft mot Ingrid Selvik (til høyre), Cristina Ferrer Teixidor og de øvrige Asker-spillerne. Begge lagene var ubeseiret før kampen, men Asker vant 86-52. FOTO: ERIK BERGLUND

Asker-jentene stoppet Midtbyen

Midtbyen manglet tre av sine beste spillere og ble sjanseløse mot et Asker-lag som leverte sin beste angrepskamp for sesongen.

Asker Aliens – Midtbyen 86-52

- En skikkelig lagseier, fastslo Siri Granheim etter at Asker-jentene hadde vunnet også den fjerde kampen i Firi-ligaen.

Midtbyen manglet sin ledestjerne Kari Kyrkjebø som var på jobb, pointguard Pernille Mellem satt på benken i Vollenhallen og var indisponibel – og i bakhånd har trondheimslaget Julie Wilborn.

Trioen med Asker-bakgrunn var sårt savnet og gjorde det nesten umulig for Firi-ligadebutantene, som fikk sitt første tap i den tredje kampen.

Fem av hjemmelagets spillere kom opp i tosifret score, med Siri Granheim som banens gigant med 16 poeng og 15 returer, pluss 3 assists og 3 steals.

- Samspillet vårt var kjempebra, vi hadde gode backdoors og fikk til mye mer sammen enn i de første kampene. Vi har sett Midtbyen og vet at de presser høyt, så der var Julie (Skorpen) veldig god til å ha for oss, sa Granheim.

 

16-0-run

Midtbyen holdt følge til 8-8, men derfra gikk Asker Aliens rett opp i 19-8 etter første periode og videre til 24-8 tidlig i den andre. En 16-0-run hjemmelaget avgjorde all spenning med.

Med 19-14, 20-11 og 28-19 i de tre siste periodene kom de gule og svarte opp i 86-52, lagets høyeste score hittil i sesongen.

Julie Skorpen endte på 15 poeng etter 3 av 7 på trepoengere i tillegg til 6 assists og 6 returer. Ingrid Selvik hadde en ny double-double med 13 poeng og 11 returer. Andrine Bergseth (15 poeng) er tilbake i toppslag, Karianne Øysted Sørbye hadde 12 poeng og 8 returer. Hele Asker-laget bidro og scoret, tempoet var høyt og ballen gikk raskt og fint i angrep.

Hjemmelaget vant returstatistikken så klart som 53-32. Det ville garantert vært annerledes med Kari Kyrkjebø på plass.

 

- Ingenting flyter for oss

Midtbyen hadde 71-70 over Ullern og 85-53 over Bergen Elite fra sine to første kamper hjemme i Trondheim Spektrum, men hadde en uvanlig dårlig skudd-kamp i den første kampen på bortekurver.

- Det er gode spillere vi mangler, men vi var innstilt på å levere en bedre kamp enn det vi gjorde, sa lagkaptein Fredrikke Hylen.

- Asker er dyktige, men det er ingenting som flyter for oss i dag. Vi bommer altfor mye, på skudd som vanligvis går inn. Det er veldig frustrerende og vi klarer ikke helt å få vekk den frustrasjonen og ta oss sammen, mente 25-åringen.

- Når vi møter Asker igjen med de tre spillerne vi manglet i dag, skal det bli en helt annen kamp, forsikret hun.

 

Kyrkjebø tilbake mot Ullern

Hos Midtbyen var Ingeborg Nævdal Gundersen sentral med 8 poeng, 10 returer og 3 blokker, mens Emma Tallaksen hadde 10 poeng og 8 returer. Ulrikke Bentsen utfordret Askers sterke forwarder og endte på 10 poeng, mens 17-årige Maja Osmundsvåg igjen endte med tosifret score (12 poeng) på en heller middels skudd-dag – som de fleste på laget.

Når de lilla fra Trondheim møter Ullern igjen søndag, er Kari Kyrkjebø med igjen – og forhåpentligvis også Pernille Mellem. I januar ventes Julie Wilborn tilbake. Neste møte mellom Midtbyen og Asker spilles i Trondheim 18. desember og det tredje og siste i nye Leikvollhallen 12. mars.

 

Ulriken og Bærum de to neste

For ubeseirede Asker Aliens kommer de to antatt tøffeste motstanderne i ligaen på besøk til Vollenhallen i de to neste kampene: Ulriken Eagles og Bærum, søndagene 7. og 14. november.

- Da må vi bare steppe opp, være enda tøffere og kjempe om ballene, sier Siri Granheim.

- Det blir selvfølgelig tøffere, men vi går inn for å vinne og må bare spille vårt spill.

 

Poengscorere:

Asker Aliens: Siri Granheim 16, Andrine Bergseth 15, Julie Skorpen 15, Ingrid Selvik 13, Karianne Øysted Sørbye 12, Kristine Nyegaarden 8, Ina Marie Ekholt 5, Cristina Ferrer Teixidor 2.

Midtbyen: Ulrikke Bentsen 12, Maja Osmundsvåg 12, Emma Tallaksen 10, Ingeborg Nævdal Gundersen 8, Fredrikke Hylen 5, Karoline Skonna Grøtterud 3, Maria Bruvik 2.